Zanimljivosti

OVO VAM STJUARDESE NIKADA NEĆE REĆI: Jedan deo sedišta ne pipajte ni po koju cenu (FOTO)

Čuvajte zdravlje.

01.05.2024 19:30

OVO VAM STJUARDESE NIKADA NEĆE REĆI: Jedan deo sedišta ne pipajte ni po koju cenu (FOTO)
FOTO: shutterstock.com

Kada je u pitanju najprljaviji deo vašeg avionskog sedišta, mnogi bi mogli pretpostaviti da je to poslužavnik ili rukohvat Međutim, prema rečima penzionisanih stjuardesa, pravi krivac je takozvani džep na sedištu. Ispostavlja se da ovaj naizgled bezazleni odeljak retko biva očišćen i može da skriva šokantan niz predmeta, od korišćenih maramica i pelena do pola pojedenih slatkiša pa čak i donjeg veša. Džep postaje skladište za razne zaboravljene ili odbačene stvari, a njegova čistoća često biva zanemarena, pogotovo tokom brzih letova.

Jedna penzionisana stjuardesa podelila je svoj savet na Redit-u, upozoravajući putnike da nikada ne stavljaju ništa u džep na sedištu zbog njegove nehigijenske prirode. Ovo otkriće baca svetlo na potencijalne zdravstvene opasnosti koje vrebaju na neočekivanom mestu, što podstiče putnike da dva puta razmisle pre nego što smeste svoj telefon ili laptop u ovaj praktičan, ali krcat bakterijama prostor.

shutterstock.com

Higijena u avionu je važna

Briga o čistoći se proteže i na druge delove aviona, jer su i oni otkriveni kao legla bakterija. Na primer, poslužavnik, koji može biti zagađen sa više od 300 jedinica kolonizacije bakterija po kvadratnom inču, što prevazilazi nivoe nađene na toaletnim šoljama i mobilnim telefonima. Ova zastrašujuća činjenica ističe značaj održavanja lične higijene i korišćenja antibakterijskih maramica za dezinfekciju neposredne okoline u avionu.


Takođe, putnicima se savetuje da ne skidaju cipele tokom leta, kao i da izbegavaju oslanjanje glave na prozor, s obzirom na potencijalni nehigijenski dodir sa površinama koje su možda bile dodirnute od strane brojnih ljudi. Ova otkrića služe kao podsetnik na potrebu da se vodi računa o ličnoj higijeni i potencijalnim rizicima od izloženosti bakterijama tokom putovanja avionom.

U odgovoru na ove zabrinutosti, preporučuje se putnicima da nose alkoholne antibakterijske maramice kako bi očistili svoju neposrednu okolinu, pružajući proaktivnu meru zaštite od nagomilavanja štetnih bakterija. Preduzimanjem ovih mera opreza, putnici mogu umanjiti zdravstvene rizike povezane sa putovanjem avionom i osigurati higijenskije i udobnije putovanje.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)