Uz pravi savet, napred!

PSIHOLOŠKINJA PROGOVORILA O ZDRAVLJU DECE: Evo kako da pomognete svojim devojčicama!

Ukoliko vaše devojčice imaju nekih problema, ovo je odličan način da im pomognete!

27.12.2021 11:59

PSIHOLOŠKINJA PROGOVORILA O ZDRAVLJU DECE: Evo kako da pomognete svojim devojčicama!
Privatna arhiva

Pandemija koronavirusa donela je velike probleme u svakodnevnom životu ljudi, kako odraslih, tako i dece. Ove promene posebno su uticale na decu i tinejdžere jer oni još uvek nisu potpuno razvijene ličnosti, te tek prolaze kroz sazrevanje i na tom putu obično nailaze na probleme. 

U doba iskrivljenih slika o ženskom telu, kakve nameću društvene mreže i iracionalna očekivanja koja se devojčicama postavljaju i potrebe da ujedno budu i cool i poslušne, put do samospoznaje i istinskog odrastanja danas je dosta otežan. Zbog toga je bilo nepohodno naći način da im se pomogne u doba kada zbog virusa to niko drugi ne može, ni škola, ni roditelji. 

Institut za ženski sport u saradnji sa psihološkinjama Irenom Anđelković i Goranom Urdarević našao je način da pomogne devojčicama. One u saradnji sa trenerima prate razvoj devojčica koje treniraju i ukoliko primete da postoje neki problemi razgovaraju sa njima. U slučaju da je neophodno u razgovor se uključuju i roditelji ili staratelji. 

Treniranje u školi sporta se devojčice je potpuno besplatno kao i psihološka pomoć i saveti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (0)