Odrasli

JABUKOVO SIRĆE MUNJEVITO ČISTI CREVA I SPREČAVA NADUTOST, A SVI GA POGREŠNO PIJEMO! Dr Voja otkriva jedini pravilan način

Ovaj napitak se obavezno uzima uz primenu sledećih saveta.

21.01.2025 10:30

JABUKOVO SIRĆE MUNJEVITO ČISTI CREVA I SPREČAVA NADUTOST, A SVI GA POGREŠNO PIJEMO! Dr Voja otkriva jedini pravilan način
printskrin youtube/sCHUTTERSTOCK

Da je sirće korisno po zdravlje nije nikakva novost, a to se naročito odnoswi na jabukovo sirće. Međutim, poznati gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić, ističe da ga svi pijemo na pogrešan način, čime umanjujemo njegovo korisno dejstvo.

Perišić ističe da su jabuke kapitalno voće, a da sirće od ove namirnice vrlo korisno, te može da povoljno utiče na: regulisanje krvnog pritiska, smanjenje lošeg holesterola, gubitak kilograma, jačanje imuniteta.

- Bog je ljudima dao u jesen dva kapitalna voća - jabuke i grožđe. U njima ima jedna veoma korisna supstanca, a to je antioksidans resveratrol. Tu je i vitamin E, kvercetin, jabuka je čudo! 90 aktivnih hemijskih supstanci se nalazi u njoj - navodi dr Voja.

Objašnjava kako se ponaša sirće kada ga konzumiramo.

- Jabukovo sirće se mnogo pominje u raznim savetima. Ono, iako je kiselo, kada uđe u usnu duplju praktično nakon par centimetra, njegov sadržaj postaje bazan. I nema to štetno kiselo dejstvo. Jako mnogo osvežava - kaže profesor koji je ispričao kako ga je okrepilo kada se veoma umoran vratio sa puta.

Doktor tvrdi da jabukovo sirće obnavlja organizam.

- Nakon pola sata bio sam potpuno svež. Jabukovo sirće jako obnavlja organizam - navodi doktor.

Schutterstock

Jabukovo sirće se obavezno uzima nerazblaženo

 

- Jabukovo sirće poboljšava rad creva, bubrega, bešike, kože i celog respiratornog sistema. Sirćetna kiselina u jabukovom sirćetu sprečava odlazak kiseline iz želuca. Tako se hrana lakše vari bez pojave refluksa, nadutosti i gasova, a umiruje se i gorušica - objašnjava gastroenterolog.

Doktor Perišić naglašava da je najbolje uzimati ga sa medom, što gotovo niko ne radi, već ga konzumira bez ičega.

- Uzima se nerazblaženo, 30-40 ml, ali doda se malo meda. I to ne samo zbog ukusa, već antiupalnih dejstava koje med ima. Kiselina iz jabukoveog sirćeta obnavlja naše sluznice, to je hrana za njih - izjavio je dr Voja u emisiji "Jutro".

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)