Tetka Saveta

HVATA VAS JEZA OD POGLEDA NA SUDOPERU PUNU MASNOG POSUĐA? Pomoću samo jedne kese možete učiniti da zablistaju kao nikad! (VIDEO)

Uklanjanje masnoće na posudama, posebno onim plastičnim, jedan je od najomraženijih domaćinskih poslova, ali postoji trik koji i te kako može da pomogne.

13.12.2022 10:02

HVATA VAS JEZA OD POGLEDA NA SUDOPERU PUNU MASNOG POSUĐA? Pomoću samo jedne kese možete učiniti da zablistaju kao nikad! (VIDEO)
pexels.com

Znamo da i vama pada mrak na oči kada vidite sudoperu punu masnog posuđa. Koliko god bila čista kuhinja i kuća generalno, jedna mala posuda koja se tu našla i iz koje ste možda ispraznili nešto, bode vam oči i mrzi vas da je perete. Domaćice najbolje znaju kakav to proces može biti jer se masnoća veoma teško skida, čak i kad deterdženti rade svoj posao. Ako je ručno pranje u pitanju, tek tada može nastati problem. Sunđer pomoću kojeg otklanjamo sav višak hrane sa tanjira i ostalog posuđa, ume i te kako da se zaprlja od masnih naslaga i onda se u taj posao malo koja domaćica upušta. 

Pixabay.com

Masni sudovi su prava noćna mora

Ipak, čini se da je rešenje postojalo samo ga je trebalo pronaći. Jedna tiktokerka je na svom profilu podelila sjajno idejno rešenje za zaprljane plastične posude. U posudu je nalila vruću vodu a zatim ubacila jednu plastičnu kesu, te dodala malo deterdženta za suđe i poklopila jednostavno poklopcem ostavivši da deluje.

Kada se posuda nakon izvesnog vremena otvori, sva masnoća sakupljena je na kesi i vama ostaje malo posla kako bi ona bila potpuno čista i bez neprijatnih mirisa. Ova tiktokerka je rekla da trik provereno deluje te savetovala sve domaćice da skrate način pranja ovakvog posuđa koje zna da bude vrlo naporno i za neke gadljivo.

@mama_drama_91 Ovo sam videla I morala da probam,stvarno radi posao za nekog ko stvarno ne voli da riba masne posude #mamadrama #serbiatiktok #momsoftiktok #zena #trikovi #savet #fypシ #kuhinja ♬ Calm Down - Rema

Još jedan sjajan trik koji je podelila ova žena , a tiče se jednog prehrambenog proizvoda. Radi se o tome da se čep sa tube voćnog pirea može koristiti kao blokator utikača odnosno zaštita za utičnicu, kako ne bi, u ovom slučaju, deca došla u dodir sa njim. Ona je demonstrirala pokazujući kako se čep montira unutar utikača te se ne može izvaditi bez određenog mehaniza, odnosno metode. Deluje sigurno.

- Jel me zezaš?

- Onda ih još više privlači da diraju -

- A onda ubodeš šrafciger u ovo da izvadiš ovo - 

- Samo okreni drugačije čep i neće vaditi.

- Svaka čast - komentarisali su korisnici TikToka ispod snimka.

I dok su se neki iščuđavali za ovo rešenje te razmišljali kako će se posle ta zaštita odnosno čep skinuti, drugi su rekli da su znali za ovu ideju ali da opet ne bi prepuštali slučaju, jer nikada ne znaju šta će uraditi radoznalo dete.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)