Kupus salata jedna je od najčešćih dodataka domaćim jelima u Srbiji. Ljubitelji pečenja znaju da bez nje ne mogu ni zamisliti ovu vrstu mesa. Međutim, ma koliko često je pravili, ona nikada ne bude sočna kao što je ona koju služe u restoranima.
Za to postoji i razlog. Iskusni kuvari znaju tačno redosled sastojaka koje stavljaju u kupus salatu i oni joj potpuno promene ukus.
Srećna Republika vam otkriva kako da pripremite kupus salatu kao onu u restoranima.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- so
- ulje
- sirće
- šećer na vrh kašičice
Priprema
Kupus izrendajte ili sitno iseckajte. U činiji pomešajte kupus, ulje i sirće. Rukama ga dobro izgnječite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Bitno je da šećer i so pomešate i dodate na kraju. To se radi ovim redosledom jer ako sipate pre ulja i sirćeta, so će pasti na dno i salata će biti neravnomerno začinjena.
Komentari (0)