Zanimljivosti

PRIZIVANJE ĐAVOLA I GOLOTINJA UZ PESMU O SPALJENOJ VEŠTICI: Ovi nastupi obeležili su prvo polufinale Evrovizije! (FOTO+VIDEO)

Naša predstavnica se izdigla kao feniks u odnosu na ostale pesme i upitne simbole.

07.05.2024 23:25

PRIZIVANJE ĐAVOLA I GOLOTINJA UZ PESMU O SPALJENOJ VEŠTICI: Ovi nastupi obeležili su prvo polufinale Evrovizije! (FOTO+VIDEO)
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Nakon spektakularnog nastupa na Evroviziji srpske predstavnice Teya Dore, na takmičenju na velikoj sceni u Malmeu, Švedskoj, našla se i predstavnica Irske, mlada i kontroverzna pevačica Bambi Tag, koja je javnost zapanjila mračnim nastupom. Već u njenom opisu moglo se čuti kako se mlada umetnica bavi proučavanjem veštičarenja, a izgleda da je deo hobija rešila da premesti i na scenu.

Bambi Tag je imala rogove

Tako je njen scenski nastup, koji je uključivao rogove, sveće postavljene u pun krug i brojne satanističke simbole izazvao pažnju i žestoke reakcije gledalaca širom sveta. Bambi je, inače, izvela pesmu "Doomsday Blue" (“Plava Sudnjeg dana”), koja se izdvaja svojim "tvrđim" zvukom i tempom u odnosu na ostale konkurentske numere. Osim toga, njen vizuelni identitet, teška šminka i intenzivne ekspresije lica, doprineli su stvaranju nezaboravnog scenskog doživljaja.

Bambi se pojavila obučena u crno sa rogovima i crnom haljinom od tila koja je samo donekle izgledala kao baletska. Kompletan utisak je bio da je inspiraciju za nastup potražila u filmu "Crni labud", kao i "Panov lavirint" sa proimesama svih filmova o veštičarenju. 

Nakon njenog nastupa, društvene mreže su se usijale od komentara. Dok jedni hvale hrabrost i originalnost irske predstavnice, drugi su izrazili zgražavanje i neodobravanje ovakvog scenskog prikaza. Podeljena su mišljenja o tome da li je ovakav nastup primeren festivalu poput Evrovizije.

 

Luna u vrtoglavo visokim čizmama

Poljska je na Evroviziju 2024. poslala pesmu "The Tower", koju izvodi Luna. Luna, pravog imena Aleksandra Katarzina Vilgomas, rođena je 1999. u Varšavi i za veoma kratko vreme profilisala se u jednu od vodećih mladih nada alternativne muzičke scene Poljske, a svoju muziku naziva "kosmički pop". Luna se pojavila na sceni kao jedna od verzija popularne pevačice Lejdi Gage, a u pojedinim segemnetima deluje da je inspiraciju crpela i iz nekadašnje epske grupe "Abba". 

Luna se tako pojavila u malenom belom šortsu i dugim lakiranim crvenim čizmama, dok je gore imala top vrtoglavih naramenica i predimenzionirane nokte, dok je i šminkom i bojom kose zaličila na Lejdi Gagu. I ona je imala plesne partnere koji su bili u crvenoj, crnoj i beloj boji i nosili su krunu. Na sceni se pojavio i crveni konj, dok je i ceo podijum bio u vidu polja obeleženih za šahovske figure. 

Mladoj pevačici mnogi predviđaju veliki uspeh, ali celokupni nastup je i dalje ostao u senci negde između nastupa Ledi Gage, Abe i filma "Alisa u zemlji čuda."

Raiven bila skoro pa naga

Sara Briški Cirman, koja se proslavila kao Raiven, rođena je u aprilu 1996, a predstavljala je Sloveniju na Evroviziji pesmom "Veronika". Ponosno je izjavila da je pesmu sama napisala, a i ta numera je na temu veštičarenja. 

Pevačica se pojavila skoro pa potpuno naga dok je na sebi imala samo jednodelni kombinezon od tila koji je bio skroz providan i imao je srebrne detalje koji su jedva prikrivali njenu intimu i delić grudi. Nastup su upostpunili baletani koji su imali neku vrstu veša koji je bio u boji koži, da bi se dočarao utisak da su i oni potpuno goli. 

Zgodna Slovenka je išla na sve četiri, uvijala se na sceni, dok su fanovi mogli da vide svaki delić njenog tela.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Mira

08.05.2024 22:07

Poslednjih godina na evroviziji prolazi po sistemu dobrosusedskih "što luđe to bolje". Mislim da je bitniji scenski nastup nego sama pesma. Retko će proći dobra pesma. Pored toga sistem glasanja je po sistemu koji možemo sami predvideti, obojen politikom i dobrposusedskim odnosima.