Zanimljivosti

DEVOJČICA SE POJAVILA NA TRENINGU BORILAČKOG SPORTA I SVI SU ZANEMELI: Ono što je usledilo ostavilo ih je bez teksta (VIDEO)

Jedna malena Azijatkinja postala je popularna širom sveta zbog pojednog svog poteza.

20.06.2023 14:01

DEVOJČICA SE POJAVILA NA TRENINGU BORILAČKOG SPORTA I SVI SU ZANEMELI: Ono što je usledilo ostavilo ih je bez teksta (VIDEO)
pexels.com

Mnogi će odmahnuti rukom kada spomenete da žensko poznaje osnove nekog borilačkog sporta, jer smatraju kako je to rezervisano za one jače, odnosno muškarce. Iako će se većina složiti da su za devojčice rezervisani daleko lepši sportovi, činjenica je da u današnjem svetu, gde vrebaju razne opasnosti, nije na odmet poznavati osnove samoodbrane kroz ovakve sportove. 

Frontkik, puškik, aperkat ili kroše kod nje se ređaju lagano kao da se radi o nekim najobičnijim vežbama koje ne zahtevaju naprezanje. Koliko disciplina i trening mogu napraviti od svakoga jaku i osobu sigurnu u sebe, pokazala je i jedna mala bokserka iz Azije koja je na fascinantan način predstavila osnovne pokrete sporta koji već dugo trenira. 

pexels.com

Od malih nogu mnoga deca se opredeljuju za neki od borilačkih sportova

Ona je u sparingu nastupila sa svojim trenerom demonstrirajući veštine samoodbrane pokazavši sjajne sposobnosti gde su do izražaja došli njena snaga, eskplozivnost i agilnost. U kratkom snimku od nekoliko sekundi mala sportistkinja izvela je najzahtevnije pokrete u boksu, bukvalno "prebivši" svog trenera. Sa bokserskim rukavicama, u klasičnom stavu za napad ili odbranu ona je prilično brzo izdemonstrirala gotovo sve osnovne pokrete boksa, dok je trener sve vreme bio u defanzivnom stavu primajući od nje udarce jedan za drugim.

Mnogi su u njoj videli pravog fajtera a možda i budućeg šampiona komentarišući da se devojčica kroz ovaj sport naučila pre svega disciplini, istrajnosti i da je izgradila samopouzdanje.

- Ona je apsolutno fenomenalno-

- Momci, tretirajte je sa poštovanjem -

- Odlična borba. Bolje od učitelja- 

- Mali terminator - komentarisali su korisnici mreže.

 

Tiktokeri su sa uživanjem odgledali kratku borbu male devojčice sa svojim trenerom, za koga mnogi pretpostavljaju da je otac upitavši se na kom će nivou ona biti kada bude napunila 18 godina. Mnogi su komentarisali da u budućnosti neće verovatno nijedan momak pokušati da se igra sa njom i da će je svako tretirati sa velikim poštovanjem.

Borilački sportovi su među decom sve popularniji, a u Aziji su deo aktivnosti dece pa su neki od popularnijih osim kik boksa, karate, Kung fu i drugi. Odrasli se sve više okreću ka treniranju ovih sportova jer je dokazano da su odlični kao antistres metoda i da jačaju sampouzdanje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)