Zanimljivosti

DOŠAO JE SA LJUBIMCEM NA POZNATU PLAŽU: Od prljavštine u koju je zaronio mnogima je pripala muka! (VIDEO)

Očekujemo da plaže na koje ćemo otići izgledaju kao sa razglednice, ali to nije uvek slučaj.

09.12.2023 13:00

DOŠAO JE SA LJUBIMCEM NA POZNATU PLAŽU: Od prljavštine u koju je zaronio mnogima je pripala muka! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/el.hora4

Odlazak na putovanje je prilika da upoznamo nove predele i doživimo nova iskustva. Naijizazovniji deo je prvo suočavanje sa nečim što je svojstveno za neku destinaciju, a o čemu nismo bili informisani. Većina nas voli da leto provede pod suncem i na plažama, a navikli smo da ih viđamo u besprekornom izdanju, kao sa razglednica.

Shutterstock

Navikli smo da plaže uživo izgledaju kao na razgledicama

 

Jedan prizor skroz će nam srušiti očekivanja, jer postoji i ona manje lepa slika živopisnih plaža. Ako je suditi po snimku koji je osvanuo na TikToku i koji je sakupio više od 1,2 miliona sviđanja, mnogi će potpuno promeniti percepciju o dalekim egzotičnim plažama kad vide neverovatnu scenu iz Argentine. Naime, nadomak Buenos Ajresa, na plaži Marisol vidi se kako čovek trči i pokušava da zaroni u more koje je prepuno pene i prljavštine. Morska površina je u snimku prekrivena smeđom penom zbog koje se more ne vidi, a čovek je zajedno sa svojim psom zaronio, uživajući u prizoru koji je mnoge zgrozio.

Iako su mnogi znali o čemu je reč, na društvenim mrežama je nastala konfuzija za mnoge koji su prvi put videli ovu pojavu.

 

 

- Da li je pena čista?

- Ko je drugi otrčao u sekciju za komentare da vidi šta se događa?

- O Božeee neeee...

- Pas je u fazonu:"Nikada više neću da te pratim u stopu".

- Imala sam mali srčani udar.

- Šta je ovo? - bili su neki od komentara.

Mnogi su priznali kako su bili uplašeni zbog psa koji je u jednom trenutku nestao, poručivši vlasniku da ne treba da ga vodi na ovakva mesta. Mnogi su ostali u čudu zbog ove pojave, rekavši da ništa slično nisu videli pre.

Inače, radi se o morskoj peni koja usled organskog materijala koji luče razne biljke, a koji se nakuplja u morskim talasima, stvara penu, mehuriće i sluz. Velika koncentracija organskog materijala koji nastaje od mikroalgi, raspadajuće flore i faune, bakterija i gljivica mnogima stvara zabrinutost i tema je analize treba li ljudi da se kupaju u takvoj vodi. Ova pena se lakše raspada na vrućinama, dok zimi izgleda čvrsto poput tenzida. Inače ne stvara nikakav rizik za kupanje u moru, ali mehurići ipak mogu da sadrže zagađivače i opasne supstance koje su prisutne u vodi.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)