Zanimljivosti

KUPIO JE KUĆU PREPUNU STVARI ZA 7.300 EVRA: Pripadala je profesorki klavira, a ono što je pronašao unutra ostaviće vas u neverici! (VIDEO)

Ono što je smeće za jednog čoveka, za drugog je blago.

04.08.2023 21:05

KUPIO JE KUĆU PREPUNU STVARI ZA 7.300 EVRA: Pripadala je profesorki klavira, a ono što je pronašao unutra ostaviće vas u neverici! (VIDEO)
Instagram/curiosityincyeg

Priča i video jednog trgovca antikvitetima iz Kanade postali su viralni, nakon što je kući od 280.000, platio svega 7.300 evra. Kuća je pripadala velikoj dami i profesorki klavira, ali nije se nadao da će brojne zanimljivosti u njoj.

Instagram/curiosityincyeg

Aleks Arčbold, vlasnik antikvarnice u Kanadi.

Aleks Arčbold, vlasnik antikvarnice u Edmontonu, koji vodi popularan Jutjub kanal na koji je pretplaćeno preko nekoliko hiljada pratilaca, kupio je kuću i imovinu nastavnice klavira u penziji. 

- Rekli su mi da je živela skromno i nisam previše očekivao. Jedini razlog zašto sam je kupio jeste taj što mi je bila interesantna za moj Jutjub kanal i u najmanju ruku dobio bih koncertni klavir. Međutim, bila je pretrpana stvarima i u momentu nisam znao šta da radim - kaže Aleks za "Bored Panda". 

Instagram/curiosityincyeg

Kuća je bila zatrpana stvarima i kada je počeo da čisti nije znao odakle da krene.

Zajedno sa svojom ženom i decom, ovaj Jutjuber je pretražio kuću u potrazi za bilo čime što bi mogli prodati i bili su  iznenađeni kada su naišli na srebrne poluge sakrivene među hrpom papira. Prema Arčboldu, one su bile samo vrh ledenog brega.

- Najimpresivniji pronalasci bili su novčanici puni gotovine, srebrna poluga teška 50 kilograma i kese pune zlatnog i dijamanstskog prstenja - rekao je Arčbold.

Na prvoj aukciji zaradili su skoro 200.000 dolara. Arčbold očekuje da će zaraditi još najmanje 80.000 evra dok potpuno ne isprazni kuću.

Arčbold i njegova porodica takođe su pronašli nekoliko dizajnerskih torbi od brenova kao što su Šanel. Barberi i Tifani. Otkrili su i ormare pune krznenih bundi i dizajnerske odeće, a ti dizajni su stari decenijama i skoro ne mogu da se pronađu. U kući su takođe pronađeni vredni stari gramofonski zapisi, starinski pribor za jelo, knjige i najmanje tri šivaće mašine.

Instagram/curiosityincyeg

Pronašli su pune kutije dizajnerskih komada koji su stari decenijama i vrede malo bogatstvo.

- Sve ovde ima potencijal i ovo je bila najbolja investicija do sada - nasmejao se Arčbold.

Otkrio je i to da je za sebe zadržao koncertni klavir i nada se da će ga smesiti u kafić koji planira da otvori  pored svoje antikvarnice.

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)