Tetka Saveta

OVAJ PROGRAM ZA PRANJE MORATE DA IZBEGAVATE, UNIŠTAVA MAŠINU: Majstor upozorava šta ne smete da radite dok perete veš

Stručnjak napominje šta morate da uradite.

15.08.2024 14:22

OVAJ PROGRAM ZA PRANJE MORATE DA IZBEGAVATE, UNIŠTAVA MAŠINU: Majstor upozorava šta ne smete da radite dok perete veš
Tanya Rozhnovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako je pranje veša rutinska radnja, ukoliko želimo da naša mašina za veš što duže traje, moramo da vodimo računa da ne koristimo suviše često program za brzo pranje, jer kako navodi iskusni majstor Vejd Ramzi u svom snimku na Tik-toku, tako ćete brzo uništiti mašinu

Vejd napominje da pravilno korišćenje može sprečiti brojne kvarove. On ističe da treba izbegavati čestu upotrebu programa za brzo pranje veša, posebno kada je reč o garderobi od težih materijala.

Iako je program za brzo pranje praktičan, njegova česta upotreba može značajno uticati na funkcionalnost veš-mašine. Majstor je istakao da je ova opcija prihvatljiva za pranje laganijih materijala, ali da može predstavljati veliko opterećenje za veš-mašinu kada je reč o težim tkaninama.

Poseban naglasak stavljen je na pranje peškira jer se oni, nakon upijanja vode, mogu znatno povećati u težini, što može oštetiti bubanj veš-mašine.

Preporuke za pranje peškira

Vejd je upozorio da brzo pranje peškira, koje obično traje 28 minuta, može dovesti do oštećenja bubnja veš-mašine. Naglasio je da se peškiri tokom brzog pranja mogu skupiti i izazvati veliko opterećenje bubnja, što rezultira lupanjem i pomeranjem mašine.

Ovakvo korišćenje može biti štetno po funkcionalnost veš-mašine.

Najbolji program za pranje

Umesto programa za brzo pranje, majstor preporučuje upotrebu programa za pamučne stvari, koji obično traje oko dva i po sata. Takođe, savetuje da se pritisne postavka brzine da bi se skratilo vreme na oko sat i po.

Na taj način, veš-mašina će imati dovoljno vremena da adekvatno očisti veš bez dodatnog opterećenja.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)