Odrasli

DR NESTOROVIĆ OTKRIVA: Ovo je najvažnija stvar prilikom lečenja, kako kod pacijenta, tako i kod lekara

On u svojoj knjizi navodi brojne primere biljaka i preparata koji odlično deluju na određene bolesti

11.02.2022 11:00

DR NESTOROVIĆ OTKRIVA: Ovo je najvažnija stvar prilikom lečenja, kako kod pacijenta, tako i kod lekara
YouTube/printscreen

Doktor Nestorović je poznat kao lekar koji uvek nudi praktične savete koji ulivaju veru u ozdravljenje. Poznat je i po nekonvecionalnom pristupu pacijentima i narodnim lekovima. On ne krije da doktor nije samo tu da piše recepte, već mora da misli i o psihi pacijenta.

On kaže da je najteže promeniti mozak lekara:

-Ceo život sam radio sa dosta pacijenata, a najteži su oni gde medicina ne može mnogo da uradi i koji imaju loše prognoze. Važno je da lekar ima pozitivan stav prema njima što povećava i zdravlje pacijenta. Klasična medicina je ok, ali je vreme da se pređe na viši nivo gde ona ne može da pomogne. Naveo sam u knjizi i brojne primere biljaka i preparata koji mogu odlično da deluju na mnoge, čak i najteže bolesti. Taj koncept integrativne medicine u kome primenjujete principe klasične medicine sa svim onim što mislite da može biti korisno za pacijenta mi se dopada, ali je na žalost komplikovano za lekare.

YouTube/printscreen

Doktor Nestorović kaže da vera i nada usporavaju tok bolesti

 

Doktor Nestorović dodaje da takav pristup zahteva dodatnu edukaciju i usavršavanje u nečemu što je suprotno onome što uče na fakultetu:

– Kad kombinujete ajuverdske biljke u lečenju rezultati su spektakularni, a u knjizi ima dosta primera iz literature o tome. Meni je moja bolest pomogla da promenim način razmišljanja. Tad sam bio u situaciji da niko ne može da mi uspostavi dijagnozu, loše sam se osećao, a nalazi su mi bili dobri. Sve mi je bilo super, samo ja nisam bio super, što je bilo vrlo deprimirajuće i za moje kolege da to slušaju, ozbiljne profesore i doktore koji ne znaju šta mi je, a predlažu neke lekove.

-Jedan od efekata lekova za visok pritisak koje sam dobio je bio takav da se umalo nisam onesvestio koliko mi se pritisak spustio. Lekari nisu ni svesni koliko pacijenata ide na alternativne terapije, koriste se šamanskom medicinom. Šamanstvo je urođeni dar, a njihovo psihičko delovanje na ljude je moćno. Oni daju nadu, a nju nikad ne treba potceniti. Znamo da 30, 40% efekta leka donosi verovanje u taj lek. Verovanje i nada usporavaju tok bolesti, prenosi ordinacija.tv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)