Zanimljivosti

DOBIO JE 10 MILIONA NA LUTRIJI, A ONO ŠTO JE URADIO SA NOVCEM ŠOKIRALO JAVNOST: Komšije u neverici gledale dobitnika, ovome se niko nije nadao

Plemenit gest koji će se dugo prepričavati.

12.05.2024 10:01

DOBIO JE 10 MILIONA NA LUTRIJI, A ONO ŠTO JE URADIO SA NOVCEM ŠOKIRALO JAVNOST: Komšije u neverici gledale dobitnika, ovome se niko nije nadao
shutterstock.com

Svako od nas je barem jednom poželeo da dobije novac na nagradnoj lutriji i već unapred isplanirao kako će ga potrošiti. Luksuzna putovanja, kupovina nekretnina, novog automobila najčešće su na spisku stvari na koje bismo prvo potrošili dobijen novac. Međutim, jedan dobitnik milionskog džekpota imao je drugačije planove.

Veteran britanske armije i bivši policajac, Dejvid iz gradića Bridž of Ern, osvojio je džekpot od oko 12 miliona evra na izvlačenju lutrije 27. aprila. Ovaj neverovatan dobitak nije zadržao samo za sebe, već ga je podelio sa 10 komšija iz svog kraja. Ova gesta velikodušnosti i solidarnosti privukla je pažnju javnosti i izazvala divljenje širom Škotske.

Shutterstock

Muškarac dobio 10 miliona na lutriji

Podela dobitka sa komšijama

Dejvid je odlučio da podeli svoj dobitak sa komšijama iz kvarta, pokazujući izuzetnu velikodušnost i brigu o zajednici. Ovaj gest je nešto što retko viđamo u doba kada se individualizam često ističe, te je Dejvidov postupak izazvao divljenje i inspirisao ljude širom zemlje.

Najveća osvojena premija u Škotskoj

Džekpot od 12 miliona evra koji je Dejvid osvojio predstavlja najveću premiju ikada osvojenu u nekoj nagradnoj igri u Škotskoj. Ovaj podatak jasno ukazuje na izuzetnost ovog dobitka i čini ga još značajnijim.

Reakcije javnosti

Ova vest izazvala je brojne reakcije javnosti, a ljudi su preplavljeni divljenjem prema Dejvidovoj velikodušnosti i spremnosti da podeli svoj dobitak sa komšijama. Takav nesebičan čin u današnje vreme izuzetno je retkost, te nije iznenađujuće što je privukao toliko pažnje.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)