Tetka Saveta

KAKO OČISTITI KOŽNU JAKNU: Uklonite neprijatne mirise i fleke bez hemijskog čišćenja (FOTO)

Saveti za uštedu vremena i novca.

25.01.2024 10:30

KAKO OČISTITI KOŽNU JAKNU: Uklonite neprijatne mirise i fleke bez hemijskog čišćenja (FOTO)
shutterstock.com

Kožna jakna je jedan od omiljenih komada garderobe mnogih ljudi, ali često postavlja izazov kada je reč o održavanju i čišćenju. Profesionalno dubinsko pranje je preporučljivo, ali ako nemate vremena za posetu hemijskom čišćenju, postoji nekoliko načina da sami uklonite nečistoće kod kuće.

Blago čišćenje sunđerom

Jedan od najdelotvornijih načina čišćenja kožne jakne kod kuće je blago čišćenje sunđerom. Dovoljno je da blago navlažite sunđer toplom vodom i nežno pređete preko površine jakne kako biste uklonili prašinu i nečistoće. Važno je da budete pažljivi i ne trljate previše snažno, kako ne biste oštetili kožu.

shutterstock.com

Čišćenje kožne jakne sodom-bikarbonom

Uklanjanje mrlja sodom bikarbonom

Soda bikarbona je sjajan saveznik u borbi protiv mrlja na kožnoj jakni. Nanesite malu količinu sode bikarbone na vlažnu krpu i lagano utrljajte preko mrlje. Ostavite da deluje nekoliko sati, a zatim obrišite suvom krpom. Ovaj metod je posebno efikasan kod masnih mrlja.

Redovno održavanje kožne jakne

Kako biste produžili vek trajanja svoje kožne jakne, važno je da je redovno održavate. Čišćenje prašine i nečistoća treba da bude redovna rutina, a povremeno nanošenje specijalnog sredstva za održavanje kože će joj sačuvati sjaj i mekoću.

shutterstock.com

Kožna jakne najbolje je redovno održavati


Iako profesionalno čišćenje može pružiti najbolje rezultate, sa pravim tehnikama i sredstvima možete očistiti kožnu jaknu i kod kuće. Važno je da budete pažljivi i nežni, te da redovno održavate jaknu kako biste uživali u njoj dugi niz godina.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)