Horoskop

2 ZNAKA ZODIJAKA NAJUGROŽENIJA: Kako retrogradni Merkur utiče na parove?

Retrogradni Merkur je poseban fenomen i mnogi sa strahom iščekuju period kada je on prisutan. Ova astrološka pojava ne zaobilzi ni ljubavne odnose, pa parovi često ne znaju kako da se nose sa ovim vremenskim intervalom. Evo šta kažu astrolozi.

24.05.2022 21:00

2 ZNAKA ZODIJAKA NAJUGROŽENIJA: Kako retrogradni Merkur utiče na parove?
pexels.com

Svima je poznato koje efekte izaziva retrogradni Merkur i kako utiče na naše psihičko stanje. Pojačana nervoza i stres su ono što ga prati, a većina će u tom periodu, kada je on prisutan, jasno prepoznati ove simptome.

Kao što utiče na sve segmente života, tako je i važan njegov uticaj na emocije i odnose koje imamo sa drugima.

Šta donosi retrogradni Merkur?

Retrogradni Merkur se vezuje za komunikaciju, s toga ne donosite važne odluke u ovom periodu niti pokušavajte da uđete u nekakve rasprave sa partnerom, želeći da raščistite nešto, jer ćete naići na nerazumevanje i ne dopiranje do partnera, tako da astrolozi savetuju izbegavanje bilo kakvih sukoba i rasprava u ovom periodu.

Pixabay

Izbegavajte rasprave sa partnerom u ovom periodu

Device i Blizanci su posebno pogođeni negativnim uticajima retrogradnog Mekura, ali i drugi horoskopski znakovi nisu pošteđeni, poput Riba, Rakova, Škorpija i Vaga i oni će osetiti njegov uticaj vrlo negativno. U tom periodu bićete posebno neraspoloženi, bez strpljenja za mnoge stvari.

Ovaj astrološki fenomen vas može vratiti u prošlost i pokrenuti neke probleme iz tog perioda, pa budite oprezni u komunikaciji sa partnerom. Iako retrogradnost može izazvati probleme u komunikaciji, može doneti i neka rešenja, pa fokusirajte se na to.

pexels.com

Ovaj period vam može pomoći i za neka rešenja, ako pristupite na pravi način

Kako zaista retrogradni Merkur utiče na nas?

Ovaj period za većinu znakova znači i posebno psihičko stanje u kojem ne razmišljamo baš jasno i nismo u stanju da donosimo racionalne odluke.

Može se desiti da u nekom novom odnosu ili konekciji sa drugom osobom pogrešno protumačimo šta ta veza donosi, pa pomislimo da ima nečega što ne postoji.

pexels.com

U ovom periodu možete pogrešno protumačiti određeno ponašanje druge strane

U odnosu sa partnerom može se desiti da se osetite zaglavljeno, analizirajući situaciju koja vam je potpuno nejasna i neobjašnjiva, poput toga šta je osoba htela da kaže. „Ludilo“ retrogradnog Merkura može se osetiti u svim odnosima koje negujete, ne samo u ljubavnim. Moguće je pojavljivanje bivšeg partnera koji nekim izgovorima opet pokušava da vam se približi i vrati u vaš život.

U ovom periodu možete se povući iz društvenog života i delovati malo asocijalno. Zamaraće vas sva okupljanja i zabave i generalno ćete se osećati neprijatno.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)