Horoskop

VREME JE ZA PREDAH I UŽIVANJE: Pršte strasti kod Ovnova i Strelčeva, romantične Ribe zaljubljene do ušiju!

Astrolozi poručuju da treba da se prepustimo uživanju.

30.06.2024 18:01

VREME JE ZA PREDAH I UŽIVANJE: Pršte strasti kod Ovnova i Strelčeva, romantične Ribe zaljubljene do ušiju!
Shutterstock

Zakočarili smo u jul i prema rečima astrologa vreme je da se posvetimo sebi, za hedonizam i uživanje. Pokažite svojim voljenima koliko vam je stalo tako što ćete stvoriti toplu atmosferu punu ljubavi i razumevanja kod kuće.

Srećna republika vam donosi najtačniji i najdetaljniji nedeljni horoskop za prvu sedmicu jula. 

Foto: Shuttestock

 

Ovan - Nove vrednosti

POSAO: Dragi Ovnovi, naredna nedelja donosi dvojake energetske uplive, pa će to za vas predstavljati svojevrsnu vrstu izazova s obzirom da volite da stvari budu jasne i bez mnogo rasipanja. Pa ipak, mogli biste da dozvolite sebi i nešto drugačije iskustvo. Radi se o tome što sada duboko u vama počinju da se preslažu stvari. Vaša podsvest sada ima potrebu da vam nešto saopšti, a na vama je da počnete da obraćate više pažnje na te najtananije osećaje koje skoro pa ne možete ni da do kraja shvatite, niti da verbalizujete na adekvatan način. Savet je da i ne pokušavate, već da prihvatite to kao jedno stanje u kome se nalazite i da samo osvestite kada se ono pojavi. S druge strane, planeta akcije, koja je ujedno i vaš vladar, sada ima ogromnu potrebu da se materijalizuje. Rastrzanost između duhovnosti i materije ne mora da bude kamen spoticanja, naprotiv, može vam pomoć i da shvatite da oba segmenta grade vaše biće. U praktičnom smislu, ovo može biti period u kome ćete više energije trošiti da bi više zaradili, dok ćete istovremeno više novca i trošiti. Neki Ovnovi će raditi prekovremeno, samo da bi uspeli da taj novac preusmere na renoviranje doma ili rešavanje nekih porodičnih pitanja. Dobro je vreme i za sve Ovnove koji imaju privatan biznis jer bi sada mogli da naprave novu i solidniju biznis strategiju i time svom poslu daju zdravu i održivu osnovu.

LJUBAV: Emotivni život Ovnova u narednoj nedelji dobija novi smisao. Bez obzira na status, Ovnovi će emocije shvatati ozbiljnije nego inače. Ovo će voditi ka daljem preispitivanju i neretko ćete dolaziti do zaključka da bez toplog srca u vašim grudima ništa na ovom svetu nema neku vrednost. Ovnovi koji su u vezi ili braku će se stoga potruditi da ulepšaju svoj dom, da učine da vreme provedeno s porodicom bude i lepo i kvalitetno. Mlađ im parovima bi moglo da se posreći kada je u pitanju potomstvo. Moguće su selidbe, gosti u kući ili kupovina novog automobila. Svaki slobodan trenutak iskoristite da bi negde otputovali ili se družili. Slobodni Ovnovi imaju potencijal da unaprede socijalni život i upoznaju nove ljude. Osobe koje sada uđu u vaš život imaju potencijal da vas oplemene, da vas prošire na svim nivoima. Iako će izbor biti veliki, vi ćete prednost dati onima pored kojih se osećate da možete da pomerite planetu, ali i koji mogu da vas nasmeju.

ZDRAVLJE: Sada bi bilo dobro posvetiti se svom unutrašnjem miru. Odmarajte što više jer vašem organizmu je sada potrebno bar dva sata više sna nego inače. Boravak kraj vode ili nekog hrama će vas umiriti.

SAVET: Zastanite na trenutak da bi mogli da čujete sami sebe.

Foto: Shuttestock

 

Bik - U pokretu

POSAO: Dragi Bikovi, dani pred nama kao da su stvoreni za akciju! Imate dovoljno snage i želje da se pokrenete s mrtve tačke i krenete ka ostvarenju ciljeva. Ponekad ova promena dolazi kao spoljna provokacija, a ponekad kao unutrašnji nemir koji se iz dubina vašeg bića sprema da silovito izađe iz vas. Tu, možda, leži i sporna tačka ovog perioda jer sile u vama su jake, pa ukoliko nemate dobro izgrađen psihološki mehanizam, može doći do pregrevanja sistema i ponekih varnica. Ono što vas najčešće izbacuje iz takta jeste nepoštovanje dogovora. Tada umete lako da se naljutite ili odreagujete neprimereno. Zato se postarajte da budete jasni u komunikaciji, ali i saslušajte sagovornika. Moguće je da je sve pitanje nesporazuma. Kada je posao u pitanju, ovde će biti dosta kretanja, razgovora i susreta. Možda ćete morati ili poželeti da se dodatno edukujete jer svaka nova veština će biti dobra podloga za bolju zaradu. Fokusirajte pažnju na finansijsko planiranje i stabilnost u svojim profesionalnim poduhvatima. Promislite dobro o svom budžetu, postavite finansijske ciljeve i istražite načine za povećanje prihoda ili uštede. Razmislite o dugoročnim investicijama koje su u skladu s vašim težnjama jer Jupiter u vašem polju novca garantuje uspeh. Ukoliko vam je potreban savet, ljudi iz vaše bliske okoline, kao i vaši bliski rođaci, mogu se pokazati kao mudri sagovornici.

LJUBAV: Ljubavni život Bikova dobija na dinamici, pa možemo reći da će ovo biti burna nedelja. Bikovi koji su u vezi ili braku sada imaju priliku da poprave komunikaciju i najzad dođu do zdravog kompromisa. Naravno, ovo će važiti samo ukoliko ste spremni da jasno kažete šta vam je na duši, ali i da pažljivo saslušate partnera. Neki parovi će pokrenuti i pitanje nekretnina, pa se i u domu očekuju neke akcije. Nekada to budu planovi o renoviranju ili preseljenju, a možda ćete samo biti u prilici da ugostite nekoga. Polje vašeg doma se aktivira, pa očekujte veću frekvenciju i više razgovora. Bikovi koji su slobodni sada imaju najviše šanse da upoznaju osobu koja može biti potencijalni partner kada su u pokretu. Zato je preporuka da se što više krećete, da izlazite i da posećujete razna dešavanja. Takođe, kraći putevi mogu biti dobar ambijent za ljubav, pa iskoristite svaki slobodan trenutak da negde odete.

ZDRAVLJE: Sada ste u vrlo snažnoj fazi. Imate dosta energije, pa možete biti i mnogo brži nego inače. Glava je sada sklona povredama, naročito kada nešto ishitreno ili brzo želite da uradite.

SAVET: Upišite neki novi kurs. Svako novo znanje vam podiže rejting.

Foto: Shuttestock

 

Blizanci - Hedonista sa stilom

POSAO: Dragi Blizanci, kada bi samo znali koliko je ovo dobar period za vas i koliko lako možete da ga prokockate! Da, vi ste sada miljenici Zodijaka jer Jupiter, planeta sreće i ekspanzije, sada boravi u vašem znaku. Jupiter daje. Daje i kad zaslužimo i kad baš i nismo zaslužili. On često nema ni meru dok daruje, pa nam ponekad da i više nego što smo tražili, i više nego što možemo da podnesemo. Zato je baš vama sada potrebno da budete agilniji i vredniji od bilo kog drugog horoskopskog znaka. Ali i oprezni! Poenta je u tome što će vas ova planeta, osim materijalnog boljitka, darovati i nesvakidašnjim optimizmom, pa lako sada možete imati osećaj da će sve zauvek biti u redu i da će sve samo dolaziti k vama, bez ikakve potrebe da se nešto posebno angažujete. Ovo jeste period ekspanzije, ali može vas odvesti u lenjost ili aroganciju s jedne strane, a možete upasti i u zamku preterivanja. Preterani optimizam može da nas zavara da možemo više nego što je to fizički moguće, da zagrizemo više nego što možemo da sažvaćemo, pa se nakon kratkog vremena umorimo od svega. Polje finansija je dobro postavljeno, pa će ova nedelja biti berićetna. Imaćete dobro istančan njuh za trgovinu, te je vrlo verovatno da ćete se baciti na nove poslovne pregovore, dogovore i planiranje. Ukoliko potpisujete neke ugovore, pobrinite se samo da sve pažljivo ispitate, naročito ukoliko u nekoga nemate poverenja ili ako sumnjate da će neko nešto važno pokušati da sakrije od vas. 

LJUBAV: Vrlo ste harizmatični i privlačni, pa su ovo dani kada vaša popularnost raste, a samim tim i šanse za novu ljubav. Živite punim plućima, želite da uživate u hrani i piću, skupim stvarima i da se okružite lepotom. Zato će Blizanci koji su u vezi ili braku verovatno više novca trošiti na ovozemaljska zadovoljstva. Biće vam potrebno više nežnosti, maženja i slasti, pa će i vaš seksualni život biti aktivniji i bolji. Jedina stvar koja bi mogla da bude problematična je nedostatak poverenja u partnera ili obrnuto. Ne dozvolite da sumnja baci senku na vaš odnos. Izdvojte vreme za iskren razgovor. Blizanci koji su slobodnog statusa imaju priliku da upoznaju jedistvenu i vrlo suptilnu osobu. Ambijent u kome je susret moguć je najverovatnije neki restoran pokraj vode, neko kulturno dešavanje ili veće porodično okupljanje. Moguće su i neke tajne, zabranjene ljubavi.

ZDRAVLJE: U ovoj fazi je vrlo važno ne preterivati ni u čemu. Jedite manje nego do sada da se ne biste ugojili. Moguća nesanica usled prejake umne aktivnosti.

SAVET: Vodite dnevnik prioriteta, to može biti dobar način da se ne rasplinete.

Foto: Shuttestock

Rak - Na vrhuncu


POSAO: Dragi Rakovi, ukoliko ovih dana slavite rođendan, neka on bude za pamćenje! Sam početak nedelje može doneti čudnovatu energiju nalik snu. Kao da nekakva vera u vama raste, a vi ni ne možete da je objasnite, samo je jasno osećate kako se u vama nešto budi. Prva tri dana iskoristite da se što više odmarate jer baš u stanju dubokog odmora možete da doživite nalete velike inspiracije, pa čak i vizije koje bi mogle da vam posluže kao putokazi. Iako ste već navikli da vam intuicija jako dobro funkcioniše, ovo bi moglo da premaši i vaša očekivanja. Verujte intuiciji i emocionalnoj inteligenciji jer će se čak i u profesionalnim interakcijama pokazati kao moćan saveznik. Svoju pažnju u svakodnevnim obavezama usredsredite na stvaranje podsticajnog i negujućeg radnog okruženja u kojem možete napredovati. Sada ste u mogućnosti da ojačate odnose s kolegama kroz empatiju i razumevanje. Mnogi će ovih dana želeti da vam ispovede svoje vrlo intimne stvari jer osećaju da ste sigurna kuća, osoba od poverenja i mudrosti. U noći između petka i subote je mlad mesec u vašem sazveždu, a to je upravo i vaš ovogodišnji vrhunac. Postavite jasne namere, zapišite svoje planove, želje i učinite bar simboličan korak ka ostvarenju istih. Ako ste od nekih planova odustali, ne brinite, novi su mnogo bolji i u skladu s najdubljim potrebama vaše duše.

LJUBAV: Pokažite svojim voljenima koliko vam je stalo tako što ćete stvoriti toplu atmosferu punu ljubavi i razumevanja kod kuće. Kada izražavate svoje emocije, budite jasni, ali i pažljivi prema potrebama partnera. Odnos se najbolje neguje kroz male gestove ljubaznosti i naklonosti. Partner će biti zahvalan za svu pažnju koju je od vas dobio, pa će poželeti da se revanšira. Vaša fizička pojava pleni sofisticiranim šarmom i lepotom, pa ćete biti u prilici da dobijete pregršt komplimenata. Prijatelji će takođe biti važni saveznici, a druženje s njima može imati podsticajnu ulogu. Rakovi koji su slobodni imaju potrebu da nekome poklone svu tu nežnost koju u sebi nose, pa će biti i prijemčiviji za komunikaciju, mada je ona u vašem slučaju uvek bolja na energetskom nivou. Okolina vas hvali čak i kad vi to ne čujete. Postoji jedna osoba koja još uvek želi da vas posmatra iz prikrajka. Vikend bi mogao da bude buran i nezaboravan.

ZDRAVLJE: Budite oprezni kada su u pitanju promaje ili klima-uređaji. Nesmotreno izlaganje njima može dovesti do povremenog žiganja u glavi ili vratu. Više vremena provodite kraj vode.

SAVET: Vaša podsvest se budi, pokušajte da budete u stanju da čujete šapat svoje duše.

Foto: Shuttestock

 

Lav - Red predaha, red akcije

POSAO: Dragi Lavovi, ova nedelja donosi zanimljive okolnosti, pa se može svrstati u red onih koje će se pamtiti. Ovo se odnosi na jednu vrlo nesvakidašnju težnju da se stvari odvijaju lagano i u ritmu koji vam odgovara, dok će se paralelno zahtevi okoline pojačavati. Kako vi volite da sve ide po planu i dogovoru, ovo dvojako osećanje može dovesti do napetosti. Ova naizgled zahtevna situacija se može rešiti vrlo jednostavno. Odredite dane kada ćete moći da utonete u duboki odmor i relaksaciju, kao i dane kada ćete se maksimalno aktivirati. Na taj način vas savest neće peći, a i vi ćete moći da iskusite šta znači opuštenost. Na poslovnom planu, ovo je vreme kad će vaši planovi i strategije konačno početi da se realizuju. To će doneti više angažovanja, ali i neku vrstu reorganizacije. Kako ćete se organizovati, zavisiće od toga koliko dobro možete da iskoristite dane odmora. Nekim Lavovima će se pojaviti neki novi projekti ili kolege u timu, te je neophodno uskladiti se s ostalima. Budite afirmativni i strpljivi. Sada imate dosta sreće kada su u pitanju ljudi na koje možete da se oslonite, a mogu se pojaviti i novi prijatelji, koji će se pokazati kao velika podrška. Budite otvoreni za nove ljude i  koncepte. Vreme se menja, vi se menjate, bilo bi prirodno da pustite u život neke nove ljude.

LJUBAV: Ljubavni život Lavova donosi jednu novu svežinu i smisao. Vaše duhovno biće sada ima potrebu da se poveže na nekim dubljim nivoima. Nećete zanemariti ni strasti ni igru, ali vam je sada neophodno nešto više. Lavovi koji su u vezi ili braku mogu osetiti kako poslovne obaveze i spoljni pritisci loše utiču na odnos. Čovek koji je iscrpljen nema dovoljno energije da se kvalitetno posveti partneru ili porodici, pa zato pokušajte da se što više odmarate. Putovanja u neka mirna i mala mesta će vas raznežiti i učvrstiti odnos. Slobodni Lavovi kao da žive u svetu mašte. Bilo bi divno kad biste otputovali negde s prijateljima jer baš na nekom malom skrivenom i tajnovitom mestu možete sresti osobu koja ima ozbiljan potencijal da vas usreći.

ZDRAVLJE: Zdravstveni plan sada zavisi isključivo od toga koliko ste odmorni. Slabe tačke su glava i vratni deo kičmenog stuba.

SAVET: Ovo je dobar period da nekuda otputujete jer će vam prijati mir i energija koja je negujuća.

Foto: Shuttestock

 

Devica - Želja za slobodom

POSAO: Device  će početkom nedelje osetiti veliku želju za ekspanzijom i slobodom, pa će biti teško postići sve dnevne obaveze koje su u planu. Moguće su i neke promene planova, ali i raspoloženja. Iako vas sreće prati više nego što mislite, vama kao da taj detalj promiče. Poenta je u tome što su vam sada misli brze, a emocije uzburkane, pa ne možete lepo da sagledate koliko zapravo imate sreće i postižete mnogo. Najbolje bi bilo kad bi uspeli malo da se primirite kad vas uhvati neizdrž jer ćete hladne glave trezvenije razmišljati. Stihijsko ponašanje nije vaša prirodna osobina, ali i to ima svoj dublji cilj. Naime, sada ste u fazi u kojoj možete umnogome da se promenite i napredujete brže nego ikad. Zato se vaše unutrašnje biće budi i buni protiv sankcija, besmislenih ponavljanja ili pritisaka. Mnogim Devicama će ovaj period doneti neka neverovatna poznanstva, koja imaju potencijal da im ozbiljno pomognu u uzdizanju. Odlično je vreme i da se posvetite nekom učenju i savladavanju novih veština. Saradnja s inostranstvom može biti neočekivana, ali će biti uspešna, kako na duhovnom tako i na materijalnom planu. Ukoliko vam se ukaže prilika da putujete, to će biti neverovatno iskustvo.  

LJUBAV: Emotivni život Devica je potpuno nesvakidašnji. Kako vi važite za odmeren, pa čak pomalo i stidljiv znak, vaše ponašanje će se mnogo promeniti. Odjednom kao da više nemate strpljenja za površne i trivijalne razgovore. Želite partnera koji će da vam mentalno i duhovno parira, pa čak bude i neka vrsta gurua. Ukoliko vam on ne dozvoljava slobodu ili nije afirmativan, može se dogoditi da potpuno izgubite interesovanje. Parovi koji su u dobrim odnosima sada mogu doći do nekih spoznaja koje će im unaprediti odnos i podići vezu na novi nivo. Poželjno je sada putovati, družiti se, istraživati i razmenjivati mišljenja jer vaš briljantni um sad može da privuče pažnju okoline, a vi dobijete aplauz. I slobodne Device bi mogle da imaju pregršt novih poznanstva. Neki novi, sveži ljudi ulaze u vaš život, čineći ga uzbudljivijim i dinamičnijim. Vaša harizma raste, pa ćete biti rado viđeni i cenjeni gde god da se nađete. Najviše sreće će imati one Device koje sada idu na neko veliko putovanje.

ZDRAVLJE: Previše pritiska može ugroziti vaše zdravlje, pa se potrudite da aktivnosti smanjite na neku razumnu meru. Moguće su teskobe u grudima, upale mišića i glavobolje. Čuvajte se klima-uređaja.

SAVET: Usudite se da kročite u nepoznato.

Foto: Shuttestock

 

Vaga - Poslovni uspeh

POSAO: Drage Vage, u danima koji nam predstoje vaše sazvežđe se kotira vrlo dobro. Ovo se, pre svega, odnosi na neku novu zrelost, koju osećate. Velika je verovatnoća da sve to dolazi kao prirodna posledica rada na sebi, a ovo je tek početak. Utorak ili sreda su dani kada očekujemo neke dobre vesti, novi impuls, koji će vas podstaći na dalje usavršavanje. Vi ćete tokom cele godine imati priliku za rast, ali ovi letnji dani se mogu pokazati kao zamajac. Pre svega, ljudi vas sada sasvim drugačije posmatraju. Možda je divljenje prejaka reč, ali ponekad bi i tako moglo da se kaže. Okolina vas sada veoma poštuje i ceni, pa ćete imati prilike da napredujete na poslu, ali i društveni status će se promeniti. Finansijska situacija takođe ide uzlaznom putanjom, a moguće je i da ćete uspeti da pronađete neke investitore koji su spremnu da ulože u vaš posao, projekat ili ideju. Ako ste razmišljali o podizanju kredita, i ovde imate prolaz. Nekim Vagama bi novac mogao da stigne u vidu podrške od partnera ili nasledstva. Saradnja s inostranstvom je vrlo verovatna, pa možete mnogo vremena provoditi na sastancima, što onlajn, što uživo. Mogući su i pozivi na seminare na kojima ste aktivni učesnik i predavač. Sve što želite da prezentujete nekom širem auditorijumu sada treba uraditi. Imaćete mnogo uspeha, a i aplauz bi mogao da vas dodatno motiviše. 

LJUBAV: Kada su emocije u pitanju, vi ste uvek oni koji će se najviše potruditi. Sada vam to toliko lako polazi za rukom da možemo reći da vam trenutno nema ravnih. Omiljeni ste u društvu, poštovani u kolektivu, idealni u očima javnosti, pa možete očekivati i mnoga dešavanja na ovom polju. Energije su takve da više odgovaraju Vagama koje su slobodne jer one mogu da se upuste u flert bez ikakvih očekivanja, dok bi zauzetim Vagama ovo moglo malo da bude izazovno vreme. Lako je ostati čedan kad vas niko neće, ali je teško odoleti kad vas svi žele. Najveći izazov dolazi iz poslovnog okruženja, a libido je jak. Parovi koji dobro funkcionišu bi sada mogli da se odluče na ozvaničenje veze, a dani su plodni ako planirate potomstvo.

ZDRAVLJE: Zdravlje je dobro, mada bi bilo dobro čuvati se upala. Zbog pojačane energije u polju seksualnosti, može doći do nekih problema ili manjih intervencija.

SAVET: Uživajte malo u slavi, zaslužili ste.

Foto: Shuttestock

 

Škorpija - Vreme je za predah

POSAO: Tokom ove nedelje Škorpije će se suočiti s dinamičnim promenama na poslovnom planu. Početak nedelje donosi neočekivane prilike koje bi mogle značajno unaprediti vašu karijeru. U ponedeljak i utorak, planetarni uticaji sugerišu da budete otvoreni za nove poslovne saradnje i projekte. Ne plašite se da preuzmete inicijativu i pokažete liderske sposobnosti jer sada imate dobro intuitivno vođstvo i vrlo smele ideje. Okolina možda još nije spremna da ih shvati, ali to ne treba da vas obeshrabri. Morate imati strpljenja da biste sačuvali  zdravlje i druge od sebe. Ponekad se na ovakve pozicije može dogoditi da, žargonski rečeno, izgorite jer ulažete preveliki trud, a stres nikako da popusti. Ako se prepoznajete u ovome, ne brinite, pritisak će uskoro popustiti. Postavite prioritete, imajte dobru organizaciju i fokus, a o reakcijama drugih razmišljate kasnije i uspećete da savladate sve izazove. Kraj nedelje donosi stabilnost i priliku da se osvrnete na postignute rezultate. Ovo je dobar period kad su finansije u pitanju. Možete imati uspeha pri pronalaženju investitora ili sponzorstvo za neke projekte, a saradnja bi mogla da se ispostavi kao dugoročna. Moguća su i nasledstva, sve vrste kreditiranja ili pak dobitak od partnera. Stranci su vam posebno naklonjeni, pa neće biti iznenađenje ukoliko baš neki stranac prvi shvati vašu viziju i odluči da vas podrži.

LJUBAV: U ljubavnom životu ova nedelja će za Škorpije biti vreme introspekcije i širenja vidika. Ako ste u vezi, početak nedelje može doneti neke nesuglasice s partnerom, posebno u ponedeljak i utorak. Važno je da budete otvoreni za komunikaciju i pokušate da razumete partnerove potrebe i osećanja. Sredinom nedelje, od srede do petka, planetarni uticaji podstiču vas da istražite dublje emocionalne veze i pronađete ravnotežu između davanja i primanja. Ako ste slobodni, ova nedelja je povoljna za upoznavanje novih ljudi, posebno ako ste na nekom lepom putovanju s prijateljima. Vikend donosi mirnije trenutke, idealne za romantične susrete ili jednostavno uživanje u toplom razgovoru.

ZDRAVLJE: Početak nedelje može doneti osećaj umora i iscrpljenosti, posebno zbog poslovnih obaveza. Važno je da se dovoljno odmarate. Vikend je idealan za mentalnu i emocionalnu obnovu.

SAVET: Otputujte na neko lepo i mirno mesto.

Foto: Shuttestock

 

Strelac - Strastveni i genijalni

POSAO: Strelčevi u nedelji koja nam predstoji imaju dosta tendencija da ostvare ozbiljno dobre i originalne rezultate. Moguće je da ćete na poslovnom planu uvoditi neke novine, reorganizovati postojeće sisteme ili dobiti neke projekte koji su sasvim drugačiji od vaše ustaljene rutine. Postoji velika verovatnoća da ćete se potruditi da naučite nešto novo kako bi uhvatili korak s najmodernijim trendovima. Posebno će vas zanimati nove tehnologije i njihova praktična primena, poput veštačke inteligencije i njenih principa rada. Vi sada imate viziju kako bi to moglo da pomogne, da unapredi i poboljša vašu svakodnevicu. Vrlo lako ćete dolaziti do važnih uvida, ali i do ljudi kojima možete da prezentujete svoja otkrića. Mnogi od njih će se pokazati kao dovoljno otvoreni da shvate vaše nimalo jednostavne ideje, da ih usvoje i podrže na razne načine. Nekima će pomoć doći kroz neku vrstu slave, unapređenja ili će biti u situaciji da vas mnogo ljudi hvali. Nekim Strelčevima će poći za rukom da u ovom periodu nađu nekoga ko je spreman i finansijski da podrži vašu priču. Važno je samo da negujete tu divnu strast u sebi, koju imate kada se neka nova ideja rodi, a za sve ostalo će se planete pobrinuti da stigne lako i u pravo vreme.

LJUBAV: Optimizam je oduvek bio vaše najjače oružje kako u poslovnom, tako i u emotivnom životu. Tako ćete i sada imati mnogo uspeha i podrške od partnera, ali je neophodno da pokušate da mu objasnite koliko vam je važno to čime se bavite. Održavajte iskru živom u vašoj vezi, podelite svoju spontanost i uzbuđenje i partner će se osetiti počastvovanim. U nekim slučajevima baš bi partner mogao da se potrudi da vas spoji s ljudima koji vam mogu pružiti novac za projekat, ili čak i sam podići kredit i biti vaš finansijer, jer ste uspeli da mu objasnite koliko vam sve to znači. Ovo će se odraziti i na vaš libido, pa ćete oživeti stari plamen ljubavi. Strelčevi koji su slobodnog statusa imaju priliku da na nekom većem okupljanju privuku pažnju osobe koja je vrlo otmena, obrazovana i elokventna. Možete da zainteresujete svojom nesvakidašnjom harizmom mnoge, ali ćete izabrati onu koja i na duhovnom planu može da vam parira. Ne odbijate pozive za druženja.

ZDRAVLJE: Nedelja pred nama može doneti previše dešavanja, te je vrlo važno da pokušate da pronađete balans između odmora i obaveza. Neki novi uvidi bi mogli da vas promene. Osetljiv stomak i nervi.

SAVET: Pokušajte da se ne rasplinjavate na previše strana. Jasni prioriteti su put do uspeha.

Foto: Shutterstock

 

Jarac - Nove poslovne prilike

POSAO: Jarčevi će ove nedelje biti u fokusu kad su u pitanju dugoročni ciljevi i strateško planiranje. Tranzit Jupitera kroz prirodnu kuću posla donosi povećanu energiju i motivaciju, mogućnost za napredovanje i proširenje poslovnih delatnosti. Nedelja pred nama nagoveštava da je vreme eksperimentisanja, te će ovo biti ključno vreme za razvoj vašeg posla. Ukoliko imate neke nedovršene stvari, posvetite im se što pre da biste oslobodili energiju za nove mogućnosti. Možete očekivati intenzivan rad, ali vaša marljivost će doneti rezultate. Sredinom nedelje tranzit Merkura kroz vašu osmu kuću tuđih resursa daje mogućnost novih poslovnih prilika i važnih sastanaka kad je reč o investicijama. Možete doći na ideju da potražite nekoga ko bi s vama ušao u ortakluk, a možete i biti ponuđeni. Vaša komunikativnost i analitičke veštine biće ključne za uspešnu saradnju, ali verujte svom stomaku jer on sada najbolje zna s kim treba ulaziti u posao, a koga izbegavati u širokom luku. Kraj nedelje donosi stabilizaciju i priliku da razmislite o postignutim rezultatima. Ovo je vreme da prepoznate sopstvene uspehe i naučite iz grešaka. Razmislite o dugoročnim ciljevima i napravite planove za naredne korake. Priznanje za vaš trud je na vidiku, pa budite spremni da prepoznate prilike koje se otvaraju i iskoristite ih na najbolji mogući način.

LJUBAV: Na ljubavnom planu Jarčevi će osećati snažan uticaj Venere, koja tranzitira kroz njihovu kuću braka i partnerstva. Početak nedelje donosi harmonične trenutke s partnerom, dok sredinom nedelje može doći do iznenadnih varnica. Ovo je povoljan aspekt koji ima za cilj da osveži vašu vezu i doda svemu malo boje, kako je to napisao Balašević. Vikend bi mogao da donese izuzetno lepe, gotovo magične, trenutke, pa je preporuka da odete na neko mirno mesto kraj vode i uživate. Ako ste slobodni, vikend donosi povoljne prilike za upoznavanje novih osoba, posebno kroz društvene aktivnosti ili zajedničke hobije. Ne plašite se da pokažete autentičnost i šarm jer ste sada omiljeni u društvu.

ZDRAVLJE: Zdravlje je dobro, idealno je vreme za oporavak i isceljenje. Izbegavajte slanu hranu zbog nagomilavanja vode u udovima. Redovna fizička aktivnost će vam pomoći da se osećate bolje i održite nivo energije.

SAVET: Sve je lakše kad se s nekim deli, a sreća se deljenjem umnožava.

Foto: Shuttestock

 

Vodolija - Praktična genijalnost!

POSAO: Vodolije će ove nedelje biti u centru pažnje na poslovnom planu zahvaljujući tranzitu planeta kroz njihovu kuću rada i svakodnevnih poslova. Početak nedelje donosi nove ideje i kreativne projekte, pa iskoristite ponedeljak i utorak za planiranje. Vaša inovativnost će biti na vrhuncu, što vam omogućava da pronađete nove pristupe i rešenja za tekuće izazove. Neke stvari, posebno kada je privatan biznis ili kuća u pitanju, zahtevaju sasvim drugačiji pristup, pa ste sada fokusirani kako da popravite, unapredite i osigurate nešto što je vama važno za osećaj sigurnosti. Nekada to može biti i zaštita od nepovoljnih vremenskih prilika, nekada nestabilnost u naponu, pa često izbijaju osigurači, ali sada ste rešeni da sve sredite i popravite tako da dugoročno budete mirni. Sredina nedelje donosi posebno jaku inspiraciju, pa je ovo odlično i za kreativce i za vizionare. Novi uvidi će pojačati vaš optimizam, pa ćete što pre poželeti da ih prezentujete i kolegijumu ili timu s kojim sarađujete. Odnos s kolegama je sve bolji, pa najzad možete da kažete da vas cene i poštuju, da ste voljeni i prihvaćeni sa svim ekscentričnim razmišljanjima. Vodolije koje nemaju rešeno pitanje zaposlenja sada mogu da budu veoma uspešne i nađu dobar kolektiv s dobrim uslovima za rad. Ukoliko idete na razgovor za posao, opustite se, budite spontani, zvezde vas podržavaju.

LJUBAV: Ljubavni život Vodolija će ove nedelje biti pod uticajem Venere i Jupitera, koji su se nameračili da, gde god da se nađete, imate uspeha na ljubavnom planu. Ako ste slobodni, ova nedelja je povoljna za upoznavanje novih ljudi, posebno kroz izlaske, druženja, ali i aktivnosti vezane za zdravlje i fitnes. Vikend donosi priliku za dublje emocionalno povezivanje i romantične trenutke. Vodolijama koje su u vezi ili braku početak nedelje donosi harmonične i strastvene trenutke s partnerom, dok sredina nedelje nudi rasplamsavanje strasti. Mogući radovi u kući, posebno ako pravite novi radni kutak. Potrudite se da vikend provedete u prirodi, ovo će vas regenerisati kako na fizičkom tako i na emotivnom planu.

ZDRAVLJE: Idealno je vreme za oporavak i detoksikaciju. Osetljivost donjeg stomaka i genitalije. 

SAVET: Prijaće vam promena životnog stila.

Foto: Shuttestock

 

Ribe - Kreativni i zaljubljeni

POSAO: Drage Ribe, prošle ste kroz vrlo težak period, pa je sada vreme da malo odahnete. Ribe će ove nedelje moći da se pohvale novim izazovima i prilikama na poslovnom planu. Zahvaljujući tranzitu Merkura kroz njihovu kuću rada i rutine, ovo bi moglo da znači da će napokon početi da se realizuje sve ono na čemu su marljivo i strastveno radili. Pomak na poslovnom polju mogao bi da se dogodi i kroz dodatne aktivnosti. Neke Ribe će poželeti da od hobija počnu da zarađuju i to je zaista sjajna ideja. S tim u vezi, početak nedelje donosi priliku za učenje i usavršavanje, pa iskoristite ponedeljak i utorak za usvajanje novih veština i znanja. Vaša sposobnost da munjevitom brzinom obrađujete informacije biće od velike koristi. Kreativni potencijal je nestvarno jak, pa se potrudite da zapisujete sve ideje koje vam dođu. Ako ste umetnik ili se bavite nekim kreativnim zanimanjem, ovo je veoma plodan period. Takođe, sve Ribe koje se bave sportom ili pedagoškim radom sada mogu da očekuju dobre rezultate. Ukoliko se bavite privatnim biznisom, moguće je da ćete morati da proširite radni prostor ili se preselite u veći. Nekretnine su takođe sada u fokusu, bilo da je u pitanju renoviranje ili kupoprodaja. Jedini trik kod vas ove nedelje bi mogao da bude u naglim predomišljanjima, pa je potrebno prvo dobro da promislite pre donošenja odluka.

LJUBAV: Leto je, toplo je i sve miriše na ljubav. Vi ste sada u kreativnom zanosu, pa ste skloni maštarenju. Vaš ljubavni život je sada pod uticajem Venere, koja tranzitira kroz vašu petu kuću romantike i kreativnosti, pa će potreba za nežnošću biti naglašena. Ako ste u vezi ili braku, stižu vam strastveni trenuci s partnerom i intenzivna emocionalna stanja. Budite otvoreni za komunikaciju i pokušajte da razumete partnerove potrebe, novi pristupi obogaćuju vaš intimni život. Ako ste slobodni, vikend donosi povoljne prilike za upoznavanje novih ljudi, posebno kroz kreativne ili umetničke aktivnosti. Ne plašite se da izrazite emocije i pokažete senzitivnost jer se u vašem okruženju nalazi osoba komplementarnog duševnog kova.

ZDRAVLJE: U odličnoj ste formi, ali ne preterujete u aktivnostima. Odmor je sada vrlo bitan. Početkom nedelje oprezno rukujte alatom ili rekvizitima.

SAVET: Vreme je da se malo više družite i zabavljate.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)