Bez dobre šargarepe nema ni kvalitetne domaće supe, ali većina ljudi čuva ovo povrće na pogrešnom mestu - naime, kao po navici, kada nam više ne trebaju, šargarepe stavimo u donju fioku u frižideru i zaboravimo na njih i one se obično brzo pokvare.
Međutim, nutricionistkinja Amanda Ročio navodi da je pogrešno šargarepe držati u fioci rashladnog uređaja, kao i da postoji način koji će omogućiti da one ostanu sveže i do mesec dana.
U snimku koji je objavila na TikToku, Amanda je opisala kako izgleda pravilan način za čuvanje šargarepa.
- Šargarepe stavite u hermetički zatvorenu posudu koju ste napunili vodom, pa ih potom stavite na policu u sredini frižidera. Da bi se izbegao loš uticaj vlage u frižideru, preporučuje se da koristite posudu koja je hermetički zatvorena - objašnjava Amanda i napominje da je najvažnije da vodu u posudi menjate svakih pet, šest dana, kako bi povrće ostalo sveže.
Ona dodaje da šargarepe najduže ostaju sveže u sredini u kojoj je stabilna vlažnost i temperatura.
Zbog toga se držanje u fioci ne preporučuje jer fioka se često otvara, a to negativno utiče na rok upotrebe šargarepa.
Takođe, šargarepe su osetljive na povećanu vlažnost, kao što je to slučaju u fioci frižidera, i zbog toga može da se pojavi buđ zbog čega će se šargarepa brzo pokvariti.
- Ovo je sjajan savet, isprobao sam ga i zaista radi, a odličan je i za čuvanje celera - glasio je jedan od komentara, prenosi Miror (Mirror).
Komentari (0)