Tetka Saveta

SAMO TRI SASTOJKA I PLEHOVI ĆE BITI ČISTI: Evo kako da se brzo i jednostavno rešite masnoće posle pečenja!

Sve što vam je potrebno već imate u kuhinji.

15.04.2024 09:40

SAMO TRI SASTOJKA I PLEHOVI ĆE BITI ČISTI: Evo kako da se brzo i jednostavno rešite masnoće posle pečenja!
Shutterstock

Masnoća je najgora noćna mora većine domaćica. Sa masnim šerpama posle pripreme obroka još i može da se izađe na kraj jer se mogu oprati u mašini za pranje sudova. Mnogo veći problem su masni plehovi, posebno nakon pripreme pečenja, jer zbog svoje beličine ne mogu da stanu u sudo mašinu. 

Ali, pre nego što se latite hemijskih sredstava za odmašćivanje, potapanja i dosadnog ribanja, pokušajte da masnoću ukolonite na jednostavan i prirodan način. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka koje već imate u svojoj kuhinji i masni plehovi će očas posla biti blistavo čisti. 

Pixabay.com

Soda bikarbona je dokazano moćan sastojak u borbi protiv nečistoće

 

Neophodno je da u malu posudu pomešate: sodu bikarbonu, sirće i deterdžent za pranje sudova ali da sve to bude u istoj količini, odnosno razmerama. Rezultat je smesa koja je moćno rešenje za uklanjanje masnoće, navodi babyfanti.nl.

Rastvor nanesite na pleh i ravnomerno ga rasporedite po celoj površini, ali sa fokusom na mesta gde najviše ima masti. Neophodno je da ova smesa odstoji nekoliko sati na zamašćenu površinu kako bi mogla da prodre do masnih naslaga i da ih omekša. Kada je pleh  tako odstojao određeno vreme, temeljno ga isprati vodom ili uz pomoć sunđera ili četke za sudove uklonite ostatke. Na kraju obrišite posudu suvom krpom ili ubrusom kako bi upila svu vlagu, pa čiste plehove spakujte na mesto do sledeće upotrebe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)