Zanimljivosti

POLICIJA ZAUSTAVILA CRNI AUDI KOJI JE DIVLJAO PUTEM: Kada su ugledali vozača, samo što nisu vrisnuli! (FOTO)

Nemačka javnost već danima bruji o skandalu koji je ozbiljno iznervirao policijske službenike u Dortmundu.

12.10.2024 18:56

POLICIJA ZAUSTAVILA CRNI AUDI KOJI JE DIVLJAO PUTEM: Kada su ugledali vozača, samo što nisu vrisnuli! (FOTO)
Shutterstock

Incident koji je zaintrigirao nemačku javnost nedavno se dogodio kada je policijska kamera snimila vozača u prekršaju, ali ne bilo kog vozača. Za volanom Audija bio je, verovali ili ne, Kuki monster ili Keksomlat (Cookie Monster), popularni lik iz animirane serije "Ulica Sezam". Vozač, maskiran u prepoznatljivo plavo čupavo odelo s velikim očima, vozio je 97 kilometara na sat, što je 17 kilometara preko dozvoljene brzine.

- Zabava nošenja maske iz "Ulice Sezam" može brzo da postane ozbiljna - rekao je Piter Banderman, portparol nemačke policije, dodajući da sumnjaju da je ceo incident namerno insceniran. 

Na osnovu fotografije koja je nastala u Dortmundu, policija veruje da se vozač odlučio na ovu bezobraznu šalu, ali nadležni nisu bili impresionirani. Ukoliko policija uspe da identifikuje vozača, popularni Keksomlat može da očekuje kaznu od 50 evra. 

- Ovakva vrsta ponašanja može imati ozbiljne posledice, a bezbednost na putevima mora biti prioritet. Ne daj bože da se dogodila teška saobraćajka, to ne bi pomoglo rodbini ubijene osobe ako se osoba koja je to učinila suznih očiju na sudu pokaje zbog svoje zabave sa maskom - zaključio je Banderman.

Iako se neki mogu nasmejati bizarnom prizoru popularnog animiranog lika za volanom, u policiji naglašavaju da kršenje saobraćajnih propisa ne bi trebalo da bude šala.

Ovo nije prvi put da je lik Keksomlata u centru pažnje zbog nedoličnog ponašanja. Prema izveštajima iz 2023. godine, stanovnicima Santa Kruza u Kaliforniji savetovano je da izbegavaju čoveka koji se maskirao u Keksomlata, koji je viđen kako glasno psuje i uznemirava prolaznike na obali. Prema navodima policije, Keksomlat je čak uznemiravao roditelje koji su mu plaćali da pozira sa njihovom decom. 

- Primamo pozive od ljudi koji kažu da je situacija "jeziva". Na osnovu njegove istorije, savetujemo sve da ne komuniciraju sa ovom osobom - reči su portparolke Džojs Blaške koja je tada upozorila javnost.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)