Feng shui

FENG ŠUI OSVETLJENJE U DVORIŠTU: Svetlo spolja bitno kao i unutra

Srećna Republika otkriva na koje sve načine da podignete "či" vašeg doma i kako da učinite da on bude jednako osvetljen spolja, kao i unutra.

16.04.2022 21:00

FENG ŠUI OSVETLJENJE U DVORIŠTU: Svetlo spolja bitno kao i unutra
shutterstock.com

Feng Šui je drevna kineska umetnost iskorišćavanja zemlje i neba da bi se donelo blagostanje i sreća u nečiji dom i život.

Svetlost igra vrlo važnu ulogu u Feng Šuiju. Možemo poboljšati prostor tako što ćemo ga osvetliti pravim svetlima. Na primer, možemo ostaviti svetla upaljena samo nekoliko sati uveče i već videti ogromnu razliku.

Srećna Republika otkriva nekoliko jednostavnih načina na koje možete da koristite osvetljenje da biste podigli "či" efekte.

Podignite "chi" vašeg doma

unplash

Fen Šui predlozi za noćnu rasvetu doma

Sjaj reflektor na vašem krovu ili vašim ulaznim vratima podiže "či" u prostoru. Takođe reflektor iznad ulaznih vrata uravnotežiće "či" vaše kuće.

Svetla sa obe strane vaših ulaznih vrata mogu delovati kao "čuvari od zla", i privući će uz to i pozitivne stvari u vaš dom.

Ukoliko je pak vaš stan ispod nivoa puta, reflektor koji sija sa donje strane, do najvišeg dela vašeg krova, će podići "či" vašeg doma.

U malom prostoru pak, svetla koja se pale kada neko uđe u sobu, čine da prostor izgleda veći.

Pravi savet je da sa svoga telefona podesite svetla, ili pak odredite tajmer kada se vraćate kući, kako bi vas dom dočekao osvetljen.

Feng Šui i rasveta

Pixabay.com

Spoljno osvetljenje je jednako bitno kao i unutrašnje

Noću se vozite kroz komšiluk i primetite kuću koja kao da svetli blagim sjajem, a da je ne napaja nikakvo specijalno visokonaponsko osvetljenje. Verovatno ste pomalo i ljubomorni, pa razmišljate kako da učinite da i vaša kuća tako zablista.

Spoljno osvetljenje je prilično nov element, pošto električna energija nije bila faktor u ranijim vremenima Feng Šuija, ali je ugrađena da odgovara vremenu u kome živimo danas, a to savetuje i portal "landscapelightingresources".

Osvetlite svoju kuću i tokom noći

 

Jedan od prvih principa koji treba primeniti je privlačenje dobre "či" energije.

"Či" je životna snaga svih živih stvari, moć sunca, meseca i vremenskih sistema i pokretačka snaga u ljudskim bićima.

Da biste privukli dobar "či" na svom životnom prostoru, počnite tako što ćete postaviti spoljno osvetljenje otporno na vremenske uslove duž vašeg prilaza, kao i puta do ulaznih vrata.

Za energetsku efikasnost koristite solarne lampe za osvetljenje i za prilaz i za stazu.

Dvorišna svetla usmerite ka kući

 

Ako je vaša kuća udaljena od puta i noću je veoma mračno, ili ako se spušta ispod nivoa ulice, pokušajte da postavite svetla kojima biste to izbegli. Usmerite svetlost prema krovu, to će dati energiju vama i ostalima koji žive u kući.

Niska kuća će ponekad dati osećaj kao da sputava ukućane od uspeha, kao da žive u rupi, pa ovakvo osvetljenje pomaže da se ta energija podigne.

Ako ima drugih niskih područja oko kuće, postavite lampu u položaj koji podiže svetlost i time omogućite dobar "či".

Solarni fenjeri 

 

Neki novi elementi koji su nedavno usvojeni u Feng Šuiju osvetljenju su spoljni fenjeri.

Solarni fenjeri dolaze u svim oblicima, veličinama i stilovima i mogu se postaviti na drveće, žbunje, krovove, skoro svuda gde pomislite i gde poželite da ih okačite. Pošto nemaju ograničenja električne energije i nemaju plamen, solarne lampe predstavljaju siguran izbor spoljašnjeg osvetljenja.

Ne dopustite da vaša "či" energija bude zablokirana, već postavite fenjere svuda na putu do vaše kuće, kao i po dvorištu. Ne samo da ćete odblokirati i uzdići vaš "či", već ćete dobiti kompletan nov dizajn i pregled spoljašnjeg ambijenta vašeg doma.

Pixabay.com

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)