Tetka Saveta

KUPUS SALATA U RESTORANIMA JE TAKO UKUSNA ZBOG OVOG NAČINA PRIPREME: Otkrivamo u čemu je tajna (FOTO)

Sastojci su isti, tajna je u njihovom spajanju.

29.05.2023 12:01

KUPUS SALATA U RESTORANIMA JE TAKO UKUSNA ZBOG OVOG NAČINA PRIPREME: Otkrivamo u čemu je tajna (FOTO)
shutterstock.com

Kupus salata jedna je od najčešćih dodataka domaćim jelima u Srbiji. Ljubitelji pečenja znaju da bez nje ne mogu ni zamisliti ovu vrstu mesa. Međutim, ma koliko često je pravili, ona nikada ne bude sočna kao što je ona koju služe u restoranima. 

Za to postoji i razlog. Iskusni kuvari znaju tačno redosled sastojaka koje stavljaju u kupus salatu i oni joj potpuno promene ukus.

Srećna Republika vam otkriva kako da pripremite kupus salatu kao onu u restoranima.

 

Sastojci: 

Priprema

Kupus izrendajte ili sitno iseckajte. U činiji pomešajte kupus, ulje i sirće. Rukama ga dobro izgnječite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Bitno je da šećer i so pomešate i dodate na kraju. To se radi ovim redosledom jer ako sipate pre ulja i sirćeta, so će pasti na dno i salata će biti neravnomerno začinjena.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)