MALA VELIKA MAČKA

DA LI BISTE SE USUDILI? Imaju “opasnog” kućnog ljubimca - pumu Mesija!

Mačke, uz pse, spadaju u najpopularnije kućne ljubimce širom sveta. Međutim, da li znate nekoga ko za ljubimca ima pumu?

24.11.2021 20:03

DA LI BISTE SE USUDILI? Imaju “opasnog” kućnog ljubimca - pumu Mesija!
unsplash.com

Puma spada u vrstu divljih mačaka i mnogi se dive njihovoj lepoti, ali samo iz daljine, odnosno sa bezbedne distance. Ipak, jedan par iz Rusije, ima pumu kao kućnog ljubimca, a dali su joj ime Mesi!

Puma Mesi, sa kojom dele svoj životni prostor u divljini je jedan od najspretnijih predatora, međutim, kako je rođena u zoološkom vrtu sada se ponaša kao kućna mačka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)

 

Porodica Dmitrijev je svesna da će Mesi u jednom trenutku testirati svoju snagu kako bi ostvarila prevlast u kući, ali preduzeli su sve korake da zadrže njegovu divlju stranu pod kontrolom, piše portal petmagazine.rs

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)

 

Njih dvoje su oduvek voleli mačke, ali nikada nisu sanjali da će dom deliti sa pumom. Kada su 2018. godine čuli da je mladunčetu pume u zoološkom vrtu u Penzi hitno potrebna pomoć, nisu mogli da sede skrštenih ruku. Zabrinuti što životinje u zoo vrtovima provode vreme u malim ograđenim prostorijama, odlučili su da bolesnom mladunčetu pruže pravi dom. Pogledajte Mesijevu životnu priču u sledećem videu.

Ponudili su se da ga kupe i doveli Mesija u svoj stan kako bi brinuli o njemu. Međutim, ubrzo su shvatili da žele da ga zadrže i da bi zbog toga trebalo da preurede svoj dom. Mesi se uglavnom ponaša kao odrasla mačka, ali njegova veličina stvorila je određene probleme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)

 

Mesi je uz trenera naučio i komande poput "sedi","dođi","lezi", pa čak i hoda na povocu, što je bilo izuzetno važno kako bi Dmitrijevi mogli da napuste stan zajedno sa pumom, kojoj je potrebna fizička aktivnost.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)

 

Na neki način Mesi je među pumama, ono što je njegov prezimenjak Lionel među fudbalerima. Puma Mesi je veoma popularna na Instagramu, gde ima čak 1.8 miliona pratilaca.

Da li biste se vi usudili da imate nekog ovakvog ljubimca? Pišite nam u komentarima!

 

Komentari (0)