Horoskop

BUDITE NA OPREZU, MLAD MESEC I POMRAČENJE SUNCA DOLAZE 14. OKTOBRA: Blizancima sledi strast, Škorpijama samoća, a Ribe moraju ostaviti prošlost iza sebe(FOTO)

Dolazi nalet snažne energije koji će doneti promene kod svih znaka Zodijaka.

06.10.2023 09:00

BUDITE NA OPREZU, MLAD MESEC I POMRAČENJE SUNCA DOLAZE 14. OKTOBRA: Blizancima sledi strast, Škorpijama samoća, a Ribe moraju ostaviti prošlost iza sebe(FOTO)
shutterstock.com

Sledeći mladi Mesec nastupiće 14. oktobra u astrološkom znaku Vage. Ovo je posebno značajan mlad Mesec, zato što se dešava posle septembarskog punog Meseca i neposredno pre oktobarskog punog meseca. Mnoge kulture su slavile fazu mladog Meseca kao posebno vreme u lunarnom ciklusu. Rečeno je da je upravo to vreme najbolje da se prizemljite i postavite ciljeve za sledeći ciklus Meseca. Mlad Mesec nosi snažnu energiju i simbolizuje novo poglavlje. Razmišljajte o novim životnim pitanjima, a možete i krenuti potpuno ispočetka i prizvati nove manifestacije. Ovaj mlad Mesec će sa sobom doneti jasnoću, ravnotežu i komunikaciju sa drugima, pošto se javlja u znaku Vage.

Vage se često nazivaju prijateljskim, ali iskrenim pojedincima koji praktikuju otvorenu komunikaciju i iskrenost. Za njih se kaže da su orijentisani na odnose i da vrednuju veze sa drugima. Pošto je sledeći mlad Mesec u znaku Vage, možda ćete uhvatiti sebe kako žudite za jasnoćom, mirom, vezom i isceliteljskim razgovorima sa drugima. Merkur, planeta komunikacije je u konjukciji sa pomračenjem Sunca 14. oktobra, a Merkur će nas kada bude pomračen primorati da promenimo obrasce ponašanja i odustanemo od određenih odnosa, bilo da su oni emotivni ili prijateljski. Situacija ne mora da se odvija u lošem smeru, pogotovo ako duže vreme očekujete od partnera pozitivnu promenu, ta promena će se i dogoditi, ali tako da vi ovog puta ne preuzimate inicijativu.

Pixabay.com

Mlad Mesec i pomračenje Sunca u Vagi sledi 14. oktobra

Promene koje doživljavamo u narednom periodu probudiće u nama emocije, a ukoliko se desi negativan potez partnera važno je ostati u balansu. Merkur je pomračen tako da možemo da izgovorimo mnogo toga nepromišljenog i da uradimo stvari zbog kojih ćemo se u narednom periodu kajati. Sa druge strane, oni koji sanjare o promenama na bolje, ili o susretu sa osobom koja im se dopada, očekuju pozitivna iznenađenja. Dobro je ostati racionalan u oba slučaja, sazvežđe Vage od nas zahteva da ostanemo u balansu sami sa sobom. Važno je otpustiti negativne emocije na konstruktivan način, najbolje kroz fizičku akivnost. Isto je tako važno ne brzati u smislu ulaska u vezu, već se obradovati svim dešavanjima na ljubavnom polju.

Naredni period je specifičan za ljude koji rade na sebi, odličan je za izbacivanje negativnih emocija kroz vežbe disanja, za psihoterapiju i razgovor sa psihologom koji će nas osloboditi loših misli i proširiti naše kapacitete. Pomračenje Sunca u Vagi nas uči da bez obzira na životne okolnosti mi ostanemo dobro sami sa sobom, da osvestimo tu unutrašnju stabilnost kroz rad na sebi i duhovni rast, a u kombinaciji sa mladim Mesecom sve ovo šalje jake poruke svakom horoskopskom znaku.

Shutterstock

Očekuje vas more promena!

Ovan

Tokom mladog meseca u Vagi, Ovan bi mogao da oseti jasnoću u svojim željama i odnosima. Svaka ranjivost koja ispliva na površinu može delovati kao prilika za rast i povezivanje sa romantičnim partnerom.

Bik 

Oktobarski mlad Mesec bi mogao da istakne neke obrasce ponašanja koji nisu tipični za Bika. Ovo je sjajno vreme da se fokusirate na zdravlje i da negujete ustaljene rutine ponašanja i vežbanja koje će vas održati u balansu.

Blizanci 

Sada je savršena prilika da Blizanci daju prednost ljubavi i brizi o sebi. U stvari, Blizanci bi trebalo da pronađu načine da ulože vreme u svoje strasti ili opuštanje kako bi postigli bolju ravnotežu.

Rak

Tokom ovog mladog Meseca, Rak bi trebalo da pronađe načine da se ponovo poveže sa korenima i drži se postavljenih granica. Ovo će osigurati da savršeno funkcionišu sa izbalansiranog mesta koje odgovara njihovom isceljenju.

Lav

Tokom ove faze Meseca, Lav će imati koristi od jasne i i iskrene komunikacije sa drugima. Pored toga, ovo bi moglo pomoći Lavu da se oslobodi prošlosti i zauzme ravnomeran pristup budućnosti.

Devica

Za Device je sjajno vreme da razmisle o stvarima srca i da se usklade sa svojim osećanjem prihvatanja sebe. Ovo je pravo vreme za prihvatanje svojih specifičnosti, ali i primanja drugih ljudi u svoju auru.

Shutterstock

Budite spremni da se pozdravite sa prošlošću

Vaga 

Vage će verovatno shvatiti koliko su daleko stigli na svom putovanju. Ovo je sjajno vreme za samorefleksiju i samozahvalnost. Budite srećni i zahvalni.

Škorpija

Samoća će služiti Škorpiji tokom oktobarskog mladog Meseca. Škorpija u ovom trenutku ne bi trebalo da zanemaruje svoju intuiciju ili duhovni rast. U stvari, to je odličan period za davanje prioriteta pozitivnim promenama i manifestovanje jasnoće.

Strelac 

Tokom oktobarskog mladog Meseca, „zajednica“ je ključna reč za Strelca. Dobro će im poslužiti da se više angažuju i povežu sa drugima, a ne da uživaju u samoći kao Škorpija.

Jarac 

Ovaj mlad Mesec je ceo u vezi sa ravnotežom za Jarčeve. Poznati po odličnoj radnoj etici, Jarac se može zaneti profesionalnim poduhvatima i zbog toga često zanemariti lični život. Ipak, ovaj period će ih podsetiti na važnost odmora.

Vodolija

Ovo je važna faza za Vodolije koja ih upućuje da traže nove mogućnosti koje će unaprediti njihov rast i lečenje. Vodolija bi mogla da razmotri različite perspektive i da više prihvati lične greške ili bilo kakve promene u svojim planovima.

Ribe 

Ribe bi mogle da razmisle o tome da ostave prošlost, uključujući i lažnu nadu, tokom ovog vremena. Iako bi moglo biti bolno razbiti veru koju su imali u nešto što im mnogo znači, Ribe će krenuti ka boljim stvarima kada odluče da sebe najzad stave na prvo mesto.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)