Zanimljivosti

OTKRIVENA TAJNA PETRA GRAŠA: Sad se zna zašto čuveni pevač nikad ne skida naočare za sunce! (FOTO)

Nije u pitanju samo modni dodatak već i praktični razlozi.

31.12.2023 13:40

OTKRIVENA TAJNA PETRA GRAŠA: Sad se zna zašto čuveni pevač nikad ne skida naočare za sunce! (FOTO)
ATAImages

Petar Grašo (47) na muzičkoj sceni je već više od dve i po decenije. Iza sebe ima brojne hitove, a njegove pesme izvodili su i drugi pevači uključujući i pokojnog Olivera Dragojevića.

Poslednjih godina obavezan deo njegovog imidža su naočari za sunce koje bukvalno ne skida ni leti ni zimi, a nosi ih čak i po mraku. On praktično nikad nije viđen bez njih a ove naočari su postale neophodan modni dodatak u svim njegovim kombinacijama.

Međutim, kako se ispostavilo on ove naočari ne nosi samo iz fazona već iz praktičnih razloga.

 

ataimages

U pitanju su specijalne naočari čija stakla se prilagođavaju količini svetlosti

Prilagođavanje svetlu

U pitanju su dioptrijske naočare sa fotohromatskim sočivima koje se automatski  prilagođavaju uslovima osvetljenja, što ih čini popularnim izborom za osobe koje preferiraju da ne nose odvojene naočare za sunce i dioptrijske naočare. Sočiva efikasno blokiraju UV zrake i mogu se značajno zatamniti čak do 80 odsto, na otvorenom, pružajući zaštitu od odsjaja, pišu hrvatski mediji.

Fotohromatska sočiva, poput onih koje preferira popularni pevač, nude praktično rešenje za osobe sa potrebom za korekcijom vida koje takođe žele praktičnost zaštitu od sunca. Mogućnost bezbednog prelaska iz unutrašnjih u spoljne prostorije uz održavanje optimalnog vida je ključna prednost ovih specijalizovanih sočiva. Zatamnjivanjem u odgovoru na UV zračenje, ona osiguravaju udobnost i jasnoću vida u različitim uslovima osvetljenja.

 

 

Grašin izbor ovih naočara je spoj mode i funkcionalnosti. Birajući naočare koje služe praktičnoj i estetskom svrsi, on predstavlja moderni pristup stilu koji prioritetno vrednuje udobnost. Besprekorno prilagođavanje različitim intenzitetima svetlosti omogućava mu da održi svoj prepoznatljiv izgled uz istovremeno održavanje oštrine vida i zaštite očiju.

Osim svoje praktičnosti, ove naočari nude pouzdanu zaštitu od UV zračenja čime se izbegava i smanjuje rizik od dugoročnih oštećenja očiju usled UV zračenja. Doduše, po bon tonu nije pristojno nositi naočari za sunce uveče posebno u zatvorenim prostorijama, ali on za to ima opravdanje jer ih nosi prvenstveno zbog vida.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)