Ostali ljubimci

TUŽNA SUDBINA ŠIMPANZE MAJKLA DŽEKSONA: Obilazio je svet sa kraljem popa, sada u azilu skupljaju novac za njega

Živeo je bajkovito, čak je imao i svoj krevet i sto.

30.01.2024 21:40

TUŽNA SUDBINA ŠIMPANZE MAJKLA DŽEKSONA: Obilazio je svet sa kraljem popa, sada u azilu skupljaju novac za njega
Credit: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Šimpanza Bables nekada je bila poznati ljubimac koji je osvajao srca širom sveta putujući sa kraljem popa Majklom Džeksonom po turnejama. Međutim, danas je gotovo neprepoznatljiv. Sa svojih 41 godinu i težinom od 84 kilograma, opisuje se kao "ružni džin".

Teška sudbina u centru za velike majmune

Od 2005. godine Bables živi u Centru za velike majmune na Floridi, gde se znatno promenio. Iako se navikao na kamere tokom života sa slavnim pevačem, danas ih ne podnosi. Tuga se vidi u njegovim očima, a novinari ga retko posećuju. Bables danas vodi potpuno drugačiji život u poređenju sa vremenom provedenim sa Džeksonom.

Bajkoviti život sa Majklom Džeksonom

Dok je bio sa pevačem, Bables je živeo bajkoviti život. Spavao je u krevetiću u Majklovoj sobi, koristio isto kupaotilo, večerao za Džeksonovim stolom i jeo kokice u pevačevom privatnom bioskopu. Međutim, danas njegov život je potpuno drugačiji. Sada jede slatki krompir, slika i sluša zvukove flaute.

Profimedia

Majkl Džekson i šimpanza Bables

Finansijske poteškoće i donacije

Godišnje "održavanje potreba" Bablesa iznose 25.000 dolara, a i pored toga što "Estate of Michael Jackson" deo novca daje azilu za Bablesove potrebe, to ne pokriva sve troškove. Centar za velike majmune prikuplja donacije kako bi pokrio visoke troškove nege ovog nekada slavnog ljubimca.

Sumnjive priče o poreklu

Postoje različite priče o poreklu ove slavne šimpanze i odnosu sa Džeksonom. Neki mediji tvrde da ga je Džeksonom usvojio od holivudskog dresera životinja za 65.000 dolara, dok drugi navode da ga je spasio iz centra za istraživanje karcinoma u Teksasu. Takođe, postoje i tvrdnje o zlostavljanju životinje od strane  Džeksona, koje je Džeksonova porodica opovrgnula.

Neželjeni preokret u životu

Bables je tokom godina postao agresivniji, što je zabrinulo Džeksona. Pevač se bojao za sigurnost svog sina, pa je 2003. godine Bablesa poslao u drugu ustanovu. Iako je nekada bio slavan i voljen, Bables danas vodi tihu i zaboravljenu sudbinu, a njegove potrebe zahtevaju značajna finansijska sredstva.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)