Zanimljivosti

NARKOMAN I KOCKAR JE UŠETAO U SUDNICU, A KADA JE SHVATIO KO JE SUDIJA SKAMENIO SE: Najpre se stidljivo osmehnuo, a zatim briznuo u plač, ona mu je u trenu promenila život!! (VIDEO)

Artur But je postao poznat 2015. godine kada je doživeo nesvakidašnje iznenađenje u sudnici, gde se pojavio zbog teških prekršaja, a zanemećete kada vidite gde je on danas.

22.05.2023 20:01

NARKOMAN I KOCKAR JE UŠETAO U SUDNICU, A KADA JE SHVATIO KO JE SUDIJA SKAMENIO SE: Najpre se stidljivo osmehnuo, a zatim briznuo u plač, ona mu je u trenu promenila život!! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/thehoppers4

Izlazak pred sudiju zbog bilo kakvog prestupništva nije nimalo prijatno iskustvo, a oni koji su se suočili sa tim mogu da potvrde kroz kakve su strahove prošli. Da li se radi o nekom manjem prekršaju ili težem krivičnom delu, prestupnici i oni koji su prekršili zakon prolaze isto i znaju da se nalaze pred organom koji "ne gleda kroz prste", kao i da je došao trenutak da se suče sa istinom.

Sama pojava pred sudijama i osobljem suda, za krivca je dovoljno veliki stid, pa često ne kriju razočaranje zbog toga što su se našli na tom mestu. Ipak, situaciju dodatno može pogoršati saznanje da nekoga od prisutnih sudnih organa poznaju. Upravo to se dogodilo Arturu Butu sa Floride koji je u žižu javnosti dospeo 2015. godine kada je sudija Mindi Glejzer, pred kojom se on pojavio, otkrila da je njegova drugarica iz srednje škole.

Krajnje šokantna scena usledila je nakon što ga je upitala da li je išao u Nautilus školu. 

Printscreen/TikTok/thehoppers4

Okrivljeni isprva nije mogao da veruje ko stoji preko puta njega, pa su posle stidljivog osmeha usledile suze 

- Bio je najbolje dete koje znam. Šta se desilo sa vama, gospodine? - upitala je ona posramljenog okrivljenog.

Artur je nakon kratke pauze tokom koje se stidljivo osmehivao, briznuo u plač. Bilo je jasno da ga je stid i da se kaje, dok je sudija bila razočarana njegovim postupcima nadajući se da će preokrenuti svoj život nabolje.

But je još od rane mladosti imao problem sa kockom i zavisnošću od droga. Ubrzo je počeo da se bavi kriminalom i razbojništvom i tako prekinulo san da jednog dana postane neourohirurg. Napustio je školu u 11. razredu. Davnih osamdesetih godina bio je osuđen na 20 godina zatvora i pušten je nakon 10. Za to vreme je pokušavao bezuspešno da se zaposli, pa se vratio kocki i drogi. Zbog toga je uhapšen kako bi odslužio i ostatak kazne. Sve se, međutim, zakomplikovalo 1997. godine kada su zatvorenici bili na zadatku čišćenja smeća oko Majamija, kada je uspeo da pobegne. Zbog toga je 2015. dospeo na naslovne strane svih američkih medija.  

Sudija Glejzer je sa njim išla u istu srednju školu Nautilus i sa ljubavlju je pričala o Arturu prisećajući se kako je bio dečak za primer i perspektivan mladić koji je posebno bio dobar u matematici i nauci. To je njega navelo da zaplače jer na početku nije mogao da veruje da se iza sudske odore krije njegova nekadašnja drugarica iz razreda.

Glejzerova, kao i njene ostale kolege sudije, pozvale su Buta da preokrene život nabolje.

Ova priča izazvala je salve reakcija na TikToku, gde je snimak sa suđenja od pre nekoliko godina ponovo preko noći postao viralan. 

- Način na koji se slomio od stida pokazuje da je dobra osoba. Ima nade -

- Nije plakao zbog stare drugarice, već saznanja šta je postao -

- Sudije sa ljudskošću su nešto što nam treba -

- Svako se može promeniti, to nije kraj puta - komentarisali su korisnici mreže.

Tokom trajanja sudskog postupka Artur je izrazio kajanje zbog svojih dela i štete koju je naneo žrtvama i izvinio se svima. Sudijama je obećao da će se promeniti. 

Deset meseci kasnije But je pušten iz pritvorskog centra Metro-Vest u Majamiju, a među njegovim članovima porodice koji su ga čekali bila je i njegova prijateljica sudija.

Artur je za vreme boravka u pritvoru čitao knjige o biznisu i nije želeo da odustane od šanse za promenom, u čemu ga je, kako je tada rekao za američke medije, inspirisala upravo Mindi. Dobio je u međuvremenu pomoć i lečenje od zavisnosti i danas je uspešan menadžer jedne farmaceutske kompanije na Floridi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)