Astro progoza

NEDELJNI HOROSKOP: Ovan lakše diše, dok Devica uživa u samoći

Pročitajte detaljnu astrološku prognozu za svoj znak zodijaka!

13.12.2021 10:26

NEDELJNI HOROSKOP: Ovan lakše diše, dok Devica uživa u samoći
pexels.com

Ova nedelja nosi uzbudljive trenutke za neke znakove horoskopa, dok će pojedini tražiti mirnu luku za uživanje i rad.

Pogledajte u koju grupu znakova spada vaš znak.

Ovan

Lakše se diše

POSAO: Ovnovima će se u mnogo čemu promeniti situacija na poslovnom planu, pojačati snaga i energija, ali će se sve odvijati mnogo jednostavnije i pod manjom tenzijom i pritiskom. Osećaćete se daleko bolje nego prethodnih meseci i jasnije ćete moći da sagledate šta se zapravo dešava oko vas. U narednih nekoliko nedelja ćete na praktičnom ili teoretskom planu dobiti neku važnu ideju koja će veoma uticati na vas. Radi se o dobrim poslovima, ali je važno da vas nešto ne ponese i zaslepi. Imaćete posebnu hrabrost, smelost i veru u ono što radite. Moguće je da možete zbog toga biti na meti nekih osoba iz kolektiva, ali nemojte dozvoliti da drugi utiču na vas ili vas na neki način izbace iz ravnoteže. Ove nedelje očekujte posebne rezultate kojima pomerate granice i polako se približavate cilju koji ste sebi zacrtali. Mnogi Ovnovi će tokom decembra, a naročito ove nedelje, imati pojačan kontakt s osobama iz inostranstva ili će na neki način sarađivati s njima. Moguće je da će vam u posetu doći prijatelji, rodbina ili neki saradnici iz prošlosti. Očekuje vas više druženja, okupljanja i evociranja nekih starih uspomena. Na finansijskom planu možete očekivati uvećanje zarade ili neki poseban napredak na ovom planu. Ovaj trend rasta možete očekivati sve do marta, kada bi trebalo da napravite bazu koja će vam savršeno odgovarati. Menjaćete navike i prioritete, ali i svakodnevicu. Širićete vidike, usvajati neka nova znanja i sve više rutinu pretvarati u harmoniju. Neke Ovnove očekuje putovanje, dok će drugi upisati neki kurs ili krenuti na rekreaciju. Znanje će vas mnogo više zanimati nego materija i to će vam biti velika motivacija.

LJUBAV: Ovnovi koji su u braku ili vezi će pokušati da se stabilizuju na emotivnom planu i postave neki novi sistem vrednosti. Imaćete potrebu da pokažete partneru koliko vam je stalo do veze, ali ćete isto tako tražiti da vam se zauzvrat pokaže poštovanje i lojalnost. Bićete veoma požrtvovani u mnogim situacijama, maksimalno ćete se davati, ali ćete i očekivati da se i ostali članovi porodice uozbilje i daju svoj maksimum. Nećete i najmanju stvar prepuštati slučaju, već ćete se potruditi da nekim redom unesete harmoniju. Slobodni Ovnovi osećaju jake emocije prema osobi koja se nalazi u njihovom poslovnom okruženju. Ovde se radi o poštovanju i podršci koju pružate jedno drugom i međusobno se pomažete i dopunjujete. Ovo je odnos koji prevazilazi kolegijalnost i prijateljstvo, ali još se ne može nazvati partnerstvom. U narednom periodu gradićete čvrst i stabilan odnos koji je zasnovan na poštovanju i iskrenosti.

ZDRAVLJE: Tokom ove nedelje najviše bi trebalo da se odmarate i sve radite postepeno. Moguće povrede butina.

SAVET + Najbolje je da svojim radom pokažete drugima na koji način se rešavaju problemi

Bik

U miru i tišini

POSAO: Bikovi će ove nedelje morati u nekim stvarima da podvuku crtu i svedu račune. Moguće je da se radi o nekoj poslovnoj saradnji, navikama, obavezama ili usluzi koju ste do sada obavljali, a ona više nije adekvatna ili ne nailazi na dobre reakcije. Ako neke stvari više ne funkcionišu, dobro je da se prekinu, pa je tako vrlo moguće da će neki Bikovi prekinuti saradnju na način na koji su do sada obavljali poslovne aktivnosti. Neke stvari će morati da se transformišu i dobiju neko novo obličje da biste napredovali i krenuli dalje. Sve to treba da obavite u tišini, bez jačanja ega ili sujete, i prihvatite neke kritike koje će vam neke osobe uputiti. Nije naodmet da se malo povučete, dobro razmislite o svojim postupcima i izdignete na viši nivo. Budite obazrivi u komunikaciji jer može doći do neke zabune ili razočaranja u neke osobe. Ove nedelje nećete jasno moći da vidite situacije u kojima se budete nalazili, a često biste mogli da osetite ljutnju i bes, što bi veoma loše uticalo na vas. Ono što je veoma važno jeste da podelite obaveze i skinete neku odgovornost sa sebe. Za neke stvari ne treba više da budete nadležni, već je potrebno da se oslobodite svega što vas opterećuje i sputava. Finansijska situacija je stabilna, ali je moguće da ćete imati veće troškove ili ćete morati da vratite neke zaostale dugove. Neki Bikovi bi mogli da uzmu pozajmicu ili podignu kredit. Ako ste u prilici da negde otputujete, ovo je odličan period za retrospekciju i odmor.

LJUBAV: Bikovi koji su u braku ili vezi ove nedelje imaće potrebu da se otvore prema partneru, što inače nije njihova prirodna osobina. Teško će im pasti ako budu morali da suzbijaju osećanja i neke stvari zadržavaju za sebe jer će emocije biti toliko akumulirane da bi mogli samo da eksplodiraju. Podrška i razumevanje će im mnogo značiti iako ponekad mogu biti naporni i teški osobama koje su u njihovoj blizini. Zajedničko putovanje bi vam i te kako prijalo, pa ako imate mogućnosti i priliku, svakako je iskoristite. Slobodni Bikovi neće imati mnogo vremena da se posvete emotivnom i ljubavnom životu. Neće želeti mnogo da pričaju niti mnogo da objašnjavaju. U nekim stvarima ćete morati da istrajete, a to ne bi trebalo niko da vam zamera. Prolazite kroz određenu transformaciju, stičete nova iskustva i menjate životnu filozofiju, a nećete želeti da budete napadni niti da vas neko da pritiska iako privlačite druge osobe. Želećete da budete na distanci, bez obzira na to što postoje osobe koje vas odlično razumeju.

ZDRAVLJE: Na ovom polju biste mogli da imate problema s opekotinama. Moguće su nesvestice i povišen pritisak.

SAVET + Usvajajte nova znanja, ali i stara, ona će vam dati podršku i iskustvo

Blizanci

Borac za istinu

POSAO: Blizancima će se promeniti energija na poslovnom planu. Pažnja vam je na višem nivou iako u nekim momentima nije bilo lako i niste uvek nailazili na razumevanje drugih, ispratili poslovne okolnosti i dobili važnu satisfakciju. Međutim, od ove nedelje ćete osetiti značajno olakšanje na svim poljima i mnogo bolje funkcionisati u interakciji s drugim ljudima. Od ove nedelje timski rad će biti od velikog značaja, pa se trudite da ga ispratite ako vam se bude nametao. Bićete jedni drugima podrška i vrlo često ćete se nadopunjavati i nadograđivati. Bićete aktivni u društvu i verovatno ćete biti u kontaktu s nekim važnim ljudima. Više nećete morati da se suzdržavate i pazite šta radite i pričate, već ćete moći slobodno da se iskažete i krenete u akciju. Svesni ste da su vam potrebne promene i da su one na pragu, pa ćete bez straha i bojazni hrabro zakoračiti ka njima. Važna će vam biti sloboda u svakom smislu. Da možete slobodno da govorite, mislite, da se iskažete, ali da u isto vreme i pravda bude zadovoljena. Moguće je da ćete dobiti neku dobru poziciju u firmi ili dobru priliku da se iskažete. Ovde se radi o nekim stvarima koje niste mogli da zamislite. Stičete neka nova iskustva, uspostavljate nove odnose i usvajate nova znanja. Vama je samo nebo granica, a mogućnosti ogromne. Finansijska satisfakcija će svakako doći kao posledica rada, a krajem meseca ćete dobiti značajnije rezultate. Važni datumi su 13. i 19. decembar.

LJUBAV: Blizanci koji su u braku ili vezi će imati bolje razumevanje u međuljudskim odnosima, pa će i partnerski odnosi biti kvalitetniji. Bićete iskreniji jedno prema drugom, pa će to vezu podići na viši nivo. U nekim trenucima možete se osećati potpuno ogoljeno, ali u isto vreme i zadovoljno zbog svega što se dešava oko vas. Društveni život će vam biti naglašeniji, pa ćete se često naći u većem društvu, biti u prilici da zabavljate druge, ali i osvajate šarmom i duhom. Neki Blizanci mogu da očekuju prinovu ili lepe vesti kada su u pitanju deca. Slobodni Blizanci su u fokusu mnogim osobama koje ih već duže vreme posmatraju iz prikrajka, ali bi sada pozivi i komunikacija mogli biti otvoreniji. Mada vam prijaju udvaranja i da ste u centru pažnje, najviše pažnje vam privlači osoba iz poslovnog okruženja, koja vam, na neki način, pomaže da prebrodite neke stvari. S tom osobom se osećate sigurno i najviše vam prija da se baš njoj poveravate. Od 19. decembra će vam se vratiti emocije koje ste potisnuli.

ZDRAVLJE: Prolazite kroz period regeneracije, pa možete osetiti neki vid rasterećenja ili oslobađanja. Oslobodićete se nekog stida i nelagodnosti i, samim tim, osećaćete se bolje i lakše. Mogući su problemi s hroničnim tegobama.

SAVET + U pravu ste ako imate osećaj da radite ispravne stvari

Rak

Vredno na poslu

POSAO: Dragi Rakovi, na poslovnom planu vam predstoji promena energije zbog toga što planeta akcije ove nedelje menja znak. Za vas to znači da ćete biti vredni i mnogo energije ćete ulagati u posao. Sve one rutinske, svakodnevne stvari u poslu koje moraju biti obavljene neće vam smetati, već ćete ih raditi s poletom. Dolazi i do povećanog obima posla, pa povedite računa o tome da se dobro organizujete i preraspodelite obaveze u skladu s prioritetima. Imaćete potrebu, što se posla tiče, da idete u širinu i da od jedne obaveze napravite tri, pa se ipak potrudite da se ne rasplinjujete. U ovom periodu dobićete potvrdu koja partnerstva treba ostaviti u funkciji zato što predstavljaju istinsku vrednost za vas, a koja je bolje okončati jer ni vi ni druga strana više ne dobijate ništa iz takvog odnosa. Postaćete dosta koncizniji u komunikaciji i govorićete samo koliko je potrebno da se stvari bolje razjasne, a drugi ljudi će vas odlično razumeti. Odličan period za zaključivanje svih vrsta ugovora i uopšte za rešavanje pravnih i administrativnih pitanja. Kada su u pitanju finansije, možete očekivati novac krajem nedelje, s tim da je u pitanju nešto što čekate već duže vreme i što nije bilo isplaćeno na vreme i na način kako je ugovoreno. Osetićete olakšanje kada ta transakcija bude gotova pošto vas je opterećivalo čekanje nečega što je odavno trebalo da bude izvršeno. Partner će imati pojačanu sklonost ka trošenju novca ili će vraćati neke dugove koji ga opterećuju.

LJUBAV: Kada su u pitanju Rakovi koji su u braku ili vezi, tokom ove nedelje rešiće da rasprave neke stvari s partnerom koje ih opterećuju već duže vreme. Moguće je da će partner inicirati ovu vrstu razgovora, ali nezavisno od toga od koga ta inicijativa potekne, dobro je da razjasnite ono što vas muči da biste raščistili odnos i nastavili dalje bez nedoumica i nejasnih odnosa. Moguće je da ćete morati da redefinišete način na koji ste dosad funkcionisali, što vam na početku može izgledati uznemirujuće. Međutim, kako vreme bude prolazilo, shvatićete neophodnost ove promene. Kada su u pitanju Rakovi koji su trenutno sami, doći će do malog zastoja u realizaciji i odlaganja nekih planova koje su imali na umu. Moguća je i trenutna razdvojenost od potencijalnog partnera, ali nemojte da vas to uznemiri. To će samo staviti na proveru kvalitet nekog budućeg odnosa i odgovore na neka pitanja koja su vas mučila.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, pokušajte da ne opterećujete želudac više nego što je potrebno. Nervoza koju budete tokom nedelje osećali može da vam stvori probleme s varenjem, pa probajte malo da se umirite i ne shvatate sve previše ozbiljno.

SAVET + Budite opušteniji u ljubavi

Lav

Zamena starih vrednosti

POSAO: Dragi Lavovi, ova nedelja će biti aktivna pošto ćete se truditi da budete u centru svih dešavanja, što će vam i polaziti za rukom. Bićete kreativni i dolazićete do rešenja svih problema koji se budu pojavljivali na dnevnom nivou. Imaćete potrebu da budete aktivni i nećete dozvoliti nijedan dan odmora i predaha, već ćete vredno završavati sve obaveze i truditi se da uradite i ono što niste predvideli, i to uspešno. Na poslu će vam se pojavljivati neke stare obaveze, pa će vas to okupirati u narednom periodu iako nisu u pitanju krupne stvari. Od vas će se tražiti da razmišljate brzo, ali da ne izlazite iz nekih uobičajenih i utvrđenih obrazaca koji su dosad dobro funkcionisali. Takođe, na proveru će biti stavljen i dosadašnji način funkcionisanja u poslovnoj sferi, pa sve što ne bude prošlo ovu proveru vrednosti moraće da bude revidirano ili zamenjeno novim. Iako ne volite promene, ovaj put neće imati smisla da branite neke pozicije koje ne mogu opstati u novim okolnostima. Potrudite da budete fleksibilniji, da realnije sagledavate stvari i da bez žaljenja otpustite ono što nema primenu u novom poretku stvari koji će se neminovno nametnuti u narednom periodu. Ukoliko to ne uradite sada, samo ćete bez potrebe odložiti ono što je neizbežno. Kada su u pitanju finansije, aktuelna dešavanja očekuju vas tek krajem nedelje. Uz novac koji vam stiže možete da očekujete i nagomilane obaveze koje iz nekih razloga niste izmirili, pa bi bilo dobro prvo da isplatite sva dugovanja iz ranijeg perioda da biste bili načisto s tim koliko vam novca ostaje na raspolaganju za vaše potrebe.

LJUBAV: Lavovi koji su u braku ili vezi ove nedelje bi mogli da budu odsutni, na šta partner nije navikao, pa mu to može stvoriti osećaj zapostavljenosti. Nema potrebe da se povlačite bez objašnjenja, pa na jasan način partneru stavite do znanja da vam je trenutno potrebna samoća, ali da ste ipak tu za njega u slučaju da ima pojačanu potrebu za bliskošću. Slobodni Lavovi će preispitati ponašanje u prethodnim vezama u težnji da olakšaju sebi i shvate šta bi mogli da promene u svakodnevnom funkcionisanju. Verovatno vam neće biti lako, ali setićete se svih onih primedbi koje je neko vama bitan imao na vaše ponašanje i poželećete da ga poboljšate. 

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, možete imati probleme s prehladama i sinusima, a i slabom cirkulacijom, pa nemojte preterivati sa aktivnostima ukoliko vidite da organizam ne može da izdrži napore preko određene granice.

SAVET + Istrajte hrabro u svim promenama jer će vam doneti samo dobro

Devica

Unutrašnja revizija

POSAO: Drage Device, u narednoj nedelji ćete imati potrebu da akumulirate energiju umesto da je rasipate. Na neki način će vam prijati da budete sami jer nećete želeti da udovoljavate ničijim zahtevima, već vam je potrebno jedno opšte rasterećenje i predah da biste mogli da vidite gde ste i gde želite da budete u budućnosti. Ovo nužno ne znači da ćete obustaviti sve aktivnosti, naprotiv, sve obaveze izvršavaćete i dalje precizno i na vreme, ali ćete veoma ceniti slobodno vreme i nećete ga olako deliti s drugima. U ovom periodu će vam biti potrebna tišina. S druge strane, imaćete pojačanu svest o odgovornosti i ulozi u raznim odnosima u kojima učestvujete, pa ćete se često preispitivati pošto nećete biti zadovoljni postavkom stvari i vašom ulogom u svemu. Odgovore ćete morati da potražite u sebi pošto način na koji se odvijaju stvari podrazumeva vaše aktivno učešće, pa ako sistem vrednosti koji je postavljen nije adekvatan ili je s vašeg stanovišta prevaziđen, jedina odgovorna osoba ste vi. Iskoristite zatišje, preispitajte sebe i okolnosti u kojima ste se našli i bez straha i oklevanja promenite ono što vam ne odgovara i što vas opterećuje. Bolje ćete funkcionisati s novonastalim promenama nego u starim sistemima koji vas koče da idete napred ili bar da funkcionišete na način na koji biste želeli. Nemojte biti prestrogi prema sebi, imajte na umu da se sve može ispraviti u vašu korist. Na finansijskom planu razjasniće vam se mnoge stvari i znaćete kako da se postavite da biste zaštitili svoje interese. Revidiranje nekih starih obrazaca ponašanja je neminovno i iznenadićete se koliko vam više prijaju neki kreativniji i slobodniji načini zarade u odnosu na dosadašnje.

LJUBAV: Kada je u pitanju ljubavni život Devica koje su zauzete, ovo će biti period u kom će se vratiti nekim starim obrascima ponašanja u partnerskim odnosima, a za koje su mislili da su odavno prevaziđeni. Nemojte da vas to zabrinjava pošto ćete upravo kroz ove stare modele uvideti koliko je dobro što se trudite da prevaziđete stara ograničenja i to će vam dati snagu da nastavite u pravcu započetih promena, koje vašem partneru i te kako prijaju. Device koje su trenutno same mogu doći u situaciju da se suoče s nekim stvarima i da ih razreše upravo u svetlu partnerskih odnosa. Možda će vam ovo suočenje biti bolno, ali nužno je da razrešite unutrašnje konflikte pre nego što krenete u bilo šta novo da ne biste dolazili u situaciju da u novoj vezi rešavate stare probleme.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, vodite računa da ne preterujete u hrani i piću pošto ćete biti skloni hedonizmu u ovom periodu. Nemiran san.

SAVET + Budite iskreni prema sebi

Vaga

U bržem ritmu

POSAO: Vage će u ovoj nedelji biti u prilici da steknu neko značajno iskustvo i urade nešto konkretno i praktično. Naročito, važan datum je 13. decembar, kada možete imati izazove većih razmera. Obaveze će se gomilati, pa će intenzitet biti iz dana u dan sve veći. U neku ruku će vam goditi što ćete se više kretati i što ste u prilici da nešto menjate. Konačno ćete biti dostojni zadatka koji obavljate i radovaće vas što možete da se prikažete u boljem svetlu. Bićete življi, veseliji, pričljiviji i mnogo motivisaniji nego u prethodnom periodu, kada ste bili na granici da se razočarate u mnoge stvari. Steći ćete neka nova iskustva, usvojiti nove navike i upoznati zanimljive ljude. Rezultati će stići, ali ne tako velikom brzinom, pa nemojte zbog toga da brinete. Krajem meseca će vam mnoge stvari biti jasnije i bićete svesniji šta treba da radite. Komunikacija će vam biti mnogo bolja i kvalitetnija i sve će se odvijati mnogo brže. Naročito je dobra nedelja za sve Vage koje se bave privatnim biznisom jer mogu da sklope plodonosne i dugoročne ugovore i poslove. Ove nedelje možete imati neki važan razgovor po pitanju doma i kuće, možete doneti odluku koja će vam pomoći da se pomerite s mrtve tačke, u kojoj ste dugo bili. Neke Vage mogu odlučiti da kupe ili prodaju nekretninu ili će zameniti nameštaj u kući. Moguće je neko kraće putovanje ili će neko od rođaka posetiti vaš grad. Na edukativnom planu će vam sve ići mnogo brže, bolje ćete shvatiti gradivo i upijati znanje.

LJUBAV: Vage koje su u braku ili vezi će bolje razumeti osobe oko sebe, pa će, samim tim, imati i bolji odnos s partnerom i ukućanima. Vratiće vam se osmeh, ali i nada da ćete moći da uradite nešto veoma važno na zajedničkom planu. Moguće je da će sve početi kao ideja ili plan, ali ovoga puta s velikom šansom za realizaciju. Sve to će uneti više harmonije i ravnoteže u odnos i doneti suptilnije emocije. Doduše, možete biti i malo osetljiviji, pa bi bilo dobro da partner to prepozna i reaguje i skladu s tim. Slobodne Vage osećaju promenu raspoloženja, emocija i ponašanja, ali nisu sigurne da li treba da se povuku ili otvore. Ovde se radi o intenzivnim osećanjima, koja bi neke Vage mogle prilično da zbune. Naročito važan datum je 19. decembar, kada ćete želeti da uplovite u vezu s nekom osobom, ali ćete imati bojazan da li ćete zadovoljiti njene zahteve, što nikako ne treba da razmišljate. Moraćete da se suočite s drugačijom vrstom odnosa.

ZDRAVLJE: Vage bi ove nedelje trebalo da obrate pažnju na disajne puteve i hronične bolesti. Skloni ste preterivanju, pa obratite pažnju da ne upadnete u hedonizam.

SAVET + Ljubomora dolazi iz nižih vibracija, pa se potrudite da to osećanje nikako ne dođe do vas

Škorpija

Rađanje ljubavi

POSAO: Škorpije će od ove nedelje smanjiti neke obaveze i aktivnosti i napraviti drugačiji sistem funkcionisanja. U prethodnom periodu ste bili pokretač mnogih događaja, napravili ste razne iskorake i pomake i sada je vreme da se stvari malo slegnu i primire. I dalje ćete vredno raditi i biti posvećeni poslu, udubljeni u mnoge pojedinosti koje drugi možda i ne primećuju, ali ćete više obraćati pažnju na odnos vremena posvećenog radu i rezultata rada koji dobijate. Moguće je da trenutno niste zadovoljni tim odnosom i da ćete težiti to da promenite. Na samom početku nedelje mogli biste često imati neke nejasne situacije s osobama od autoriteta ili će vas usporavati neki nepredviđeni događaju, ali zato dogovori koje ovih dana budete postigli biće veoma plodonosni i dugoročni. Ono što bi najviše moglo da vas prodrma jeste to što nije sve pod vašom kontrolom i što se dan neće završiti planom koji ste sebi zacrtali, ali će ishod svakako biti dobar po vas. Snaći ćete se u svakoj novonastaloj situaciji, a intuicija i pronicljivost će vam biti najbolji drug. Krajem nedelje ćete pokušati da se reorganizujete i namestite neke stvari kako vama odgovaraju. Posebnu motivaciju će vam dati neke osobe koje su vam veoma bliske i koje vas podržavaju u svemu. Škorpije koje se bave privatnim biznisom povući će odlične poteze, koji će im obezbediti značajne i važne pomake. Krajem nedelje je moguće neko putovanje ili ćete dobiti vesti od bliske osobe iz inostranstva. Vredno ste radili, pa bi bilo dobro da se malo izmestite i date sebi oduška. Na obrazovnom planu vas očekujte pozitivan ishod sa svim stvarima koje ćete ponavljati.

LJUBAV: Škorpije koje su u vezi ili braku zrače posebnom energijom i ovih dana će sigurno pokušati da poprave odnos s partnerom. Više ćete se aktivirati na ovom polju i pokušati da pokrenete ljubavnu energiju. Krajem nedelje ćete dobiti poseban motiv da radite na potencijalima voljene osobe i uspostavite bolju komunikaciju. Sve će se dešavati korak po korak i zajedno ćete pronaći mnoga rešenja koja su vas do sada mučila. U vašem domu će biti mnogo više smeha, šale i pozitivnih vibracija. Kada su slobodne Škorpije u pitanju, ovde možemo očekivati fatalnu privlačnost i karmičku ljubav, koja vas već neko vreme izbacuje iz ravnoteže. Ovde se radi o jakim emocijama koje nećete moći da kontrolišete, ali u nekim trenucima ni da razumete. Najbolje bi bilo da manje razmišljate i prepustite se čarima ljubavi jer je pred vama godina koja donosi ljubav iz bajke.

ZDRAVLJE: Na ovom polju bi trebalo da povedete računa o imunitetu. Moguće su hronične tegobe i problemi s grlom i reproduktivnim organima.

SAVET + Pokušajte u nekim trenucima da pobedite sebe

Strelac

Uz osmeh je sve lakše

POSAO: Dragi Strelčevi, srećan vam rođendan! Od ove nedelje poslovna energija će se drastično promeniti. Osetićete nalet optimizma i ubrzanja. Sve će se odvijati mnogo lakše i bićete spremniji da odgovorite na mnoge zadatke. Otvoriće se neke stvari koje bi mogle da vas iznenade, a njihova realizacija je moguća krajem meseca. Sve će se odvijati brže, saradnja s kolegama i poslovnim partnerima će biti kvalitetnija i produktivnija, a vi ćete biti živahniji i veseliji. Već na samom početku nedelje na finansijskom i materijalnom planu možete imati ozbiljne rezultate i korekciju primanja. Pravo je vreme da uvećate zaradu i pobrinete se da rad i trud budu adekvatno nagrađeni. Zaokružili ste neku priču i neke stvari priveli kraju i sada ćete započeti nešto novo. Prethodni period vas je koštao dosta strpljenja, snage i energije, pa bi sada bilo dobro da radite neke poslove koji deluju pozitivnije na vas. Samim tim, bićete produktivniji i motivisaniji. Važni datumi su 13. i 19. decembar, kada ćete mnoge stvari bolje razumeti i videti kvalitete i vrednosti. Neki Strelčevi bi mogli da promene posao i započnu nešto sasvim novo. Bićete organizovaniji, studiozniji u pristupu u bilo kojoj vrsti posla, ali prilično okrenuti materijalnim vrednostima. Moguće je da ćete ubrzati neke pravne postupke ili će konačno doći do njihove realizacije. Neki pripadnici vašeg znaka bi mogli da otputuju za vikend i vreme posvete deci i porodici. Šta god da budete radili i gde god budete išli prikazaćete sebe u najboljem svetlu, pa će mnogima prijati vaše društvo i pažnja.

LJUBAV: Strelčevi koji su u braku ili vezi presabrali su neke stvari i sada znaju koje poteze treba da povuku, naročito od 19. decembra. Ipak, budite obazrivi i strpljivi jer ovo nije period kada treba nešto da presečete i donosite ishitrene odluke. Bliskost i odnos s partnerom vam mnogo znače, ali je najvažnije da pored nekoga osećate mir i s njim gradite kvalitetan odnos. Slobodnim Strelčevima bi u život mogao da se vrati neko iz prošlosti s kim nisu raščistili neke stvari, ali bi sada odnos mogao biti intenzivniji i burniji. Moguće je da se radi o osobi koju svakodnevno srećete i s kojom ste bili u nekoj tajnoj vezi. Sada će mnoge stvari morati da se raščiste da biste mogli da krenete dalje ili postavite nove temelje u vezi i krenete ispočetka.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s glavoboljom. Moguće su povrede zbog nepažnje.

SAVET: Ne brzajte, ne žurite, ne trčite...

Jarac

Povlačenje iz prvog plana

POSAO: Dragi Jarčevi, od ove nedelje vam neće goditi da se ističete i zauzimate prvi plan, bez obzira na to koliko ste dobri u onome što radite. Imaćete potrebu da delujete iz pozadine i bez prisustva javnosti radite na onome što vas okupira. Uslediće i blagi pad energije, pa ćete se osećati pomalo bezvoljno i tromo. S druge strane, mozak će vam raditi vrlo aktivno, po ustaljenim šablonima i razmišljaćete o mnogim problemima koji vas već duže muče. Čak i ako dođete do rešenja, realizaciju ćete odložiti za period posle 24. januara, kada planeta Mars izađe iz Strelca i uđe u vaš znak. Nije isključeno u ovom periodu da dobijete i konkretne ponude za poslove koje ste priželjkivali, ali će njihov početak svakako biti odložen, što će vama u krajnjem slučaju i odgovarati. Jednostavno, u ovom periodu nećete osećati da ste u mogućnosti da budete aktivni u meri koju okolnosti budu nalagale. Isto tako se trudite da tokom ove nedelje izbegavate zakulisne radnje bilo koje vrste i, ukoliko neko bude pokušao da vas uvuče u takve poslove, nemojte pristajati, bez obzira na naizgled čvrste argumente koje vam bude iznosio. Kada je finansijski plan u pitanju, tokom ove nedelje možete očekivati da se vratite nekim starim načinima ostvarivanja zarade koji će vam u ovom trenutku dobro doći. Ukoliko dođe do nekog zastoja u finansijskom delu, strpite se i izbegavajte da silite stvari na bilo koji način. Stvari će same da dođu na svoje kada prođe određeno vreme.

LJUBAV: Jarčevi koji su u braku ili vezi ove nedelje će rešavati neke stare probleme, a to će neminovno uticati i na partnerske odnose. Iako ćete poželeti da određene stvari rešite sami, biće nužno da na neki način uključite i partnera tako što ćete mu ispričati sve da se ne bi osećao isključeno i zapostavljeno. S druge strane, partner je i te kako voljan da vam pomogne u svemu što vas okupira, pa ga nemojte izopštiti iz trenutnih događaja. Jarčevi koji su trenutno sami mogu očekivati da im se krajem nedelje u život vrati neko iz prošlosti. Bilo da je reč o bivšem partneru ili o nekom s kim niste ostvarili vezu, a želeli ste, imaćete priliku da ponovo doživite taj odnos, ali na nov i drugačiji način. Nemojte se plašiti onoga što taj odnos nosi, već mu se prepustite da biste zatvorili to poglavlje. 

ZDRAVLJE: Na ovom polju vodite računa da ne preterujete s porocima bilo koje vrste pošto bi vam se takvo ponašanje ubrzo obilo o glavu. Moguća su i razna trovanja, ali i konfuzna stanja svesti, koja vas ometaju u jasnom rasuđivanju i svakodnevnom delovanju. Zato se ove nedelje pridržavajte gotovo asketskih pravila u jelu i piću. Ovo ne bi trebalo da vam predstavlja nikakav problem.

SAVET + Iskoristite ovaj period za razmišljanje, a akciju odložite za kraj januara

Vodolija

Mogući prekidi i tajne veze

POSAO: Drage Vodolije, vama će ova nedelja biti dinamična kada je poslovni plan u pitanju, što će vam prijati, pošto ćete na ličnom poželeti da se povučete i imate mir. Već početkom nedelje možete biti suočeni s nizom neočekivanih događaja, pa budite spremni za improvizovana rešenja i rešavanje stvari u hodu, što vam inače veoma dobro ide od ruke. Ova dešavanja na poslu potrajaće sve do 24. januara, pa bi bilo dobro da se spremite na to da nema sigurnih situacija i da će neočekivani događaji biti to što će za vas obeležiti boravak planete Mars u znaku Strelca. Ipak, tokom ove dinamike, naći ćete vremena i za planiranje novih poslovnih strategija, naročito onih koji se vezuju za inostranstvo ili rad sa strancima. Bićete naglašeno inspirativni za sve svoje saradnike i davaćete im taj potreban elan da istraju na započetim poslovima. Takođe u ovom periodu se mogu aktivirati neki vaši poslovni planovi koje ste pravili zajedno s prijateljima, pa je ovo vreme koje je dobro za realizaciju takvih projekata. Bićete veoma društveni tokom ove nedelje i izvesno je da ćete ostvariti nove kontakte koji bi mogli da se pokažu zanimljivim gledano na duže staze. Zato se trudite da više vremena provodite s ljudima, čak i kada niste previše raspoloženi za to. Na finansijskom planu možete očekivati mali zastoj u dešavanjima, ali ono što je izvesno jeste da ćete imati priliku da ostvarite zaradu na načine koji imaju veze s tehnologijom ili internetom. Iako će vas sve vući da se upustite u ovu avanturu, budite oprezni pošto nije vreme za preuzimanje rizika ove vrste, a ako se ipak odlučite da rizikujete, uradite to na način koji vam je poznat.

LJUBAV: Vodolije koje su u braku ili vezi mogle bi ove nedelje ući u ozbiljne konflikte s partnerom koji mogu dovesti i do prekida odnosa ili do privremenog razdvajanja. Neke stare povrede mogle bi izaći na površinu i to može biti kamen spoticanja u odnosu s partnerom. Možda bi bilo dobro da razmislite o tome šta je to što podsvesno nikako ne možete da oprostite partneru, dok na svesnom nivou mislite da ste te stvari već odavno razrešili. Zato pokušajte da smirite situaciju ako vam veza u kojoj ste odgovara i niste sigurni da li želite prekid. Vodolije koje su trenutno same u ovom periodu mogu obnoviti ne samo neke stare ljubavi, već i neke tajne veze, koje ste iz nekog razloga prekinuli, a još možda niste bili spremni da do prekida dođe. U svakom slučaju imaćete priliku da dovršite ono što je ostalo nedovršeno da se više ne biste pitali kako bi se i u kom pravcu razvijao neki odnos da nije došlo do prekida.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravstveni segment, problem može nastati što ćete s jedne strane osećati potrebu da se osamljujete, dok vam, s druge strane, preterana samoća može doneti više štete nego koristi. Potrudite se da napravite neki balans da ne bi došlo do povećanog osećaja potištenosti.

SAVET + Nađite balans između privatne i poslovne sfere

Ribe

Napredak u karijeri

POSAO: Drage Ribe, od ove nedelje vam počinje odličan period koji se vezuje za poslovni plan pošto se planeta Mars ulaskom u znak Strelca pozicionira u vašem polju karijere. To znači da će u predstojećem periodu mnogi pripadnici znaka napredovati na poslu, dok će oni koji se bave privatnim biznisom dobiti priliku da se ostvare tako što će unaprediti svoju delatnost i otići korak dalje u oblasti kojom se bave. Kada je reč o Ribama koje rade u privatnim ili državnim sistemima, one mogu konačno očekivati da njihov rad postane prepoznat na više nivoa i budu zasluženo nagrađene za svoja dosadašnja dostignuća, kako finansijski tako i napredovanjem na hijerarhijskoj lestvici. U ovom periodu vam neće nedostajati dobrih poslovnih prilika, pa se potrudite da ih sve iskoristite jer će vam realizacija odlično ići od ruke. Takođe, tokom ove nedelje mogu vam se otvoriti mogućnosti da završite neke poslove koji u ranijem periodu nisu mogli biti realizovani. U svakom slučaju, ovo je period kada je potrebno posvetiti se karijeri i napredovanju, kao i prepoznavanju i realizaciji novih poslovnih prilika koje se neće ukazati dva puta. Finansijska situacija je za vas i dalje povoljna, s tim da bi u ovom periodu mnogo veći akcenat bio na naplati nekih iznosa čija isplata kasni već duži vremenski period. To ne znači da neće biti i tekućih prihoda, ali bi oni bili značajnije niži u odnosu na isplate koje vam kasne već duže vreme i čija bi vam realizacija dobro došla u ovom trenutku.

LJUBAV: Ribe koje su zauzete ove nedelje očekuje mali nesklad između njihovih i partnerovih želja. Možete doći u situaciju da jedno od vas dvoje želi da uvede neku promenu u odnos, dok se druga strana opire tome i po svaku cenu nastoji da održi status kvo u odnosu ili pokušava da odloži promene za neko drugo vreme. Najbolje bi bilo da postignete dogovor oko toga da se niko ne bi osećao isfrustrirano. Moguće je da jedno od vas u ovom periodu želi više vremena da provodi s prijateljima, što može dovesti do toga da se ovaj drugi oseti zapostavljeno. Ribe koje su trenutno same imaće priliku da ponovo sretnu neke ljude koji su im se učinili interesantnim, ali nisu bile u situaciji da s njima ostvare kontakt kakav su želele. Sada je prilika da ih bolje upoznate, pa da procenite da li želite da imate nešto više od običnog poznanstva ili je bolje da odnos ne produbljujete. Sva je prilika da ćete ipak biti dosta zaintrigirani pošto ta osoba o kojoj razmišljate unosi jedan novi kvalitet u vaš život i predstavlja pravo osveženje.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju vaše zdravstveno stanje, obratite pažnju na zdravlje zuba, koje bi moglo da se biti ugroženo tokom ovog perioda, pa posetite zubara makar i preventivno. Prisutni problemi i sa zglobovima i kostima.

SAVET + Pustite nove ljude u svoj život

Komentari (0)