Oko sveta

RADNICA SA JAHTE OTKRILA TAJNE MILIJARDERA: Od ovih bizarnih zahteva bogataša pripašće vam muka, samo u jednoj situaciji smeju da kažu ne

Posada na luksuznim brodovima ima strogo propisana pravila ponašanja, a jedna od zaposlenih otkrila je neke od najekscentričnijih zahteva koje je videla.

20.06.2023 18:00

RADNICA SA JAHTE OTKRILA TAJNE MILIJARDERA: Od ovih bizarnih zahteva bogataša pripašće vam muka, samo u jednoj situaciji smeju da kažu ne
shutterstock.com

Gizel Azuta (39) koja već nekoliko godina radi na luksuznoj jahti jednog milijardera otkrila je pikantne detalje svog posla. 

Mnogi bi rekli da je ovo posao iz snova od putovanja na egzotične destinacije do "druženja" sa bogatašima, ali nije to baš tako. Kako je objasnila Gizel, za svoj posao je odlično plaćenja ali se često nađe u vrlo delikatnim situacijama. 

shutterstock.com

Vlasnici jahte često imaju bizarne zahteve za radnike koji moraju da ih ispune

Bizarni zahtevi 

Gizel priznaje da je posao prihvatila zato što je zaljubljenik u more i putovanje, pa je mislila da će spojiti strast za plovidbom uz sjajno plaćen posao. Međutim, nije očekivala da su milijarderi do te mere ekscentrični i da vrlo često dobija bizarne zahteve koje mora da ispuni.

- Radnici na superjahtama nikada ne smeju da koristiti reč "ne", sve dok zahtev nije se*sualan ili ne preti zdravlju ili životu posade. Naša dužnost je da ispunimo svaki zahtev koliko god čudan ili lud - objasnila je ona.

 Otkrila je i neke od najbizarnijih zahteva svojih poslodavaca koje je dobila ili je lično bila prisutna nekim neverovatnim scenama.

- Jednom prilikom gost multimilioner predložio je članu posade da vrši nuždu na vrhu staklenog stola dok on leži ispod njega i za to bi mu platio 10.000 dolara - ispričala je ona.

Drugi bogataš imao je drugi, malo manje bizaran zahtev.

- Drugi je gost poželio da jedna od hostesa sve vreme stoji u ćošku i gleda ga dok večera. Ona je više od dva sata stajala u ćošku dok je on lagano jeo, nije smela ništa da kaže - dodala je Gizel.

Pixabay.com

Zaposleni na jahtama bogataša moraju da budu mladi i lepi

Zapošljavaju samo lepe

Prilikom zaposlenja radnici na super luksuznim jahtrama moraju da ispunjavaju i određene uslove.

- Sve je vrlo površno i vlasnici jahti kao uslov za posao najčešće traže mlade i lepe ljude. Vlasnici superjahti traže da posada mora odgovarati njihovoj jahti, da radnici moraju biti lepi kao i njihova jahta - ispričala je Gizel. 

Ona trenutno ima važnu ulogu na superjahti na kojoj radi, a zadužena je da planira i organizuje razne događaje i žurke, da brine o administraciji i računima. Prema njenim rečima, ova vrsta posla ima i svoje prednosti.

- Ovo je izuzetno dobro plaćen posao. Ako izuzmem nekad vrlo bizarne zahteve koje ne želim čak ni da pominjem prednost je što vidite i posetite neka neverovatna mesta. Pogled sa palube ili zalazak sunca na otvorenom moru je neprocenjiv. Obilazite svet i srećete zaista najrazličitije ljude i kulture, boravite na luksuznim mestima na koje inače nikad ne bih mogla da idem. Članovi posade imaju strogo određen način ponašanja i ophođenja sa gazdom, bilo kakvo zbližavanje je najstrože zabranje tako da postajete bliski sa ostalim članovima posade koji su u istoj situacijio kao i vi. Praktično posada postaje vaša porodica - zaključila je Gizel.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)