Horoskop

OPASAN I MOĆAN UTICAJ MARSA DONOSI POTRESE NA SVIM POLJIMA: Poslednje nedelje oktobra sledi pojačanje tenzija, sukoba i raskida svih veza

Ovaj period nas proziva da budemo ispravni, stabilni, čvrsti i da možemo da se jasno fokusiramo.

17.10.2023 09:02

OPASAN I MOĆAN UTICAJ MARSA DONOSI POTRESE NA SVIM POLJIMA: Poslednje nedelje oktobra sledi pojačanje tenzija, sukoba i raskida svih veza
shutterstock.com

Polako, ali sigurno ulazimo u period kada dominira Škorpija. Mars je već ušao u ovaj znak snage i moći 22. ulazi Merkur, a od 23. pridružuje im se i Sunce. Ovo je period podele na dobro i loše i suočavanje s nekom istinom ili tajnom, ali i promene koje moraju da se prihvate. Mars opisuje našu snagu, hrabrost i akciju. On je inicijator i udarna igla, bez koje bi bilo kakva zamisao bila nemoguća. U narednom periodu očekujte akciju na mnogim poljima, ali bez predaje. Gubitak danas znači pobeda sutra.

Nego, da krenemo redom. Svaki put kad Mars promeni znak to utiče na nas. On menja energiju delovanja i svi pomalo poprimamo osobine znaka u kom boravi. Svi znamo da s Marsom u Škorpiji nema šale, pa se pripremite za mesec i po pojačanih strasti, naglih odluka, reakcija, hrabrosti, besa, ali i mržnje. Ukoliko Mars pravi dobre aspekte s vašim planetama, imaćete šansu da budete vredni, hrabri i pošteni. Međutim, ukoliko Mars trpi loše uticaje polja i planeta, može doneti svađe, agresiju i nepoštenje. Dani mogu biti toliko intenzivni, praćeni ogromnim dizanjem energije, ali i padom. Živeće se punim plućima, na sve ili ništa, fanatično... Stvaranje i razaranje, što predstavlja seksualan čin, za Marsa u Škorpionu je svaki trenutak.

shutterstock.com

Mars, Merkur i Sunce u Škorpiji

Opasan i moćan

Pod uticajem ovog Marsa tačno ćemo znati šta želimo i nećemo prezati da dođemo do cilja, bez obzira na žrtvu koju ćemo morati da podnesemo. Bićemo strpljivi i istrajni u namerama i uprkos ekstremno strastvenoj prirodi, reagovati pribrano i hladnokrvno. S obzirom na to da ga privlače misterije i tajne, želeće da zaviri ispod svake površine, pa mnoge stvari bi mogle da budu sada razotkrivene. Ono što ovaj Mars nikako ne voli su laži i izigravanje poverenja, pa u ovom periodu budite iskreni i otvoreni i u isto vreme hrabri i precizni jer će se te osobine ceniti. Nemojte obećavati nešto što ne možete da ispunite, koliko god imali dobre namere, već proverite da li ste u mogućnosti, da li imate dovoljno resursa i vremena da nešto uradite.
Ovog Meseca ćete imati pojačan libido, naročito Škorpije u znaku i podznaku, kao i Ovnovi pošto je Mars njihov vladalac. Ova ogromna energija može vas podići iz pepela i oživeti, ali, isto tako, i uništiti, pa je potrebno da budete obazrivi s njom. Ona deluje poput atomske bombe, naglo i eksplozivno.

Oko 15. novembra bi trebalo da povedete računa jer će se osećati napetost i tenzija u vazduhu, a iste su moguće i na globalnom planu. Ovde se radi o sukobu naglih i impulsivnih reakcija i potrebe za poštovanjem pravila i ograničenja, emocijama i osetljivošću, dok oko 20. oktobra može doći do naglih sukoba i konflikata, ali i mnogo bolesti.

Oko 28. i 29. oktobra bi trebalo da povedete računa o svojim delima i rečima jer bi mogle biti prenagle, ali je moguća neiskrenost drugih prema vama.
Na ljubavnom planu, pored probuđene jake se*sualne energije, mogla bi da se probudi sumnja i ljubomora. Sve što ste do sada krili ili čačkali mečku moglo bi da vam se vrati milo za drago. Nećete moći ništa da sakrijete, pa ni osećanja. Ali kod mnogih bi moglo da dođe do raskida i pucanja po svim šavovima zbog čestih napada ljubomore i izliva besa.

Na globalnom planu fokus bi mogao da bude na virusima, ali i ratovima. Neke vatre bi mogle da se rasplamsaju, ali neke ugase i to na silu. Moguće je da će doći do širenja nekog virusa i masovnog razbolevanja, pa je vođenje računa o imunitetu i zdravlju neophodno. Na globalnom planu može doneti destruktivnije i opasnije situacije zbog opozicije koju će praviti s Uranom (egzaktan aspekt će se desiti u nedelju 11. 11). Postoji opasnost od verskih fanatika, širenja zaraza, virusa, ali i saobraćajnih nesreća, sve zbog nervoze, nestrpljivosti, svadljivosti, agresivnosti...

shutterstock.com

Dominacija Škorpije

Izražena intuicija


Kako je Škorpija vodeni znak, strast i emocije mogu biti u vezi s našim akcijama ili nas motivisati da napravimo preokrete. Preterane i nagle odluke, reakcije, ulasci u ishitrene akcije, ogromne strasti, od preterane hrabrosti do mržnje, osvete i besa, pa oni koji ne znaju granicu skliznu izvan granica zakona i izvan uobičajenog dijapazona emocija - u preteranu agresivnost, svirepu osvetu, ljubomoru i fatalnost. Ovo je inteligentan Mars, oštar i pronicljiv i ono što sigurno zna jeste da ruši i pomera granice očekivanog ili uobičajenog, od odnosa, pa do svih poslova.
On ide i gine za ideju, kompletno, fanatično, za prijatelja, celi svet. Tanka je sada linija što spaja i razdvaja ljubav i mržnju, strast i strah, hrabrost i ludost.
U natalnom horoskopu često ga imaju tajni agenti, hirurzi, patolozi, kritičari, filozofi, ljudi iza zakona, kriminalci, vatrogasci, svi oni koji rade s opasnim hemikalijama i supstancama, svuda gde je borba između života i smrti. Njihove ključne osobine su enormna snaga, hrabrost i odlučnost. Njegovo prisustvo unosi tihi nemir u svaku prostoriju. Magnetski je privlačan, a istovremeno zastrašujuć. Direktan i ratoboran, ne beži od konflikta, a smisao života pronalazi u osvajanju i pobedi. Pobedom se hrani, ali samo na trenutak, uvek traži veći izazov i veći zalogaj. Potreba za borbom i pobedom je opsesija. Oni uživaju u izazovu, što veći, to bolje. Žive na ivici jer život bez rizika je poraz. Ovo je period izražene intuicije. Oslonite se na instikt i delujte iz tišine.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)