Mogu i da pričaju

NAJBOLJI LJUBIMAC ZA STAN: Evo zašto su ptice idealan izbor!

Ptice su kućni ljubimci kojih se retko setimo, a koje nam zaista mogu popraviti dan.

27.11.2021 15:53

NAJBOLJI LJUBIMAC ZA STAN: Evo zašto su ptice idealan izbor!
pexels.com

Kada se razgovara o kućnom ljubimcu mnoge porodice razmatraju kupovinu psa ili mačke, dok osttale životinje koliko god da su pogodne za životu u kući ili stanu nekako bivaju zanemarene. Ukoliko sada tražite ljubimca, a živite u stanu, razmislite o ptici, bilo koje vrste.

Ptice su gotovo idealni kućni ljubimci za stan. Njihova prednost u odnosu na druge kućne ljubimce leži u tome što nisu nimalo zahtevne, ni finansijski, ni emotivno, ni vremenski, a ne treba im ni mnogo prostora.

pexels.com

Dva papagaja stoje na šipci

 

Kupiti pticu može biti skupo, ali ne skuplje od rasnog psa ili mačke, a na duge staze ove životinja je dosta isplatljivija. Ptici treba kupiti kavez i hranu, koja je opet jeftinija nego hrana za druge životinje i eventualno neku igračku ukoliko to želite. One će uživati šta god da imaju u kavezu, a neće ga ni prljati toliko. Ovo je još jedna njihova velika prednost, kavez treba čistiti na svaka dva ili tri dana, ali ostatak stana nikada neće biti prljav. Dodatan bonus je što kavez možete kupiti u toj veličini da odgovara i vašem ljubimcu i vašem stanu, te ne mora nužno da zauzima previše mesta u vašem domu.

pexels.com

Beli papagaj koji stoji na drvetu

 

Ptice su i među najinteligentnijim životinjama, te ih gotovo sve možete naučiti trikovima i da ponavljaju reči, tako da će, doduše nakon puno truda u rada sa njima, u vašem stanu uvek vladati smeh kada razgovarate sa njo,. One su i jako vezane za svog vlasnika, zbog čega ćete se osećati voljeno jako dugo, jer određene vrste mogu da žive i sto godina.

Komentari (0)