Zanimljivosti

"KUPIO SAM NAJRUŽNIJU KUĆU U KRAJU, IMALA JE TEPIHE U TOALETU": Pretvorio ju je u dom iz snova, o ovoj transformaciji svi pričaju! (VIDEO)

Tokom pet godina renoviranja novi vlasnik je zapuštenoj građevini promenio lični opis

08.03.2024 18:50

"KUPIO SAM NAJRUŽNIJU KUĆU U KRAJU, IMALA JE TEPIHE U TOALETU": Pretvorio ju je u dom iz snova, o ovoj transformaciji svi pričaju! (VIDEO)
tiktok-mo.and.the.jungle.shelf

Na tržištu nekretnina često se dešava da pojedine kuće koje nisu atraktivne i sređene, a ipak nisu za rušenje, dugo ostanu neprodate. Razlog je najčešće u tome što vlasnici ne žele ni dinar da ulože u njihovu restauraciju, budući da se često dešava da se kupcima baš zbog pojedinih modifikovanja kuća ne svidi. 

Čovek koji se na mreži TikTok predstavlja kao Mo rešio je da preduzme pomalo rizičan potez i kupi kuću u kraju koju dugo niko drugi nije želeo. U pitanju je bila prilično staromodna građevina sa kupatilskim tepisima i pločicama iz sedamdesestih godina.

 

 

 

 

Mo je ipak odlučio da kupi najružniju kuću u ulici, baš da bi je pretvorio u svoj dom iz snova. Pet godina kasnije, ljudi kažu da je to najlepša kuća u njihovom kraju i utrkuju se ko će pre da poseti Moa i vidi kako je kuću sredio iznutra. Jer, danas kuća spolja izgleda prelepo. Mo je uklonio bela PVC vrata i zamenio ih jarkonarandžastim koja su se odlično uklopila uz moderni crni zid od cigala.

Kad je reč o unutrašnjosti kuće, novi vlasnik je kompletno renovirao i hodnik i stepenište. Tako je umesto stepenika koji podseća na scene iz horor filmova sada tu maslinastozeleno stepenište, dok je ceo zid uz stepenice prekriven uramljenim fotografijama i slikama.

 

 

Takođe, Mo je promenio tamnozeleno kupatilo na donjem spratu u rustični stil sa zeleno-belim zidovima i cvetnim tapetama. Kako bi osvežio zastarelu dnevnu sobu, odlučio je da doda panelne zidove u nijansiranom zelenom tonu koji se odlično uklapa uz zelenu sofu. Takođe je prepravio i kamin.

Tamnozelena spavaća soba zamenjena je osvetljenom sobom u stilu seoske kuće u plavoj i žutoj boji. Mo je takođe dodao ugradne police u trpezariju i namestio seoski sto i stolice sa pletenim dodacima.

 

 

Kupatilo je takođe prošlo kroz transformaciju: Mo je dodao moderne crno-bele pločice i novu kadu, a tepih je zamenio crno-belom keramikom. Dvorište je takođe transformisano. Standardna bela PVC vrata zamenjena su francuskim staklenim vratima, a prostor je oplemenjen baštenskim nameštajem sa ugrađenim suncobranom.

Ova transformacija kuće je primer kako strpljenje, kreativnost i trud mogu da pretvore najneugledniju kuću u pravo malo remek-delo. Moova kuća sada je inspiracija mnogim ljudima da svoj dom preurede u drugom stilu i udahnu mu novi život.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)