Zanimljivosti

RIJALITI-UČESNIK STAVLJA KARMIN I NOSI HALJINE: Svetu je rekao da postaje žensko, a onda napravio JOŠ VEĆI SKANDAL

On neprestano šokira javnost, a kažu da sve radi zarad popularnosti.

17.10.2024 15:40

RIJALITI-UČESNIK STAVLJA KARMIN I NOSI HALJINE: Svetu je rekao da postaje žensko, a onda napravio JOŠ VEĆI SKANDAL
instagram/josh_seiter_official

Bivša rijaliti-zvezda Džoš Zajter šokirao je javnost tokom gostovanja u emisiji "Prajm tajm" na Blaze TV, tvrdeći da je njegova visoko reklamirana tranzicija iz muškog u ženski pol zapravo bila "složen društveni eksperiment". Ovaj 37-godišnjak obrisao je šminku i otkrio da je sve bilo deo strategije za istraživanje koliko je "levica lakoverna i podložna zabludi".

Zajter je naglasio da se nadam da će njegova priča pomoći ljudima da razumeju kako nošenje haljina i šminke ne čini automatski nekoga ženom.

- Želim da pokažem da je rodna identitet kompleksna tema, koja zaslužuje dublju diskusiju - izjavio je. On je istakao da je njegov eksperiment trajao četiri meseca da bi ispitao postmoderne rodne ideologije i reakcije društva na njih.

Eksperiment je navodno kritika moderne rodne ideologije

Tokom razgovora Zajter je kritikovao medicinske smernice koje se koriste za opravdavanje moderne rodne ideologije.

- Sve transžene su biološki muškarci, a svi transmuškarci su biološke žene. Medicinska literatura često koristi jezik koji zbunjuje i ne uspeva da definiše ko je trans, a ko nije - rekao je on.

Njegove izjave izazvale su podeljena mišljenja. Dok su neki hvalili njegovu hrabrost da postavi ova pitanja, drugi su ga optužili da manipuliše temom rodne identiteta za ličnu dobit i pažnju.

- To što sam živeo 37 godina kao muškarac govori sve o plitkim vodama u kojima plovimo s transpokretom i rodnom ideologijom - dodao je Zajter.

Zajter je prvi put najavio svoju nameru da napravi tranziciju u ženu u maju, naglašavajući da se suočava sa svojim identitetom nakon godina skrivanja. U otvorenom pismu svojim pratiocima napisao je da se oseća krivim i sramota ga je zbog njegove prošlosti.

- Svetu sam projektovao sliku snažnog, muževnog sina i brata, ali više nisam želeo da krijem svoje pravo ja - izjavio je.

Bio umešan u skandal o lažnoj smrti

Međutim, nakon nedavnog skandala oko lažne smrti, Zajter je ponovo privukao pažnju javnosti. Lažna izjava objavljena na njegovom Instagramu navela je mnoge da veruju da je preminuo, što je izazvalo veliku paniku među njegovim pratiocima.

- Izuzetno teška srca prenosimo tragične vesti o Džošuinom neočekivanom odlasku, stajalo je u izjavi koja se kasnije pokazala kao prevara.

Nakon što se vratio na društvene mreže kako bi razjasnio situaciju, Zajter je izjavio:

- Hej, ljudi, kao što vidite, živ sam i zdrav. Neko se okrutno šali na moj račun i rugajući se mojim borbama s mentalnim zdravljem.

 Ovaj incident dodatno je zakomplikovao njegovu reputaciju, a mnogi su ga optužili da koristi lažne vesti kao strategiju za privlačenje pažnje.

Nakon što je objavio da je transrodna žena Zajter je promenio svoje zamenice u ona i počeo da koristi ženske toaletne prostore. Iako je u početku imao podršku fanova, neki su počeli da dovode u pitanje njegove namere i optužuju ga za foliranje da bi stekao pažnju.

- Ovo nije samo o meni; ovo je o promeni razgovora o mentalnom zdravlju i transrodnosti - rekao je Zajter, ostavljajući otvorena pitanja o svom stvarnom identitetu i motivima.

On želi da podstakne razgovor mentalnom zdravlju

Njegove izjave su otvorile široku diskusiju o kompleksnosti rodne identitete i o tome koliko je važno da se o ovakvim temama razgovara s poštovanjem i razumevanjem. Uprkos kontroverzama, Zajter je naglasio da veruje u potrebu za iskrenim razgovorom o mentalnom zdravlju i podršci za one koji se bore s rodnom disforijom.

- Ljudi sa ovim problemima zaslužuju našu saosećajnost i pomoć, a ne laži - rekao je, pozivajući sve da razmotre ozbiljnost ovih tema.

Njegova priča nastavlja da izaziva podeljena mišljenja, dok se Zajter suočava s kritikama i podrškom, ostavljajući javnost da se pita kakvu poruku njegovo eksperimentisanje može poslati o identitetu i društvenim normama.

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)