Ukusi Italije nikada nisu bili bliži. Ova pasta je jednostavna za spremanje, brzo je gotova a još brže će biti pojedena. Portal Srećna Republika vam donosi ideju za današnji ručak.
Sastojci:
- Testenina po izboru - pene, makarone, školjkice ili mašnice
- Čeri paradajz
- Kriška feta sira
- Maslinovo ulje
- Par čenova belog luka
- Limunova kora
- Svež bosiljak
- Origano
- So
- Biber
- Malo rendanog parmezana
Priprema:
U veći pleh staviti oprani čeri paradajz, prelijte ga maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim origanom. U sredinu pleha stavite feta sir, i njega prelijte maslinovim uljem. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite dvadesetak minuta na temperaturi od 200 stepeni.
U isto vreme sipajte vodu u šepru, posolite i kada provri sipajte testeninu pa kuvajte onoliko koliko je naznačeno na pakovanju. Kada vidite da se feta sir otopio i da su čeriji smekšali, izvucite pleh iz rerne, dodajte u njega sitno seckan beli luk, seckani sveži bosiljak i narendajte malo limunove kore pa sve izgnječite i promešajte.
Kada se testenina skuva, ocedite je i sipajte je u pleh pa je sjedinite sa sosom, savetuje tiktokerka Feel Good Foodie. Servirajte u tanjite pa pospite rendanim parmezanom.
Prijatno!
Komentari (0)