Zanimljivosti

PRESEO MU RIBOLOV ZA SVA VREMENA: Morska neman koja je upecana je iskočila i zamalo mu sabljom probila vrat! (VIDEO)

Borio se za goli život!

20.07.2024 21:45

PRESEO MU RIBOLOV ZA SVA VREMENA: Morska neman koja je upecana je iskočila i zamalo mu sabljom probila vrat! (VIDEO)
TikTok-fairhope_fishing_company

Snimak sa mora koji se pojavio na TikToku privukao je ogromnu pažnju, sakupivši neverovatnih 35 miliona pregleda. Autor snimka potvrdio je da čistom srećom niko nije stradao. Naime, na snimku se vidi muškarac koji se može smatrati pravim srećnikom, nakon što je preživeo napad na ribarski brod u vodama Meksičkog zaliva od strane ribe zvane plavi marlin.

Plavi marlin je specifičan po nečemu što je najbliže opisati kao sablju. Taj svoj tzv. kljun u vidu sablje koristi za ošamućivanje, povređivanje ili ubijanje plena. Takođe njime kao nožem prolazi kroz jato riba, a zatim se vraća da pojede povređenu ili ošamućenu ribu. 

Ova krajnje opasna riba je muškarcu doslovno zabila sablju pod vrat, ali ni to nije bio kraj dramatičnih trenutaka. Sablju mu je potom zavukla ispod pazuha, ali se ipak vratila u more, te ga nije ozbiljno povredila niti usmrtila oba puta. Mnogi komnetarišu da ga je sam Bog spasao.

 

 

Autor zapisa je na TikToku potvrdio je da pri skoku marlina niko nije stradao, a snimak je ujedno otkrio da se riba prethodno zakačila za udicu i da se takođe borila za goli život.

Plavi marlini su poznati kao jedne od najbržih riba na svetu, a posebno su cenjeni u Japanu gde se od njihovog mesa priprema hrana poznata pod nazivom sashimi. Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama, gde su korisnici izražavali šok i divljenje hrabrosti muškarca.

- Ovo je bila zaista retka i opasna situacija.

- Marlini su obično plašljivi i beže od ljudi, ali kada se osećaju ugroženo, mogu postati veoma agresivni.

- Ovo je kao scena iz filma!

- Neverovatno da je prošao bez ozbiljnih povreda.

Ovaj incident je podsetnik na to koliko pecanje može biti opasno, čak i za iskusne ribare. Video se nastavlja širiti internetom, privlačeći sve više pregleda i komentara. Dok su neki apelovali na veću sigurnost u ribolovu, drugi su jednostavno uživali u adrenalinskoj priči koja je pokazala koliko priroda može biti nepredvidiva i opasna.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)