Zanimljivosti

OVA DEVOJKA POBEGLA JE IZ PAKLA VERSKE SEKTE: Doživela je totalnu transformaciju, evo kako danas izgleda! (VIDEO)

Jolanda ima samo 19 godina i čitavom svetu je otkrila s čim se suočavala živeći u poligamnoj porodici s mnoštvom braće i sestara koji su je ismevali kada se usudila da na trepavice namaže malo maskare.

25.06.2023 13:03

OVA DEVOJKA POBEGLA JE IZ PAKLA VERSKE SEKTE: Doživela je totalnu transformaciju, evo kako danas izgleda! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/yolandabadnaloy

Jolanda ima samo 19 godina i do skoro nije živela poput svojih vršnjaka. Iako je očekivano da u tim godinama devojke uveliko istražuju svet i bave se izgledom, njoj je sve to bilo potpuno nepoznato. Budući da je rođena i da je odrastala u porodici pripadnika verske sekte Fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, živela je pod potpuno drugačijim pravilima nego pripadnici njene generacije.

Kao dete iz poligamne porodice, u kojoj je njena majka bila druga supruga, Jolanda je živela sa još 12 braće i sestara. Njena druga majka ima desetoro dece. U svojoj ispovesti devojka je otkrila kako se suočavala sa tim ekstremnim pravilima grupe kojoj je pripadala, kao i koliko je žudela za životom za koji je znala da postoji van njene porodice. 

Printscreen/TikTok/yolandabadnaloy

Jolanda je pripadala verskoj sekti u kojoj važe stroga pravila, pa ona, između ostalog, do skoro nije videla ni TV 

Morala je da poštuje poseban dres kod, koji je podrazumevao nošenje odeće koja prekriva celo telo i gde se mogu videti samo lice, šake i stopala. 

- Nismo smele da nosimo ništa što bi privuklo suprotni pol. Nismo smele da šišamo kosu, da koristimo internet ili TV, u suštini sve što je zabavnog karaktera - otkrila je Jolanda u ispovesti.

Ona je napokon izašla iz grupe i prilagođava se novom životu, a počela je s transformacijom kose i lica, da bi kasnije u objavama pokazala i svoj novi stajling.

@yolandabadnaloy #duet with @Minutes of Entertainment My eyes are dilated from the trauma not drugs, for everyone asking. #escapingpolgamy #trauma #religion #cults #FLDS #mormon ♬ original sound - Minutes of Entertainment

Njena priča je, očekivano, izazvala salve reakcija. 

- Neverovatno je kako deca koja odrastaju u ovim grupama prekidaju ciklus. To zahteva nezamislivu hrabrost po pitanju svega. Ti si to uradila! -

- Ova transformacija je neverovatna -

- Toliko si jaka!. Ne mogu da zamislim kakav si pakao prošla. Hvala što si dovoljno hrabra da podeliš priču -

- Žena je dijamant - komentarisali su korisnici mreže.

U jednoj od svojih objava, koja je sakupila 2,9 miliona sviđanja, Jolanda je pokazala totalnu transformaciju kroz koju je prošla, kao i novi život, i to kroz putovanja, nošenje kupaćih kostima poput svojih vršnjakinja, kao i atraktivne odeće u kojoj izgleda lepo i moderno. Ona je u snimku kojim je prikazana njena promena šminkerkama otkrila kako se nikada nije šminkala, kao i da bi samo nekada eventualno stavila maskaru. Međutim, zbog toga je bila izložena podrugljivim komentarima i vređanjima pripadnika svoje verske sekte, naročito majke i sestara.

Jolanda je i u jednoj poznatoj američkoj rijaliti emisiji otkrila s čim se suočavala u prethodnom životu, naglasivši da više nije mogla da trpi pritisak. Ipak, naglasila je kako je tužna zbog činjenice da više neće videti svoju porodicu, niti moći da priča sa njima. 

Ljudi su joj u komentarima uputili reči podrške rekavši da zaslužuje slobodu i sreću poput svih nas, kao i da se nadaju da će to pronaći u novom životnom poglavlju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)