Horoskop

MARS JE U RAKU, A BRAKOVI I PORODICE SU NAJUGROŽENIJE: Ovaj muškarac će pre biti u kafani, nego kod kuće!

Mars u Raku

10.09.2024 09:01

MARS JE U RAKU, A BRAKOVI I PORODICE SU NAJUGROŽENIJE: Ovaj muškarac će pre biti u kafani, nego kod kuće!
CIAOPIX/COBRA TEAM/FREZZA LAFATA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Marsovo putovanje kroz Raka je moćan trenutak da se suočimo i procesuiramo dugotrajne emocije iz prošlosti, izvlačeći ih na površinu kako bi bolje razumeli njihov uticaj na naše postupke i motivaciju. Zato veliki deo svoje energije usmerite na unutrašnji svet i otvorite se za dublje odnose s drugim ljudima.

Marsov tranzit kroz Raka nas podseća da naše emocije i naša osetljivost mogu biti izvor snage i hrabrosti, mogu da vode naše postupke negujući emocionalno blagostanje i stvarajući više samospoznaje i dublju intimnost.

Mars u Raku je, pre svega, odbrambeni Mars koji napada i juriša tek onda kada više nema gde i kada ga život satera u ćošak. Opasnost oseća intuitivno, iz stomaka, bolje od bilo koga drugog, a dom i porodica su uvek na neki način ugroženi. Ako nije u pitanju spoljni faktor, onda je u samoj kući prisutna svađa i trzavice. On se u kući umara, diže tenziju i viče, a ni sam ne zna zašto postaje tako lako razdražljiv prema onima koje najviše voli. I tako ovaj Mars sam sebe iscrpljuje do trenutka u kome shvati da je strah od gubitka doma i onih koje zove svojom porodicom ono što ga čini grubim i netolerantnim. Zato će u ovom periodu biti problema u porodicama koje su već narušene.

Novak Đoković ima Mars u Raku u svom natalu

Mars u Raku su, takođe, svi oni koji se u okviru porodice žrtvuju jedni za druge i svu svoju energiju podrede toj žrtvi, pa su ovo roditelji koji rade nekoliko poslova da bi pomogli detetu da u nečemu uspe. Biće vam jasno ako vam kažemo da Novak Đoković ima Marsa u Raku u svom natalu, ali možemo reći da ga je on iskoristio na najbolji način. Zato ima najbolju koncentraciju i fokus kada su svi protiv njega i kada je najteže, on skuplja snagu i izdiže se.

Ovaj položaj Marsa daje veliku izdržljivost i snagu koja se javlja onda kada smo najslabiji i gotovo poraženi. Pa kao bokser koji se u poslednjem trenutku kada je nokaut gotovo izvestan podiže s poda i nastavlja borbu, tako i ovaj Mars pobeđuje onda kada je najumorniji, u tački u kojoj su od njega svi već odustali. I upravo u toj izdržljivosti leži njegova snaga koja ga tera da ide dalje i onda kada ni on sam više ne veruje u pobedu, stiže na cilj umoran.

Zdravlje može da bude ugroženo

Međutim, ovo je i muškarac koji će pre biti u kafani nego kod kuće i koji će vrlo često svoju tugu rešavati alkoholom, a često će se i potući. Ovo je nož u stomak, ali i carski rez kod žene, problemi sa želucem i čir kao posledica nervoze koja kuva u stomaku uvek kada nas nešto ugrožava. Borba za nasledstvo i svađe oko nasledstva, borba da se dođe do sopstvenog doma, naročito ako je ovaj Mars položen u četvrtom polju ili je u aflikciji sa Saturnom i Mesecom. Poplave u kući, ali i požari, pa su ovo i sva spaljena ognjišta i oni koji ih u kolonama napuštaju zbog rata, pa počinju otpočetka u tuđini.

Nasilje u kući ili od ukućana, pa su ovo i svi koji spas od nasilja traže u sigurnoj kući. Period koji je pred nama, od 4. septembra do 3. novembra, a zatim do 6. januara biće u znaku Lava i ponovo se vratiti u znak Raka do 18. aprila. Možda smo do sada na tom polju gubili, ali vreme je da krenemo u realizaciju i konačno pobedimo jer od svakog aspekta i položaja planete može da se uzvuče pozitivan efekat.

Tokom ovog perioda izvesno je da će biti mnogo selidbi, migracija, kvarova električnih uređaja, opekotina i povreda u kući, poplava, požara. Neko će tugu i anksioznost da potopi u alkoholu, neko će baš u ovom periodu da krene na plivanje i opuštaće se u zatvorenom bazenu. Izvršitelji koji kucaju na vrata i iseljavaju ljude iz svojih domova, ali i organizovane akcije protiv takvih postupaka i briga za sve one koji bi mogli da ostanu bez krova nad glavom.

Zato su ovo i sve organizacije koje se bave zaštitom prava na stanovanje kao jednog od elementarnih ljudskih prava. Ovo je zaštita slabih i nemoćnih, onda kada prepoznamo i prihvatimo našu sopstvenu slabost koju mrzimo, pa nam je lakše da je projektujemo na druge nego da prihvatimo i taj deo sebe.

Očekivanja od drugih da znaju šta želimo, a istovremeno ne pričamo o svojim osećanjima, pa se onda ljutimo kada otkrijemo da drugi baš i ne umeju da nam čitaju misli. Povećana osetljivost, pa samim tim i uvredljivost. Promenljivost u akcijama, krenemo odlučno na jednu stranu, pa onda promenimo pravac.
Ovo je Mars koji ne voli kritiku, pa radije ne odaje svoje planove o kojima više voli da ćuti. Bitna mu je tradicija i voli svoju domovinu, pa će tokom ovog perioda biti važno da sačuvamo ono što je naše i bićemo osetljivi po tom pitanju. Ako neko slučajno pokuša da povredi ljude koje volimo ili ono što nam je suštinski važno, naša reakcija može biti preterana i agresivna u odbrani zbog osećanja koja su ovde jaka i Marsa koji ne zna šta sa njima da radi, pa se brani grubošću.

Budite u balansu sa sobom, ne bežite od svojih emocija

Najbolje će proći ljudi koji jasno prepoznaju i prihvataju svoja osećanja i svoje slabosti, pa umeju da kanališu energiju ovog Marsa na najbolji način. Tokom ovog perioda možemo nailaziti na ljude koji su pasivno agresivni i defanzivni. Muškarci mogu osećati bes spram žene, majke, sestre ili ćerke, dok žene mogu biti suočene s muškarcem koji u kući postaje svadljiv i preterano osetljiv i pije. Ono što je sigurno to je da ćemo biti više nego inače zaštitnički nastrojeni prema svojoj porodici i svima koje smatramo svojim. Ako smo u ovom periodu osetljiviji i povučeniji nego inače, nećemo dozvoliti nikome da nas napada i znaćemo kako da odbranimo ono što nam je vredno.

Osnovni problem ovog Marsa jesu osećanja koja on kao ratnik ne prihvata. Po svojoj prirodi on je stvoren da bude hrabar i odlučan da se bori i da ratuje, a ne da oseća. Rak je, s druge strane, sav satkan od osećanja i intuicije, čas bi vamo, čas bi tamo i sve je kod njega korak napred nazad dva, a to je sve ono što Marsu strano i što ga zbunjuje. A sada to treba da prihvati u sebi samom, da prihvati da su mu osećanja i nežnost važni koliko i borba i odlučnost i da jednom zauvek nauči da ga ti kvaliteti čine osetljivim, ali ne i slabim. Jer ovaj Mars može da izdrži ono što nijedan drugi ne može i ima nepresušni izvor snage koji potiče iz ljubavi i nežnosti koju će zaštititi po cenu života.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)