Zanimljivosti

SA BRITANSKOG DVORA STIGLO OŠTRO UPOZORENJE ZA HARIJA I MEGAN: Neće smeti da pisnu o temi koja intrigira ceo svet! (FOTO)

Sve što bi vojvoda i vojvotkinja od Saseksa rekli izazvalo bi dodatne spekulacije o tome šta se dešava iza kulisa, smatraju stručnjaci za odnose sa javnošću

04.03.2024 14:10

SA BRITANSKOG DVORA STIGLO OŠTRO UPOZORENJE ZA HARIJA I MEGAN: Neće smeti da pisnu o temi koja intrigira ceo svet! (FOTO)
Tanjug/AP

Zdravlje Kejt Midlton je u centru pažnje već nedeljama, jer se nije pojavljivala u javnosti nakon operacije stomaka kojoj je podvrgnuta sredinom januara. Po društvenim mrežama pronose se razni tračevi o njenom zdravlju, zbog čega se kratko oglasio britanski dvor i saopštio da njen oporavak "teče po planu".

FOTO: Seth Wenig/ AP

Princ Hari i Megan Markl moraće da poštuju želje dvora ako žele da povrate poverenje porodice

Vraćanje poverenja

Kako piše britanski Miror, princ Hari i njegova supruga Megan Markl dobili su oštro upozorenje kraljevske porodice da se, kad je ova tema u pitanju, striktno drže po strani. Kako otkrivaju izvori bliski britanskom dvoru, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa upozoreni su da ne daju apsolutno nikakve izjave u vezi sa zdravljem Kejt Midlton. 

- Za Harija i Megan bi najbolje bilo da ne daju bilo kakve izjave vezane za Kejt Midlton. Sve što bi rekli bilo bi preterano analizirano; čak i kad bi joj poželeli brz oporavak, to bi izazvalo dodatne spekulacije o tome šta se dešava iza kulisa - objasnio je stručnjak za odnose sa javnošću Rajan Mekormirk.

Prema njegovim rečima, ukoliko se budu držali po strani i držali jezik za zubima imaće šanse da ponovo zadobiju poverenje kraljevske porodice.

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa mogu polako da povrate poverenje kraljevske porodice samo pod uslovom da rade tačno ono što im je rečeno - dodao je Rajan.

Foto: Victoria Jones/AP

Kejt Midlton se oporavlja daleko od očiju javnosti na porodičnom imanju u Norfolku

Podsećamo, Kejt nije viđena u javnosti od operacije koju je imala sredinom januara. Nakon otpuštanja iz londonske bolnice ona je kratko vreme bila u Vindzoru, a potom se sa mužem i decom preselila na porodično seosko imanje u Norfolku, gde se oporavlja daleko od očiju javnosti.

To je dalo prostora za brojne spekulacije o njenom zdravlju, čak i kako se navodno nalazi u komi. Zabrinutost za zdravlje princeze od Velsa je dostiglo vrhunac, iako su iz palate stizale poruke da nema razloga za paniku i brigu. 

- Kensingtonska palata je u januaru jasno stavila do znanja vremenske okvire princezinog oporavka i to i dalje stoji. Njeno zdravlje ide na bolje. Od samog početka smo bili jasni da će povratak princeze od Velsa uobičajenim dužnostima biti najdalje nakon Uskrsa - saopšteno je sa britanskog dvora.

Ako sve bude išlo po planu, Kejt Midlton bi prvi put u javnosti mogla da se pojavi 31. marta 2024. zajedno sa porodicom na službi u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru povodom Uskrsa. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)