Zanimljivosti

ISPLIVALE NAJMRAČNIJE TAJNE ČUVARA PLAŽE: Pameli JEDNO nije padalo na pamet, ON je dobio pedalu - a danas je glumčina!

Njen intimni snimak sa tadašnjim suprugom doprineo je popularnosti serije.

19.09.2024 13:58

ISPLIVALE NAJMRAČNIJE TAJNE ČUVARA PLAŽE: Pameli JEDNO nije padalo na pamet, ON je dobio pedalu - a danas je glumčina!
THE BAYWATCH COMPANY - Album / Album / Profimedia

Čuvena američka serija "Čuvari plaže" koja prati grupu spasilaca koja patrolira na plaži u Los Anđelesu je najgledanija serija svih vremena. Sa 1, 1 milijardom gledalaca širom sveta ušla je u knjigu Ginisovih rekorda. Prva epizoda je prikazana 1989. a poslednja 2001. i bila je odskočna daska za mnoge glumačke zvezde.

Najsjajnija među njima bila je Pamela Anderson koja je u seriju došla zahvaljujući poziranju za čuveni muški magazin Playboy. Ova serija krila je mnoge mračne tajne koje su sad isplivale na površinu u dokumentarcu koji je snimljen o čuvenoj seriji i u kome su otkriveni do sad nepoznati detalji.

Čekali Pamelu

Kako piše The Sun, devedesetih godina prošlog veka direktori kastinga za "Čuvare plaže" listali su magazin Playboy kad su ugledali tada nepoznatu plavokosu lepoticu rodom iz Kanade Pamelu Anderson.

Ona je čak 12 puta pozivana na audiciju za ulogu u seriji, sve dok se nije pojavila i 1992. konačno dobila rolu koja ju je proslavila. Pamela je postala se*s simbol, a "Čuvari plaže" kultna serija koja je učvrstila svoju dominaciju na vrhu gledanosti.  

Kako je u dokumentarcu povodom ove serije otkrio ko-kreator i producent serije Majkl Berk kad se u javnosti 1995. pojavio intimni snimak Pamele i njenog tadašnjem supruga i bunjara benda Motli Kru Tomija Lija malo je falilo da ostane bez uloge. 

- Sećam se da su me zvali iz studija i rekli: "Vidi, napiši joj samo još nekoliko epizoda, moramo da smislimo šta ćemo sa ovim, ovo je katastrofa!" - prisetio se on.

Međutim, ispostavilo se da je porno snimak zapravo napravio ogromnu uslugu seriji.

- Desio se suprotan efekat od onoga što su čelnici studija očekivali. Sledeća epizoda serije koja je emitovana nakon skandala sa njenim se*s snimkom imala je duplu veću gledanost nego ikad pre. 

Ipak, Pamela je imala ograničenja

Iako su Pameline ludorije sa Tomijem bile dobre za rejting serije, njegovo ponašanje na setu je pravilo probleme. 

Pamela je jednog dana došla i rekla mi: "Molim te, prepravi ovu scenu u kojoj moram da poljubim  Dejvid Čokačija. Tomi se trenutno oseća veoma nesigurno. Nije dobro vreme i ne teraj me da ljubim Davida" - ispričao je Berk

Plavokosi glumac je igrao lik Kodija Medisona koji je us eriji bio dečko lika koji je glumila Pamela. Tomi Li je posebno bio ljubomoran na njega i po ceo dan je sedeo na setu smatrajući da treba da bude uz svoju ženu. 

Tomi je bio tako ljubomoran. Mislio sam da je to ljubav - rekla je jednom prilikom Pamela kad se prisetila tog perioda. 

Ostalo je nepoznato sve dosad da je u seriji trebalo da igra i Leonardo Di Kaprio, koji je tad bio tinejdžer i to sina Miča Bjukenena (Dejvida Haselhofa). Ulogu nije dobio zato što je Dejvid smatrao da je Leo previše star i da će zbog njega i on izgledati starije. 

Serija je ostala upamćena i po upečatljivim crvenim kupaćim kostimima koje su nosile glumice dok trče po plaži spašavajući davljenike. Čuveni crveni kostim se godinama menjao i suptilno smanjivao, pa su glumice u jednom trenutku bile u problemu kako ući u tako mali kostim i zadržati grudi dok trče po plaži. 

I muškarci u seriji morali su da budu zgodni sa naglašenom "muškošću" što je bio problem kad snimaju u šest ujutru u hladnoj vodi okeana, pa su se snalazili kako da izgledaju dobro u malenim spido gaćicama. 

Karmen Elektra koja je bila još jedna zvezda ove serije lagala je o svom plivačkom umeću kako bi dobila ulogu u najgledanijoj seriji tog vremena. 

- Bili smo na ivici bazena i rekli su mi da pokažem kako plivam. Umirala sam od straha jer sam znala da nisam baš vrhunski plivač, ali sam nekako uspela i dobila ulogu - prisetila se ona.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)