Tetka Saveta

BRZO I LAKO DO BLISTAVE KUHINJE: Očistite ormariće uz ove trikove i jedan sastojak koji već imate u kući! (FOTO)

Mešavina sirćeta i vode ukloniće i najtvrdokornije mrlje.

02.02.2024 15:01

BRZO I LAKO DO BLISTAVE KUHINJE: Očistite ormariće uz ove trikove i jedan sastojak koji već imate u kući! (FOTO)
Shutterstock

Kuhinjski ormarići su jedan od ključnih delova kuhinje koji zahtevaju redovno održavanje i čišćenje jer se u njima drže tanjiri, čaše i ostale kuhinjske potrepštine. 

Preporuka je da se temeljno očiste barem jednom mesečno, ili češće ako primetite da su posebno zaprljani. Takođe, nakon kuvanja obroka ili pravljenja bilo kakvog nereda u kuhinji, dobro je obrisati površinu ormarića kako bi se sprečilo taloženje prljavštine i masnoća na njihovim površinama. 

Shutterstock

Besprekorno čista kuhinja je uslov za bezbednu pripremu hrane

Saveti za čišćenje

Pranje kuhinjskih elemenata može biti jednostavno i efikasno ukoliko pratite određene korake. Pre svega, uklonite sav pribor i posuđe kako biste imali lakši pristup čišćenju. Zatim, pripremite mešavinu tople vode i blagog deterdženta, kojom ćete obrisati spoljne i unutrašnje površine ormarića.

Za tvrdokornije mrlje, možete koristiti i mešavinu sirćeta i vode. Nakon čišćenja, obrišite površine suvom krpom kako biste uklonili višak vlage i deterdženta.

Foto: Shutterstock

Prilikom pranja kuhinjski elemenata vodite računa o ručkama i šarkama jer se tu zadržćava prljavština

 

Prilikom pranja kuhinjskih ormarića, važno je obratiti pažnju na detalje poput ručki, šarki i ivica. Ovi delovi ormarića često zadržavaju prljavštinu i masnoće, pa im posvetite dodatnu pažnju tokom čišćenja. Takođe, redovno proveravajte stanje unutrašnjosti ormarića kako biste sprečili nagomilavanje nepotrebnih stvari i brže uočili potencijalne probleme sa vlagom ili buđi.

Pravilna higijena kuhinjskih ormarića je važna kako biste očuvali čistoću i zdravlje u kuhinji. Redovno održavanje i čišćenje ormarića ne samo da doprinosi estetici kuhinje, već i sprečava taloženje bakterija i neprijatnih mirisa. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)