Horoskop

STIŽU NAM NOVAC, USPON U KARIJERI I NABOJ OPTIMIZMA, a evo i kada! Jedan znak horoskopa bi mogao da profitira na svim poljima!

Iako je u retrogradnom hodu još od jula ove godine, planeta Jupiter će svim znacima horoskopa doneti promene nabolje i to već od 20. decembra.

03.12.2022 09:01

STIŽU NAM NOVAC, USPON U KARIJERI I NABOJ OPTIMIZMA, a evo i kada! Jedan znak horoskopa bi mogao da profitira na svim poljima!
shutterstock.com

Period retrogradnosti nas je naterao da zastanemo i promislimo najpre o svojim akcijama (Ovan), a zatim o svojim najdubljim željama i duhovnim potrebama (Ribe), čije prihvatanje i postavljanje kao ciljeva konačno započinje direktnim hodom kroz Ribe, a realizuje se preduzimanje konkretne akcije ulaskom Jupitera u Ovna 20. decembra. Biće to period raščišćavanja i pokretanja novih stvari za mnoge.

shutterstock.com

Period velikih promena je pred nama

Najjači uticaj njegovog direktnog hoda osetićemo krajem januara i početkom februara. U prethodna četiri meseca bavili smo se uglavnom stvarima iz prošlosti tako što smo, s više ili manje uspeha, pokušavali da ispravimo neke postupke, za koje smo kasnije shvatili da su pogrešni, ili nadoknadimo neke propuštene prilike kada smo umesto "da" rekli "ne". Stacioniranjem Jupitera u znaku Riba počinjemo da osećamo blagi nemir i pozitivnu tremu, pošto sada znamo u kom pravcu treba da krenemo. Od kraja novembra i početkom decembra bićemo spremniji da priznamo sebi šta je to što nam je zaista važno i koji je najbolji način da to ostvarimo. Samim činom prepoznavanja svoje istinske želje i njenim prihvatanjem, a zatim i razmišljanjem o njoj kao o svom cilju, umnogome će promeniti energiju našeg razmišljanja i funkcionisanja.

Najbolji način da upotrebimo energiju Jupitera u Ribama jeste da otklonimo od sebe sve ono što nismo mi i što nam skreće pažnju s onog što je suštinski važno za nas i da nam upravo to sada bude u fokusu. Za nekoga to će biti emocija prema nekoj osobi, za nekog drugog to će biti životni poziv, a neko će opet želeti da otputuje i ostane u nekom dalekom prekomorskom gradu u kom je oduvek mogao da se zamisli, kao da tamo pripada vekovima. Sada je vreme da slušamo sebe i druge i da pomognemo onome kome je ta pomoć potrebna bez ikakvog očekivanja da ćemo dobiti nešto zauzvrat.

Ne treba zaboraviti ni mlad mesec u Strelcu 23. novembra, čiji je dispozitor upravo Jupiter. On se nalazi u znaku Riba, dakle u svom sedištu, pa ćemo biti prilično egzaltirani i vizionarski nastrojeni prema budućnosti.

shutterstock.com

Buđenje optimizma dolazi polovinom decembra

Svi koji budu dovoljno iskreni prema sebi i prihvate svoju želju i najdublju potrebu kao svoj cilj moći će da započnu s realizacijom toga već od 20. decembra, kada Jupiter pređe u Ovna. Za razliku od prvog prolaska kroz Ovna, kada smo bili nerealno optimistični i pomalo nadobudni u akcijama, sada će naš optimizam biti na mnogo zdravijim osnovama pošto smo dobili priliku da preispitamo svoje postupke i uskladimo delovanje s unutrašnjim potrebama.

Boravak Jupitera u Ovnu i njegov direktan hod daće nam dovoljno snage i upornosti da se borimo za važne ciljeve, da ponovo počnemo da verujemo u sebe i da sami sebi postanemo osoba broj jedan u životu. Otvaraju se nove mogućnosti i svi koji su hteli da započnu nešto, ali su imali osećaj da sve rade na mišiće, sada će osetiti da je došao pravi trenutak za akciju. Ipak treba imati u vidu da je planeta Mars, koja je dispozitor Jupitera u Ovnu, u retrogradnom hodu sve do 12. januara, pa je najbolje okrenuti se poslovima koje nismo mogli da realizujemo u prethodnom periodu. Od 12. januara, kada i Mars krene direktnim hodom iz znaka Blizanaca, situacija postaje mnogo lakša za realizaciju i naš optimizam će rasti, ali ovoga puta ipak imamo i dozu opreza, pa smo spremni da skočimo tamo gde je potrebno. Sada je vreme i da ispunimo neka stara obećanja, ali i ugovorne obaveze, koje dosad nismo izvršili. 

pexels.com

Od polovine januara zvezde nam se šalju pozitivne signale na polju karijere

Sva administrativna pitanja i pitanja vezana za papirologiju tokom ovog perioda dobiće svoj epilog i razrešenje ako ih sada pokrenemo. Sada je dobar trenutak za rešavanje onih pitanja gde preko puta nas stoje državne institucije, a naročito vojska i policija. Period nakon 12. januara trebalo bi iskoristiti za potpuno nove projekte i poslove koje startujemo. Tokom ovog perioda radićemo s mnogo više poleta nego što je to uobičajeno. Prepreke će nam biti izazov s kojim ćemo se rado hvatati ukoštac i davaće nam još veći podstrek da idemo napred umesto da nas obeshrabre i navedu na odustajanje.

Privlačiće nas sve što ima predznak novog i što je tek u povoju i ta energija držaće nas sve do 16. maja 2023, kada Jupiter ulazi u znak Bika i uvodi nas u period smirenja i stabilizacije koji će nam biti neophodan nakon pojačanog trošenja energije koje je bilo primetno za vreme njegovog boravka u Ovnu. 

pexels.com

Novac stiže na proleće

Nakon 15. maja vreme je da uživamo u plodovima svog rada i da se više okrenemo materijalizaciji onih vrednosti koje su nam važne. Tada će se otvoriti i pitanja imovine i novca, pa će to biti pravo vreme za sticanje i materijalnu orijentaciju naših snaga. Dotad, na nama je da na pravilan način upotrebimo snagu i energiju ovog Jupitera u Ovnu, koji nas tera na akciju i vredan rad. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)