Zanimljivosti

"INFLUENSERI NE KVARE OMLADINU, SVAKO VASPITANJE IZ KUĆE NOSI": Teodora Popovska bez dlake na jeziku o vanrednom školovanju, dečku i uzorima

Mlada i uspešna devojka koju na TikTik-u prati skoro pola miliona pratilaca.

09.02.2024 11:40

"INFLUENSERI NE KVARE OMLADINU, SVAKO VASPITANJE IZ KUĆE NOSI": Teodora Popovska bez dlake na jeziku o vanrednom školovanju, dečku i uzorima
Foto: Vlada Maraj

Teodora Popovska trenutno je među najpopularnijim influenserima u Srbiji, na društvenoj platformi TikTok broji blizu pola miliona pratilaca, rođena u Kragujevcu gde je završila osnovnu školu, da bi se kasnije preselila u Beograd. Kako sama tvrdi, ni u osnovnoj ni u srednjoj školi nije bila prihvaćena, ali tome nije pridavala puno značaja jer je to neko nepisano pravilo za sve ljude koji žele da se bave šoubiznisom, a da su pritom u tome i vrlo uspešni. 

Na pitanje kako je došla na ideju da snima sadržaj za Tik Tok i odakle crpi inspiraciju Teodora za Srećnu Republiku kaže da je još sa 15 godina otkrila aplikaciju "Musically", gde je gledala po ceo dan videe drugih kreatora sa raznih govornih područija i imala je želju da bude jednog dana kao oni, u to vreme niko u Srbiji nije bio poznat po toj aplikaciji niti je snimao sadržaj na toj društvenoj platform. Uglavnom su to bili stranci i već je tada našla svoju inspiraciju da bude kao oni jednog dana. Onda se kasnije aplikacija prebacila na Tik Tok i samo je nastavila da prati trendove i ide dalje, sve ostalo se spontano desilo jer tako je na Tik Toku, ne postoji recept. 

Foto: Vlada Maraj

Teodora je jedna od poznatijih influensera

Kakve su tvoje svakodnevne rutine i da li ih objavljuješ na Tik Toku?

 - Ne objavljujem toliko svoje rutine, od kako sam prešla na vanredno školovanje u, mnogo su mi se rutine promenile, dobila sam 8 sati dodatnog vremena svaki dan, i to je moralo nekako da se ispuni, tako da sam se više fokusirala na pravljenje muzike, dosta sam u studiju, dosta slušam druge izvođače, budući da sam član produkcijske kuće "Generacije Zed", savetujem se sa njima, sedim i slušam, idem u teretanu, i upravo je to ono što devojke inspiriše na mom profilu 

Šta mladi najviše gledaju na Tik Toku i koji je to sadržaj koji ti plasiraš?  

- Moj sadržaj bazira se na kratkim i inspirativnim video zapisima, gde svojoj ciljnoj grupi koju čine mlade devojke, dajem dobar primer za oblačenje, šminkanje, stajling i izgled koji prati trendove ali ne odstupa previše od tradicionalnih načela.

Odakle je potekla ideja za muzičku karijeru?

- Samu tu ideju je inicirao je moj dečko zato što on drži produkcijsku kuću Generacija Zed, trebalo je da izbaci pesmu, pa smo došli na ideju da to može da bude duet. Mlada publika je naša ciljna grupa, podležna ubrzanom menjanju trendova, koje prati dosta osuda, jer je sve što je novo uvek na prvi mah dočekivano na nož.  Mi izbegavamo da u pesmama šaljemo neke jako loše poruke, nama je linija uglavnom u alkoholu i to je ta zadnja linija koju ne prelazimo. Mladima se danas na našem tržištu plasira mnogo muzike, raznih žanrova, muzički pravac se kreće prema baladama i lepšim tekstovima i mnogo više počinje da se ceni.

Foto: Vlada Maraj

Muzički izbor i sadržaj prilagodila je mlađoj publici

Koliko je teško napraviti muzički karijeru? 

- Danas svako ko je malo poznatiji ima priliku da snimi pesmu i bavi se pevanjem. Pre Generacije Zed imala sam dosta ponuda, jer je to neko nepisano pravilo da svako ko je poznat, mu je suđeno da se bavi muzikom što zaista nije tačno, ponude dolaze same, ali ako neko želi sam da krene tu ima dosta veza, kontakata, danas je muzička industrija u ekspanziji i sve je puno dostupnije nego pre 35 godina. U februaru treba da izađe nova pesma, jako uskoro. Mislim da sam mlada i da mogu da se isprobavam u raznim žanrovima.

Ko su ti uzori sa domaće muzičke scene?

- Odrasla sam u kući gde se od malena slušala Ceca i ona mi je pored Tee Tairović najveći uzor. Iako zvuči malo kontradikorno, volela bih da spojim Cecu i Jelenu Karleušu, sve njihove pozitivne osobine i da bi dobia jednu svetsku zvezdu sa našeg tržišta. 

Koliko mladiinfluenseri i pevači utiču na decu?

- Mi influenseri ne možemo da iskvarimo omladinu, svako svoje vaspitanje donosi od kuće, jer mi ne možemo da utičemo loše na dete koje nas ne gleda, jer sve dolazi iz porodice. Jer mene su mama i tata vaspitali na određen način i ako pratim neke inflensere ja pratim ono što mene zanima.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Biljana

16.03.2024 19:47

Mnoga deca nemaju tu privilegiju da imaju normalne i umno kao i fizicki zdrave roditelje, tako da su vrlo prijemcivi da prihvate razne gluposti sa Tik-TOKA I iz rijaliti programa.