Zanimljivosti

IZNAJMILA JE GOSTIMA VIKENDICU NA 3 NEDELJE PREKO AIRBNB: Šokirala se kad joj je stigao račun za struju - odmah je uvela ovo pravilo!

Ešli je iznajmila kuću u Severnoj Karolini i mislila je da je imala goste iz snova dok nije videla šta su napravili.

19.08.2024 15:20

IZNAJMILA JE GOSTIMA VIKENDICU NA 3 NEDELJE PREKO AIRBNB: Šokirala se kad joj je stigao račun za struju - odmah je uvela ovo pravilo!
Shutterstock

Iznamljivanje stana na dan, kuće ili vikendice je izuzetno isplativ posao, koji je uzeo maha poslednjih nekoliko godina u Srbiji, posebno u Beogradu. Gosti, najčešće iz inostranstva, plaćaju između 50 i 100 evra dnevno za stan u Beogradu. 

Ovo nije ništa novo i u Americi na ovaj način mnogi zarađuju ogroman novac. Ali, iskustvo Ešli Klas, koja iznamljuje vikendicu u Severnoj Karolini preko Airbnba, nateralo je mnoge da se zamisle.

Umalo nije pala u nesvet

Kako je ispričala Ešli, koja se bavi iznajmiljivanjem kuće, za dobaru cenu je svoju vikendicu iznajmila na tri nedelje grupi prijatelja. Sve je bilo u najboljem redu, a kad su otišli Ešli je ušla u kuću nakon njihovog odlasa zatekla je sve cakum-pakum sređeno.

- Bila sam zapanjena koliko je sve čisto. Zaista su bili gosti iz snova i sve bi bilo sjajno da nisam narednog meseca dobila račun za struju u visini od 1.500 dolara! Umalo nisam pala u nesvest kad sam videla o kojoj se cifri radi - rekla je Ešli, a prenosi Poslovni dnevik.hr.

Foto: Shutterstock

Ešli nije ni slutila šta će njeni gosti u vikendici darade

 

Njeni računi za struju su u proseku bili barem tri puta manji, pa joj nije bilo jasno kako su za samo tri nedelje njeni gosti uspeli da nabiju toliki račun.

Pogledala je snimke nadzornih kamera iz kuće i dvorišta i sve shvatila.

- Moji gosti su instalirali punjač za električna vozila i bez problema punili auto strujom iz kuće. Ali, to nije bilo sve. Iznajmili su i instarila u kući 10 računara na kojima su rudarili kriptovalute. Da vam ne prima koliko to guta struja. Ispostavilo se da im je jeftinije da iznajme kuću u kojoj će vlasnik platiti struju nego da rudare iz sopstvenog doma i sami plaćaju astronomske račune - objasnila je Ešli.

Ona je kontakrirala Airbnb i poslala im račun za struju objasnivši im što su napravili gosti koji su u njenu kuću došli preko njih. Posle nekog vremena pristali su da plate račun za struju koji su napravili, a Ešli je uvela novo pravilo za svoje goste - zabranjeno je rudarenje kriptovaluta tokom boravka u njenoj vikendici.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)