Odrasli

OVIH 6 ŠOKANTNIH STVARI PACIJENTI RADE PRED SMRT: Ispovest medicinske sestre nikoga nije ostavila ravnodušnim (FOTO)

Džulija Mekfaden otkrila je fenomen koji se dešava kada se neko približava kraju života.

27.04.2024 16:00

OVIH 6 ŠOKANTNIH STVARI PACIJENTI RADE PRED SMRT: Ispovest medicinske sestre nikoga nije ostavila ravnodušnim (FOTO)
shutterstock.com

Džulija Mekfaden, 41-godišnja medicinska sestra iz Los Anđelesa specijalizovana za negu u bolnici, koristi svoje društvene mreže da obrazuje ljude o iskustvima na kraju života i okupila je više od milion pratilaca. U nedavnom snimku koji je objavila, podelila je šest fenomena koji se javljaju kada se neko približava smrti, osvetljavajući često neshvaćen proces umiranja.

Kroz svoj iskreni opis, Mekfaden je imala za cilj da destigmatizuje često tabu temu smrti, nudeći retki pogled u neobične fenomene koji se odvijaju kako se život približava svojem neizbežnom kraju. Kroz svoja iskustva, ona teži da podstakne saosećajan i informisan pristup putovanju ka kraju života, izazivajući društvene percepcije i promovišući dublje razumevanje procesa umiranja

Porast energije

Mekfaden je opisala uobičajeni fenomen porasta energije kod osoba koje se približavaju smrti, pozivajući voljene da cene ove trenutke. Objasnila je kako pacijenti odjednom postaju više budni i aktivni, samo da bi preminuli dan ili dva kasnije. Uprkos neizvesnosti oko ovog fenomena, naglasila je važnost prihvatanja ovih prolaznih trenutaka.

Vizije

Još jedan fenomen o kojem je Mekfaden govorila bila je pojava "vizija" kod osoba koje se približavaju smrti, slično halucinacijama. Iako je bila skeptična na početku, priznala je da je više puta svedočila ovom fenomenu i ohrabrivala druge da se prilagode iskustvu pojedinca.

shutterstock.com

Medicinska sestra otkriva šta umirući pacijenti osećaju pred smrt

Izbor trenutka smrti

U uznemirujućem otkriću, Mekfaden je opisala slučajeve kada su se osobe činile "birajući" trenutak svoje smrti, izražavajući svest o nadolazećem događaju i čekajući da njihovi voljeni stignu pre nego što preminu.

Dodir smrti

Opisujući "dodir smrti", Mekfaden je opisala kako su neki ljudi pružali ruku kao da vide ili pokušavaju da dohvate nekog nevidljivog, često držeći ruku podignutu duže vreme. Otkrila je dubok uticaj ovih trenutaka, gde su se osobe činile da komuniciraju sa nečim izvan našeg saznanja.

Pogled smrti

Često prateći "dodir smrti", Mekfaden je objasnila kako su se osobe fokusirale na određenu tačku u sobi, izgledajući kao da komuniciraju sa nevidljivim entitetima ili noseći miran osmeh, izazivajući konvencionalno razumevanje procesa umiranja.

Iskustvo deljene smrti

Mekfaden se upustila u koncept "iskustva deljene smrti", gde osobe koje se ne suočavaju sa smrću osećaju, vide ili razumeju šta umiruća osoba doživljava. Uprkos početnom neverovanju, opisala je osećaj preplavljujuće slobode i radosti od umiruće osobe, duboko pokretni susret koji je izazvao njen tadašnji nesporazum.
 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)