Muka živa je kada želite da ručak napravite što pre, a zaboravili ste da na vreme odledite meso, a za to vam obično trebaju najmanje dva, tri sata. Međutim, postoji brzi trik koji garantuje brzo odleđivanje mesa i to za samo 10 minuta.
Većina ljudi za odmrzavanje koristi mikrotalasnu rernu ili potapanje u vodi, ali obe ove metode zahtevaju mnogo vremena. Međutim, postoji jedan praktično zaboravljeni trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa. Potrebno je, naime, da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni Celzijusa), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije ili već u čemu ste ga čuvali.
Za samo 10 minuta ćete veoma lako moći da ga isečete meso na komade željene veličine - biće odmrznuto.
Ne brinite zbog šećera, on će mesu malo pojačati i poboljšati mu ukus. U stvari, zahvaljujući šećeru ono će postalo meko i nežno, pri čemu će u potpunosti zadržati teksturu i svoj ukus, prenosi mytour.vn.
Podsetimo, stručnjaci upozoravaju da morate da budete oprezni kada zamrzavaze piletinu. Vreme koje ona maksimalno može da provede u zamrzivaču zavisi i od toga da li se zamrzavaju samo delovi ili, na primer, celo pile. Pileće komade, poput fileta i šnicli, možete držati u zamrzivaču od 9 do 12 meseci. Mleveno pileće meso treba potrošiti unutar 3 do 4 meseca. Bataci, grudi i druge pileće delove možete čuvati u zamrzivaču od 9 do 12 meseci.
Važno je napomenuti da su ovo samo smernice i da faktori poput temperature zamrzavanja, vrste zamrzivača i uslova skladištenja mogu uticati na kvalitet mesa.
Na kraju, čak i ako piletinu izvučete iz zamrzivača pre isteka ovih rokova, moguće je da je već zaražena salmonelom ili drugim bakterijama, ako je nestajala struja ili je pakovanje oštećeno.
Komentari (0)