Bez crnog luka nema pravog jela, a to znači da nam je plakanje zagarantovano nekoliko puta nedeljno. Uostalom, ako ne plačete dok seckate luk, onda on i nije dobrog kvaliteta. Šalu na stranu, ukoliko želite da bez suza seckate luk vaš spas se nalazi na neobičnom mestu - limunu.
Dok vama liju potoci suza niz lice, drugima su vaše muke verovatno smešne. Međutim, vama nisu, naročito kada želite da ručak spremite što brže.
I tu na scenu stupa limunov sok - njime možete da poprskate dasku za seckanje, a istovremeno se savetuje da sokom premažete i ivicu noža.
Postoji još nekoliko trikova koji će vam pomoći da bez plakanja iseckate crni luk.
Luk stavite u zamrzivač na 15 minuta pre nego što planirate da ga isečete, a treći je da očistite luk i potopite ga u vodu 15 minuta.
Jedno od ova tri rešenja sigurno će vam pomoći da bez problema obavite ovaj, nimalo prijatan, zadatak s kojim se susrećemo svaki dan.
Takođe, profesionalni kuvari imaju svoje isprobane trikove - sečenje izuzetno oštrim nožem ili žvakanje komada hleba dok seckaju luk.
Jedna korisnica društvene mreže X otkrila je najjednostavniji trik pomoću kog je moguće iseckati luk bez prolivanja suza.
Sve što treba da uradite je da natopite običan papirni ubrus vodom i stavite ga na dasku na kojoj ćete seckati luk.
Ona je i objasnila zašto pomoću ove metode izostaje plakanje:
- Mokri ubrus privlači hemijsku supstancu iz luka, koja bi inače našla put do najbližeg “izvora vode”, a to su obično oči.
Komentari (0)