Zanimljivosti

NEOBIČNE NOZDRVE SU SIMBOL LEPOTE U OVOM NARODU: Pogledajte kakvom bizarnom običaju su podvrgnute žene da bi mogle da se udaju! (VIDEO)

Ceo proces se obavlja bez anestetika, a za to vreme devojka ne može da diše na nos

06.04.2024 19:55

NEOBIČNE NOZDRVE SU SIMBOL LEPOTE U OVOM NARODU: Pogledajte kakvom bizarnom običaju su podvrgnute žene da bi mogle da se udaju! (VIDEO)
Tik Tok/mikeyam2

Čuli smo o različitim običajima širom sveta gde su žene podvrgnute izuzetno rigoroznim tretmanima kako bi bile lepe i kako bi mogle da se udaju. Negde su to žene koje oko vrata nose velike i masivne ogrlice koje deformišu i izdužuju njihov vrat, a predstavljaju simbol njihove lepote, iako su nepraktične i ometaju ih u svakodnevnom funkcionisanju. Takođe, bilo je i onih koje u vilici nose ploče kao jedan od simbola lepote. Posle takvih primera većina nas je još jednom bila zahvalna na tome gde živi, shvativši čemu su izložene mnoge žene širom sveta. 

Tik Tok/mikeyam2

Šokantna slika žena sa isečenim nozdrvama obišla je svet

Međutim, tu nije kraj. Još jedan bizaran običaj koji će verovatno šokirati one koji za njega nisu čuli su isečene nozdrve u koje je ubačeno drvo bambusa. Što je veća nozdrva, veća je šansa za ženu da bude udata. Naime, ova tradicija postoji vekovima u Apatani regionu u severnom delu Indije, gde su žene primorane da još u najranijem uzrastu imaju isečene nozdrve i da njihov izgled bude u najmanju ruku neobičan u odnosu na klasične standarde lepote.

Kad iseku nozdrve moraju ih pokloniti svom mužu, a čak i pored svoje prirodne lepote devojke se ne mogu udati ako nemaju ovakav neobičan nos. Što je rupa veća, to je devojka atraktivnija i rastu joj šanse za udaju. Ceo proces se obavlja bez anestetika, a za to vreme devojka ne može da diše na nos - samo na usta. 

Proces traje nekoliko sati, a ako devojka nije sposobna da izdrži bol za to vreme, kazna je veoma surova - izgubiće život. Kako žene stare, rupe na nozdrvama su im sve veće i veće, i svake godine imaju priliku da time pokažu svoju jedinstvenu lepotu. Snimak ovog bizarnog običaja obišao je svet, a ljudi su ostali u šoku i zabrinuti za njihovo zdravlje.

 

 

- Šta se dešava kada imaju sinuse ili infekciju? Mogu samo da zamislim koliko to teško može da bude.

- Želim samo da znam šta rade muškarci kako bi privukli žene?

- Usta ne govore mnogo, to je svrha običaja.

- Najbolnije od svega je što muškarci ne treba ništa da rade.

- Ovo mora da je aprilska šala - bili su neki od komentara.

Mnogi su komentarisali kako je zastrašujuće to što su ove žene već sa dva meseca svog života izložene ovakvoj torturi i kako nemaju mnogo izbora. Drugi su rekli kako je tužno što žene kroz toliko toga prolaze u životu. Bilo je i onih koji su se složili kako je većina žena u drugim delovima sveta privilegovana u poređenju sa ovakvim primitivnim društvima, jer žive u civilizaciji gde bi se ovako nešto smatralo teškim kršenjem ljudskih prava.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)