Test ličnosti

TEST PODSVESTI: Da li zaista volite sebe?

Pitanja su jednostavna, a vaš zadatak je da na njih odgovorite iskreno i bez previše razmišljanja.

17.02.2024 16:20

TEST PODSVESTI: Da li zaista volite sebe?
Shutterstock

Zdrava ljubav prema sebi je osnov zdravih odnosa sa drugim ljudima. Ukoliko sebe ne volite dovoljno, teško da ćete ostvariti dobar odnos sa osobama kojima ste okruženi. Takođe, manjak ljubavi prema sebi dovodi vas u rizik da za partnera odaberete osobu koja vam nije kompatibilna.

U nastavku sledi test podsvesti koji je na svom sajtu podelio i čuveni ruski psiholog Mihail Labkovski. Test se sastoji od izjava iza kojih se krije odgovor koliko zapravo volite sebe. Pročitajte izjave i napišite da li se slažete s njima – uvek, ponekad ili nikad.

Upišite sebi jedan bod za odgovor “uvek”, dva za “ponekad” i tri za “nikad”. Na kraju testa saberite dobijeni broj bodova i otkrijte da li volite sebe.

1. Sviđa mi se kako izgledam

2. Siguran sam u svoje sposobnosti

3. Smatram da sam dobar čovek

4. Ne žalim zbog grešaka koje sam napravio – one su formirale moje iskustvo

5. Nikome ne zavidim

6. Ne poredim se ni sa kim

7. Mislim da sam prijateljski nastrojena osoba

8. Nikada ne krijem svoje godine

9. Volim da kažem šta sam po zanimanju

10. Prijaju mi komplimenti

shutterstock.com

Najteže je biti iskren prema samom sebi

 

Rezultat

Do 12 bodova - Bezuslovna ljubav

Vi zaista volite sebe, i to bezuslovno. Prihvatate sebe onakvima kakvi jeste, ne tražite mane sebi i sigurni ste u svoju jedinstvenost i originalnost. Verujete da ste sposobni za sve: vredni ste i dajete najbolje od sebe na poslu, u ljubavi, prijateljskim i porodičnim odnosima.

Od 13 do 20 poena - Ima prostora za napredak

Kao i većina ljudi, s vremena na vreme sumnjate u sebe i svoje sposobnosti. Istovremeno, pokušavate da naučite da volite i prihvatite sebe i ulažete napore da steknete ovo najvažnije osećanje. Na pravom ste putu! Pokušajte češće da slušate sebe i svoje želje.

21 i više - Druge volite više

Čini se da sebe baš i ne volite onoliko koliko bi trebalo. Možda je tome doprinelo teško detinjstvo: učili su vas da se upoređujete sa drugima i da se stalno trudite da budete bolji od svih ljudi koje poznajete. Ipak, nemojte da vas to obeshrabruje. Sama spoznaja da je moguće i potrebno voleti sebe pomoći će vam da promenite sve. Odmah počnite da govorite šta volite, a šta ne i radite šta osećate da vam je potrebno. Situacija će se uskoro promeniti na bolje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)