Zanimljivosti

PRINCEZA ZBOG ŠAMANA NAPUŠTA KRALJEVSKU PORODICU! Javnost to ne prašta: U pitanju je čovek koji tvrdi da je rak izbor i da je koronu pobedio medaljonom! (FOTO)

Norveška princeza Marta Luiz, koja je već neko vreme u intrigantnoj vezi sa šamanom Durekom Veretom, rešila je da sada konačno raskrsti sa svim kraljevskim dužnostima.

09.11.2022 14:32

PRINCEZA ZBOG ŠAMANA NAPUŠTA KRALJEVSKU PORODICU! Javnost to ne prašta: U pitanju je čovek koji tvrdi da je rak izbor i da je koronu pobedio medaljonom! (FOTO)
FOTO: Profimedia

Palata iz Norveške je saopštila da je princeza Marta Luiz (51) napustila kraljevske dužnosti kako bi se sa svojim verenikomDurekom Veretom (47), posvetila poslu na polju alternativne medicine. Njena veza sa samoproglašenim šamanom izazvala je razne kontroverze širom njene zemlje, naročito nakon što je on u svojoj knjizi "Spirit haking" sugerisao kako je rak kao bolest izbor, a osim toga, on na svojoj zvaničnoj stranici prodaje i medaljon za koji tvrdi kako mu je pomogao da prevaziđe COVID-19. 

Odlazak princeze iz porodice nije baš najsjajnije prihvaćen, iako su je oni podržali. Naime, nedavna anketa pokazuje kako je kraljevska porodica izgubila na popularnosti zbog te veze, a takvo mišljenje je iskazalo čak 17 odsto Norvežana.

U saopštenju Palate se navodi da uprkos tome što princeza neće više predstavljati kraljevsku porodicu, želja kralja jeste da ona zadrži svoju titulu. S druge strane, u skladu s kraljevskim protokolom, kada se Marta Luiz venča sa svojim verenikom on će postati član kraljevske porodice, ali neće imati titulu, niti predstavljati monarhiju. 

Norveška princeza je izgubila svoju počasnu titulu "Njeno kraljevsko visočanstvo" 2002. kada je odlučila da se bavi vidovnjaštvom, a 2019. je pristala da ne koristi svoju titulu princeze u komercijalnim poduhvatima, prenosi Gardijan.

Takođe, odsad se par neće pojavljivati niti povezivati sa kraljevskom porodicom u svojim kanalima društvenih medija, niti tokom svojih komercjalnih aktivnosti. U skladu s tim kraljevska porodica je istakla kako "veruje norveškoj zdravstvenoj službi i norveškim zdravstvenim vlastima" ističući važnost naučnih istraživanja i potvrđenog medicinskog znanja, očigledno želeći da se ogradi od svega onoga što ima veze sa šamanom Veretom.   

Martla Luiz se oglasila u istom saopštenju rekavši kako veruje da postoje stavke dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja koje se ne mogu sažeti u lekarskom izveštaju. Tom prilikom je istakla važnost duhovnosti i intimnosti s drugim ljudima, zatim upražnjavanje joge i meditacije kao važnih dodataka u procesu izlečenja. 

- Treba razdvojiti moje lične stavove od onih koji me povezuju sa kraljevskom porodicom, jer se moji privatni stavovi razlikuju i niko drugi ne treba da odgovara za njih - poručila je princeza pokušavši da odgovorima svima onima koji kritikuju njenu porodicu zbog izbora koji je napravila.   

Inače, princeza koja iza sebe ima brak u trajanju od pet godina (od 2002. do 2007) svojevremeno je govorila da ima vidovnjačke sposobnosti i da može da priča s anđelima. Njen otac, norveški kralj Harald V i majka Sonija, to su sve ipak prihvatili. Oni, podsetimo, imaju i sina Hokona koji je prestolonaslednik norveške kraljevine.    

Bonus video:

Komentari (0)