Horoskop

VATRENI PREOKRETI ZBOG POMRAČENJA MESECA: Sledi period bolnih promena i transformacija, sve se dešava u biku, evo kako da se pripremimo na ono što dolazi

Totalno pomračenje Meseca u Biku u konjunkciji s Uranom svako od nas će osetiti kao izlazak iz tunela, ali dešavaće se mnoge stvari na koje nećemo moći da utičemo.

07.11.2022 09:02

VATRENI PREOKRETI ZBOG POMRAČENJA MESECA: Sledi period bolnih promena i transformacija, sve se dešava u biku, evo kako da se pripremimo na ono što dolazi
Pixabay.com

Novembar nam, osim hladnog vremena, donosi i pregršt astroloških dešavanja. Posle pomračenja Sunca, koje se dogodilo 25. oktobra, nalazimo se u vakuumu. Izađite preporođeni nakon pomračenja Meseca 8. novembra i uložite sve resurse da porastete. Ništa ne može preko noći. Imate šest meseci da izađete iz začaranog kruga i odbacite stari način komunikacije sa sobom, svojim emocijama. Dozvolite životu da vas promeni, iskoristite potencijale koji su veći nego što možete i da zamislite.

shutterstock.com

Astrološka predviđanja tokom pomračenja Meseca 8. novembra

U astrologiji koja se bavi svetskim dešavanjima te pojave su od velike važnosti jer se tada pokreću energije koje će odrediti pravac društvenih kretanja, dok su u individualnim horoskopima najnaglašeniji kada se dogodi da aspektuju lične planete ili uglove kuća. Svaka eklipsa je, u suštini, okidač za promene, a kako ćemo ih doživeti, zavisi od nas samih. Mi na nivou kolektiva čovečanstva evoluiramo. U prirodi nema stagnacije - ili se razvijamo ili propadamo.

Lunarna eklipsa se događa uvek kada je pun mesec. Ta faza simboliše vrhunac naših dostignuća. U skladu s ličnim horoskopom, videćemo u kom području života će ona imati najsnažniji uticaj. Koje su to stvari u našim životima koje treba da otpustimo, da bacimo ako je nešto staro i dotrajalo, da bismo mogli da oslobodimo prostor za nove stvari, događaje i ljude koji će se pojaviti u našim životima u vreme sledećeg mladog meseca. Kako smo skloni emotivnom vezivanju i zavisnosti i teško se odvajamo od nečega, ovo pomračenje će nas naterati na to.

Budući da se često grčevito držimo za stare obrasce, taj tranzit ume da bude veoma bolan. Verovatno je zbog toga izašao na loš glas, ali zapravo je kriva naša zavisnost o svemu stečenom. Drvo ne plače za listom s jeseni jer zna da će u proleće opet olistati. Priroda zna da ništa nije trajno izgubljeno. Ukoliko pokušamo da to shvatimo, nijedna eklipsa više neće biti bolna. Imaćemo novi duhovni kvalitet, mir u duši i radost u srcu.

Pixabay.com

Pomračenje meseca u sazvežđu bika

Ključna reč je samopozdanje

Pomračenje Meseca, koje će se dogoditi 8. novembra, dešavaće se u sazvežđu Bika. Oni koji se zanimaju za astrologiju već znaju da se u ovom znaku trenutno nalazi Uran, koji će dodatno uzburkati stvari, dok će u isto vreme praviti loše aspekte sa Saturnom, Suncem i Merkurom i Venerom. To pojačava intenzitet i daje mu ogromne nepredvidive i intenzivne emocije, ali i velike blokade i bolne trenutke. Mnogima će taj aspekt doneti neki potpuno novi uvid u porodične odnose, poreklo i povezivanje s precima. Teraće nas da shvatimo dubinu o kojoj retko razmišljamo, a kako je to period promena, tako će se i okolnosti promeniti. Ukoliko smo u skladu sa sobom - očekujmo dobre prilike, ako smo pak potpuno zastranili - očekujmo šok.

Pošto Mesec simbolizuje emociju, kuću, majku i narod, logično je da će se većina promena dešavati na tim poljima. Ukoliko ste imali problem s nekretninama, sada ih možete rešiti. Ukoliko već dugo nemate emotivnog partnera, srešćete ga. Pokušavali ste dugo da dobijete potomstvo, sada je povoljan period. Čega god da je falilo, biće ga, iznenada i neočekivano. No, ako je nečega bilo previše, a nije bilo adekvatno raspoređeno, može doći do gubitka. Čuvajte se onih koji bi da manipulišu vašim osećanjima jer će ih svakako biti više nego inače. Moguće je da će suočavanje s tom promenom biti teško, ali nas i neki događaji mogu odvesti na pravi put, čak i ako se u početku ne čini tako. Pomračenje može pokrenuti teme koje se odnose na novac i odnose, a moguće je i na jedno i na drugo. Ključna reč ovog pomračenja je i samopouzdanje. Ukoliko ga imate, nećete biti laka meta. Ukoliko ga nemate, morate ga zadobiti.

Pixabay.com

Bik simbolizuje zemlju i novac

Period bolnih procesa transformacija 

Bik simbolizuje materiju, zemlju, novac, hranu, stabilnost, prosperitet, bezbednost, umetnost... Analogno tome, pomračenje Meseca se može odraziti na neke promene u ovom segmentu. S obzirom na to da Mesec vlada narodom i masama, moguće je da će u nekim delovima sveta doći do nezadovoljstva i pobune. Uticaj može trajati i po nekoliko meseci. Bolni procesi kroz koje prolazimo samo su deo transformacije i to uvek treba da imamo na umu. Ništa nije ni dobro ni loše za nas, već se događa u pravom trenutku. Bolne procese treba da okrenemo u svoju korist iako to možda u ovom trenutku deluje nemoguće.

Mnogi će se pitati da li je ovo ljubav ili opsesija, da li da prekinem ili nastavim, da li je vredno truda ovo što radim, da li me koči, blokira. Možete se osećati kao da ste u zamci i isfrustrirano. Moguće je da će se pojaviti neke stvari koje su bile aktuelne u maju. U svakom slučaju, eklipse pokreću nešto što treba da se transformiše u nama. Ali zbog ovog snažnog uticaja Urana, stabilnost je poslednja stvar koja će se desiti dok se krećemo kroz snažne transformacije i nepredvidive vrhunce. Umesto da se pitate zašto se sve ovo dešava vama, razmislite o tome zašto bi se sve to moglo dogoditi za vas. Možda ćemo se u početku osećati uplašeno i nesigurno, ali kada pređemo preko nekih od ovih samonametnutih ograničenja, otkrićemo da nas sloboda čeka na drugoj strani.

Izbegavajte bilo kakva opojna sredstva, potrebna vam je trezvena glava da biste iz ovog aspekta uspeli da izrastete. Polako i nežno prema sebi i budite zahvalni na onome što imate.
Ovo pomračenje će najviše uticati na Bikove, Škorpije, Lavove i Vodolije i na sve ostale koji na tim stepenima imaju neku planetu ili ugao kuće.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)