Zanimljivosti

DOBITAK NA LUTRIJI NAPRAVIO MU JE PAKAO OD ŽIVOTA: Spiskao je 7, 5 miliona evra, završio u zatvoru pa na ulici kao beskućnik (FOTO)

Dobijeni novac potrošio je na luksuznu kuću, automobile, kupio je avion i helikopter a deo novca mu je propao u rizičnim poslovima.

05.08.2023 14:00

DOBITAK NA LUTRIJI NAPRAVIO MU JE PAKAO OD ŽIVOTA: Spiskao je 7, 5 miliona evra, završio u zatvoru pa na ulici kao beskućnik (FOTO)
Pixabay.com, Printscreen/The Sun

Li Rajan (63) jedan je od dobitnika britanske Nacionalne lutrije kome se posrećilo da dobije 7, 5 miliona evra! Međutim, novac mu nije doneo sreću, naprotiv napravio mu je pakao od života. 

U ispovesti za britanski San, on je otkrio da je nakon dobijanja novca prošao uspone i padove, raspala su mu se dva braka, a sve što je dobio spiskao je za svega nekoliko godina na rizične poslove. Danas je, kako tvrdi, najsrećniji i radi kao građevinski radnik.

Krah dva braka 

Li je sa suprugom i troje dece živeo u opštinskoj kući u Lesteru i uvek su kuburili sa novcem. Pokušavajući da zaradi nešto sa strane bavio se i sumnjivim poslovima sa automobilima zbog čega je čekao suđenje. Tik pred odlazak iza rešetaka, gde je proveo nekoliko mesec, kupio je srećku i dobio neverovatnih 7, 5 miliona evra.

- Moj cimer u zatvoru me je upozorio da pazim šta želim. Novac je prokletstvo to sad mogu da kaže jer sam bio i na vrhu i na dnu - rekao je Li.

Nakon izlaska iz zatvora počeo je nemilice da troši novac. Kupio je luksuznu kuću sa bazenom, tensikim dvorištem, saunom đakuzijem vrednu više od 1,15 miliona evra. To mu nije bilo dovoljno pa je pazario flotu najluksuznijih automobila kao što su bentli, ferari, bmw i porše, a svi su nosili personalizovane tablice Li 1, 2, 3, 4..

Razbacivanje novca nastavio je kupovimom dva superbicikla, pazario je avion za 144 hiljade evra i helikopter vredan skoro 272 hiljade evra. 

Njegov lukuzan život privukao je one koji su želeli da se ogrebu o njegovo bogatstvo pa je uskoro usledio razvod sa suprugom Kerol ali i ženidba sa mladom studentkinjom. Međutim, ni ona se nije dugo zadržala uz njega posebno kad je shvatila da je milionski dobitak na lutriji nestao.

- Na nagovor moje tadašnje devojke a kasnije žene Jildiz uložio sam 2,3  miliona evra u posao sa nekretninama u Kirgistanu ali je sve propalo - prisetio se Li.

I dalje kupuje srećke

Zbog zavere sa svojim telohraniteljem i bivšim veteranom SAS da otme jedno od svoje dece ponovo je završio u zatvoru ovog puta na devet meseci. 

Li tvrdi da ga je opljačkala kućna pomoćnica, da mu je neko zapalio luksuzan terenac, i na kraju je ostao bez novca. On je za svega nekoliko godina uspeo je da spiska sve milione, ostane bez druge žene i završio je na ulici živeći kao beskućnik dve godine u jugozapadnom Londonu.

- Osim smrti, živeti na ulici kao beskućnik je dno dna. I danas ponekad provedem noć u šatorima na ulici samo da bih se podsetio da sam otporan na bombe, prošao sam kroz sve to. Toliki novac, pa život na ulici bukvalno sa vrha sam pao na dno. Bilo je to ludo iskustvo koje nikada neću zaboraviti - rekao je Li.

Danas živi mnogo mirnije, radi kao građevinski radnik i tvrdi da je srećniji nego ikad.

- U ovom trenutku sam srećniji nego što sam ikada bio u svom životu. I dalje kupujem srećke, ali ako ponovo dobijem novac niko neće čuti za to - zaključio je Li Rajan.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)