LIČNA KARTA VAŠE DUŠE

JAPANSKI TEST LIČNOSTI: Saznajte kakva vam je duša i ko su vam prijatelji!

Ovaj test će vam otkriti koje su to vaše dobre i loše osobine ali i kako doživljavate ljude bliske sebi.

17.12.2021 16:46

JAPANSKI TEST LIČNOSTI: Saznajte kakva vam je duša i ko su vam prijatelji!
pexels.com

Najvažnije je da ovaj test radite instinktivno, što znači da ne bi trebalo da vagate i da se premišljate, već da zabeležite prvi odgovor koji vam padne na pamet. Za njega vam treba parče papira, jedna olovka, udobna fotelja i svega par minuta vremena.

Pa da počnemo!

1. Zamislite da ste u pustinji i u njoj se nalazi kocka. Da li je vidite?

pexels.com

Kockaste kutije
 • Koliko je velika?
 • Od čega je sačinjena?
 • Gde se tačno nalazi u pustinji?
 • Da li je zakopana u pesku ili stoji na vrhu peska?
 • Da li možda lebdi ili se kreće?

2. U pustinji se nalaze i merdevine.

 • Od kojeg materijala su napravljene?
 • Koliko su visoke?
 • Gde se nalaze u odnosu na kocku?

3. Sada primećujete konja koji vam se približava.

pexels.com

Konj
 • Koliko je on daleko od kocke?
 • Šta radi?
 • Kako se kreće?
 • Kako izgleda?
 • Da li je vezan ili se slobodno kreće?
 • Ima li sedlo?

4. Zamislite sada cvet u pustinji.

 • Gde je on smešten u odnosu na kocku?
 • Koliko cvetova vidite?

5. Sada počinje oluja.

pexels.com

Oluja
 • Da li je to velika ili mala oluja?
 • Da li oluja utiče na konja, cvet, kocku i merdevine?

Značenja:

KOCKA

Predstavlja vas. Ako je velika, vi ste verovatno samopouzdana osoba. Bili biste dobar menadžer. Ako je mala, vi ste stidljiva i povučena osoba, tihi ste i ne volite da budete primećeni.

Ako je kocka ukopana u zemlju, volite da planirate i razmišljate unapred. Ukoliko stoji na tlu, vi ste pragmatična osoba koja zna šta radi i šta želi od života. Ako se vrti ili kreće, razmišljate “izvan okvira” i niste uvek spremni da se složite sa stereotipima i konvencionalnim shvatanjima.

Kocka koja lebdi u vazduhu znači da imate umetničku ličnost i vrlo ste maštoviti. Ako kocka nije od čvrstog materijala, označava da se vaš unutrašnji svet i stav prema životu još uvek oblikuju. Ako je čvrsta, vi ste potpuno oblikovana osoba kojom je teško manipulisati, piše portal novipocetak.com.

MERDEVINE

pexels.com

Merdevine

Predstavljaju vaše prijatelje. Kako ste zamislili merdevine, govori o tome koliko ste bliski sa prijateljima i rođacima i kako da se odnosite prema njima. Ako merdevine dodiruju kocku, bliski ste sa njima i rešavate svoje probleme uz njihovu pomoć.

Ako ne dodiruju kocku, vi rešavate svoje probleme sami. Merdevine ispod kocke govore o tome da vas prijatelji vide kao vođu i autoritativnu osobu. Ukoliko merdevine i kocku vidite na istom nivou, vi i vaši prijatelji ste ravnopravni.

Ako su merdevine iznad kocke, vidite svoje prijatelje kao autoritativne. Kratke merdevine znače da imate malu grupu prijatelja. Ako su visoke, vi ste ekstrovertna osoba koja ima mnogo prijatelja i poznanika.

KONJ

Simbolizuje vašeg partnera. Vidite li smeđeg konja namenjenog radu u polju? Onda želite bračnog partnera u kojeg se možete pouzdati.

Jeste li zamislili sjajnog Pegaza ili jednoroga? Onda verovatno sanjate o nekome koga nikad nećete imati ili o slavnoj osobi.

Ako je konj vezan, to ukazuje na vašu potrebu za kontrolom u odnosu. Ako ima sedlo, osećate se sigurno s njim. Ako nema, vi svog partnera vidite kao nepredvidivu osobu koju ne možete kontrolisati.

Ako je konj udaljen od kocke ili se kreće u suprotnom smeru, osećate se udaljeno od svog trenutnog partnera ili daleko od partnerstva kakvo biste želeli.

CVEĆE

pexels.com

Cvet

Simbolizuje decu. Neki ljudi zamisle samo jedan cvet, drugi vide šareni vrt ili cveće koje prekriva kocku i celu pustinju. Količina cveća koju ste zamislili označava koliko dece biste želeli imati i vaša osećanja prema njima.

Ako su cvetovi blizu kocke, želite blizak odnos sa svojom decom ili ga već imate. Ako su udaljeni, ne brinete posebno o udaljenosti između vas i vaše dece.

OLUJA

Označava vaše strahove.

Ako je udaljena, imate malo briga u životu. Ako je blizu kocke, spremni ste da se suočite sa onim što je ispred vas. Ako je oluja iznad kocke, osećate da vas trenutno zaokupljaju nevolje.

Ovo su značenja pojedinih boja kocke:

CRNA: Boja autoriteta, elegancije, profinjenosti i zavodljivosti.

BELA: Nevinost, čistoća.

CRVENA: Dominacija, moć, seksualna energija, privlačenje pažnje. Boja ljubavi.

PLAVA: Predstavlja znanje, odanost, autoritet.

pexels.com

Materijali u boji

ZELENA: Saosećanje, napredak, novac, vitalnost, opuštajuća boja.

ŽUTA: Privlači pažnju. Boja optimizma, entuzijazma, zaigranosti.

LJUBIČASTA: Kraljevska boja, predstavlja luksuz, bogatstvo, prefinjen ukus, romantiku, ženstvenost.

SMEĐA: Pouzdanost, stabilnost, boja zemlje.

 

Komentari (0)