MELANIJA TRAMP MODA

VISOKA MODA MELANIJE TRAMP I JOŠ VIŠA CENA: Kaput kao stan u Beogradu, A TEK KOLIKO KOŠTA HALJINA...

Melanija Tramp je oduvek važila za ženu koja ume da se obuče. Ali kada vidite koliko koštaju pojedini komadi njene odeće i obuće, zavrteće vam se u glavi.

17.11.2021 13:46

VISOKA MODA MELANIJE TRAMP I JOŠ VIŠA CENA: Kaput kao stan u Beogradu, A TEK KOLIKO KOŠTA HALJINA...
Tanjug/AP

Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država slovi za ženu od stila. Supruga nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa oduvek je plenila izgledom i stilom. Mnogi će reći, lako je njoj kada ima toliko para, ali svi smo svedoci da postoje i oni koji i sa „brdom“ para ne umeju da izgledaju prefinjeno i elegantno, iako na krpice troše pravo bogatstvo. Ipak, treba imati u vidu da jedan njen kaput može da obezbedi prosečnoj srpskoj porodici krov nad glavom.

 

 

Iako uvek tip-top odevena od glave do pete često su njene fenomenalne odevne kombinacije ostajale u senci politike njenog supruga. Modni mediji nisu ni izbliza dovoljno hvalili stil i ukus bivše prve dame koliko on to zaslužuje. Čini se kao da se animozitet koji su gajili prema potezima Donalda Trampa prelio i na modne bravure njegove supruge. 

Melanija je uvek birala svedene kombinacije, koje su oduševljavale žene širom sveta. Srećna je odlučila da zaviri u ormar dame rođene u Novom mestu u Sloveniji i pokaže vam neke od komada odeće i obuće koje doskorašnja prva dama Amerike nosi.

 

 

Tu se nalaze komadi koji koštaju od nekoliko stotina dolara, pa sve do kaputa za koji može da se kupi stan u Beogradu, odnosno haljine koja je neprocenjive vrednosti, odnosno koja je završila u prestižnom muzeju Smitsonijan.

Manolo Blanik štikle: $670

 

 

Ako ste iole upućeni u popularnu kulturu i modu, znate da su cipele Manolo Blanik statusni simbol i da su poprilično skupe. Svako ko je gledao “Seks i grad”, zna da ih je Keri Bredšo obožavala. Ona i Melanija Tramp dele ukus za obuću.

Melanija Tramp nosila je ove fenomenalne cipele 2017. godine. Tom prilikom je sa suprugom posetila Teksas nakon uragana Harvi. Dok je Donald Tramp nosio debele i pre svega vodootporne čizme, Melanija je izabrala štikle. Ovo je izazvalo brojne i ne tako lepe reakcije, pa ih je Melanija zamenila za patike čim je stigla.

Balmain bluza: $720

 

 

Svako ko ima baštu zna da fensi odeća i blato nisu baš najbolja kombinacija. Osim ako ste Melanija Tramp. Naime, bivša prva dama pozvala je desetoro dece u Belu kuću da joj pomognu u bašti a ona je za tu priliku ponela skupu dizajnersku bluzu francuskog brenda Balmain. Idealno odelo za svakog baštovana, zar ne?

Guči bluza: $1.100

 

 

Melanija je izabrala da obuče jarko ružičastu Guči bluzu sa nonšalantnom mašnom oko vrata prilikom Trampove debate sa Hilari Klinton. Boja ova bluze neodoljivo podseća na čuveni ružičasti komplet Žakline Kenedi, pa su mnogi znalci smatrali da je na ovaj način htela da prenese i modlu ali i političku poruku. Ovaj odevni predmet je ubrzo postao poznat kao „mačka bluza“.

Haljina J. Mendel – $7.000

 

 

Melanija uvek zna kako da privuče pažnju i ukrade šou pa je i tokom večere sa britanskom premijerkom Terezom Mej uradila isto odenuvšti lepršavu žutu haljinu dizajnera Dž. Mendela. Ovaj odevni predmet svakako nije za one sa plićim džepom, jer je koštao oko 7.000 dolara.

Monique Lhuillier haljina: $8.150

 

 

Toalete ove dizajnerke su poznate po svojim premijerama na crvenim tepisima širom sveta, obično na izvajanim telima lepotica iz sveta muzike i glume. Prelepu haljinu Monique Lhuillier prva dama je obukla na večeri Istorijskog društva Bele kuće. Haljina je nakon ove vrste marketinga ubrzo rasprodata, ali i oni koji su uspeli da je se dočepaju, nisu je dobili tako lako, jer su za nju morali da izdvoje neverovatnih 8.150 dolara.

Dolce & Gabbana kaput: $51.500

 

 

Sledeća stavka je čini se i najkritičnija. Da li biste tokom zime radije imali krov nad glavom ili kaput na leđima? Odgovor je očigledan, barem na našim prostorima. Ipak, iako su mnogi hvalili Melanijin osećaj za modu na sastanku G7 u Italiji, njen preskupi kaput Dolce & Gabbana izazvao je niz komentara. Svi ćemo se složiti da je ovaj kaput bezobrazno skup, po ceni od 51.500 dolara. Samo da napomenemo, to je iznos koji većina Amerikanaca ne zarađuje čak ni na godišnjem nivou.

Hervé Pierre haljina: Neprocenjivo

 

 

Pozicija prve dame nosi sa sobom brojne obaveze ali i prednosti. Možete, na primer, pozvati jednog od najboljih francuskih dizajnera i naručiti od njega unikatnu haljinu, koja se ne može naći u slobodnoj prodaji a koja će nakon toga postati deo istorije. E baš to je učinila gospođa Tramp. Naime, Melanija je želela da obuče jedinstvenu haljinu povodom inauguracije njenog supruga Donalda Trampa. Zato je kontaktirala francuskog dizajnera Erve Pjera da joj dizajnira haljinu po meri.

Malo je reći da je biografija ovog kreatora spektakularna, ako uzmemo u obzir da je prethodno dizajnirao haljine za prve dame Mišel Obamu i Hilari Klinton. Izgleda da je on baš po meri prvih dama, kao i njegove toalete, zar ne? Haljine koje pravi za takve prilike se ne mogu naći na tržištu, a Melanija je potom poklonila svoju haljinu muzeju Smitsonijan.

Da li se vama dopada način oblačenja Melanije Tramp? Recite nam u komentarima. 

 

 

Komentari (0)